Engamorgen torsdag 10. mai: Nok en tett cupkamp..

Målscorer, Bård Finne Foto: VIF Media

Vi er i fjerde runde i cupen, hvor vi møter Tromsø i midten av juni. Borte. Vi har jo ikke hatt allverdens reisebelastning hittil, så at vi fikk bortekamp er ingen bombe. Sportslig sett er trekninga helt ok, føler jeg. Hvis du har tenkt deg til en cupfinale så bør du slå et lag som Tromsø.

 

Cupkampene spilles 13-14 juni for de som ikke er med i europacup, og akkurat det er kanskje ikke så gunstig for oss siden vi har en tøff bortekamp i Bergen som attpåtil starter kl 20 få dager i forveien.

Allikevel mener jeg at reisebelastning er ganske overvurdert i fotball. Hvis du ikke klarer å spille bra dagen etter du satt to timer på et fly, da har du et problem.

Og kampen? Tja. Det florerer jo med feilpasninger, men Skeid er ikke bra nok til å straffe oss mer enn en gang. Deila mente gutta spilte med høy innsats, og det er mulig det, men det var ikke mye presisjon. Allikevel var det ikke den gåfotballen vi fikk mot Grorud, og det er bra for da hadde vi tapt.

For meg er Skeid en rar gjeng. De hater oss skikkelig, skikkelig, skikkelig mye. De vannhodene som stilte opp i Vallhall i fjor og øste drit utover rekruttlaget vårt i 90 minutter var ikke spesielt sjarmerende. Men hva er Skeid egentlig?

En Oslo-klubb med en god historie, og som har produsert mange gode spillere. En fin breddeklubb med et anstendig nivå på A-laget. Og med en rik historie.

Jeg har litt sansen for Skeid, de er egentlig ganske like oss sjøl. Også er det jo veldig fint at de produserer så mange gode spillere.

Også hadde de jaggu høy kjendisfaktor også. Ikke bare er Tom Nordlie og Morten Berre der, men de hadde Marcus & Martinius i forsvaret! Han ene ropte mye “Hei!”. Veldig imponerende. De har også en kar som heter Stian Kommandantvold Pettersen. Det mellomnavnet er legendarisk.

Anlegget var ikke like imponerende, flere dro igjen fordi de ikke så noe. Jeg sto oppå en diger snøhaug dekket av gummigranulat og trente core eller hva det heter i 2×45. Nå er leggmusklene mine som kanonkuler.

Til Reidar Sollie sa Deila at “Vi spilte på en bane fra før krigen”. Ballen gikk nok litt saktere enn gutta var vant til. Men vi vant, og det er det viktigste. Viktig både fordi det er viktig å gå videre i cupen, og fordi vi ikke skal drite oss ut direkte på NRK.

Selv om Tom Nordlie i kjent stil var sint på dommern etter kampen skryter han litt av årets Vålerenga-utgave:

“- De har ligget under i to seriekamper og kommet tilbake. De har ikke tapt på sju kamper nå. Selv om det ikke nødvendigvis er så underholdende, så er det noe mer solid over Vålerenga nå enn det var i fjor.”

Det er vel det jeg også ser. Prosjekt Deila går fremover, det bare går noe sakte. Men det er et sterkere lag vi har nå. Jeg er overbevist om at fjorårets lag hadde tapt mot både Ranheim og Haugesund.

Ellers er Stabæk ute av cupen, uten at det er spesielt rart. Litt artig var det at det var vår gamle venn Jibril Bojang som senka dem. Den siste scoringen var helt suveren. Sjekk på NRK.no.

Neste stopp for oss: Sandefjord.

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 10. mai: Nok en tett cupkamp..

 • 10. mai 2018 i 18:16
  Permalink

  Vålerenga vant fortjent tross alt. Amins skudd i underkant tverrliggeren og Skeids keeper når han fikk fingrene på ballen helt i krysset på stillingen 2-0 var vel de største sjansene utenom de som ble tellende. Apropos dommere. Både mot Grorud og mot Skeid fikk Grødem spark flere ganger i akillesen uten at det ble annet enn frispark av det!

  Svar
 • 11. mai 2018 i 11:45
  Permalink

  Kampen mot Tromsø berammet til 14/6 på Alfheim kl.18.30

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *