Engamorgen fredag 11. mai: Takk for nå, Lørenskog

Ylven får ikke mulighet til å juble mot gamle lagkamerater neste sesong. Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

Lørenskog Ishockey har kjempet mot konkursspøkelset lenge, og selv om de fortsatt holder skipet så vidt flytende, så kom i går beskjeden fra forbundet: Lørenskog mister lisensen til å spille i GET-ligaen neste sesong.

Romerikes blad https://www.rb.no/lorenskog-ishockey/ishockey/sport/lorenskog-mistet-lisensen/s/5-43-776046siterer generalsekretær Ottar Eide i hockeyforbundet på at det var et enstemmig forbundsstyre som fattet vedtaket om å frata Lørenskog lisensen.

 

– Det er resultat av en helhetsvurdering. Det var for mye, både når det gjelder fortid og framtid, som forbundsstyret ikke følte var godt nok til å fornye lisensen, sier Eide.

 

På tide, sier vi.

 

Stig Atle Johnsen har pøst inn penger i Lørenskog tilsynelatende helt uten å ønske å bygge noe langsiktig. Strategien har vært å støvsuge andre norske klubber for talenter. Når klubben i tillegg ligger og vipper på kanten av konkurs-stupet, og forbundsstyret tydeligvis ikke ser noe lys i enden av tunnelen i den dokumentasjonen de har fått fra klubben, da er det på tide å trekke ut støpselet.

 

Bye bye, Lørenskog. Dere vil ikke bli spesielt dypt savnet.

 

Dette betyr også at Narvik får tilbud om å overta Lørenskogs plass i GET-ligaen, og at de dermed har noen få måneder til å stable på beina en elitesatsing. Det kan faktisk hende at det beste for Narvik vil være å takke nei, for å slippe å ta en Kongsvinger/Tønsberg.

 

Det å ligge og kave nederst i GET-ligaen, og tape alle kamper med kalassiffer har ikke vist seg å være noe trekkplaster for publikum og sponsorer. Og med kort tid til å forberede seg på å spille i den øverste divisjonen blir nok ikke situasjonen noe enklere.


 

I morgen klokka halv fire møter Vålerenga Sandefjord på bortebane. En som ikke får være med i troppen til den kampen er Fitim Azemi. Fitim er ute med en ankelskade som han har slitt med en stund, og siden man ikke har sett noen bedring til tross for behandling den siste tiden, så har klubbens medisinske apparat og spilleren bestemt seg for at ankelen skal opereres den 15. mai. Det melder klubbens hjemmesider.

 

Dermed blir det noen uker på sidelinja for Fitim. Vi ønsker lykke til med operasjonen, og håper han kommer tilbake mer sugen på å vise seg fram enn noen gang før.


Norges G17-landslag tok seg i går til EM-kvartfinale som gruppevinner etter at de slo Slovenia 2-0 i den siste kampen i gruppespillet. Målscorere for Norge var Oscar Aga fra Stabæk og Vålerengas egen Leo Cornic!


Og til slutt tar vi med oss at Aperopets founding father Skog gjester podcasten Pyro og Pivo denne uka. Der øser han fra sin kunnskap om tysk lavdivisjonsfotball.

 

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 11. mai: Takk for nå, Lørenskog

  • 11. mai 2018 i 11:37
    Permalink

    Ny Tromsø tur 14/6 kampstart 18.30

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *