Sandefjord – Vålerenga 0-1: Best med to spisser på banen

Sandefjord har vært elendige og ikke scora mål siden Ålesund brant. Da var det om å gjøre å ikke være gavmilde Vålerenga som gir til de fattige. Det var vi ikke.

La det være sagt: Seieren var absolutt ikke overbevisende. Vi spiller ikke som et topplag, men en ting var merkbart bedre. Vi var gode bakover. Det kan ha en sammenheng med at Sandefjord er skrap fremover. Og den varslede julingen Kastrati skulle dele ut kom aldri. Han fikk dog ganske bra med juling sjøl. Særlig Tollås delte ut en god del, og Nouri utmerket seg positivt.

Men Carvalho kunne startet ballet feil vei når han spilte ballen rett til en blåhval tidlig i kampen. Da ble han reddet av Adam Larsen. Første omgang er egentlig ikke så mye å skryte av. Vi spiller jevnt med Sandefjord, noe som ikke er et kvalitetstegn. Sjanser ble skapt begge veier. Allikevel synes jeg vi ser noe farligere ut, spesielt med pasningene Daniel sprer. Han var meget god i dag.

En annen som var god i dag var Abdi, som ble felt og fikk straffe i andre omgang. Sam Johnson satt den sikkert. Det er verdt å merke seg at vi så farligere ut når vi la om til to mann foran. Johnson har ønsket dette, og jeg håper vi får se Michael og Johnson sammen mot Stabæk.

Men det er bekymringsverdig at vi ikke ser særlig fremskritt i spillet. Da er det fint at Deila nå prøver ut andre ting. Men bakover var vi i alle fall solide.

Børsen er naturligvis preget av at vi vant.

KAMPFAKTA

Eliteserien fotball menn lørdag, 9. runde:

Sandefjord – Vålerenga 0-1 (0-0)

Komplett arena, Sanefjord: 3826 tilskuere.

Mål: 0-1 Sam Johnson (str. 55).

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist.

Gult kort: Sam Adekugbe, Samuel Kari Fridjonsson, Vålerenga.

 

Spillerbørs

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Spiller en god kamp. Redder oss når han må. Ingen feil.

Amin Nouri – 7 – Solid kamp defensivt, bidrar mye offensivt.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Deler ut juling, vinner dueller.

Felipe Carvalho – 6 – Holder på å gi Sandefjord ledelsen i starten, blir reddet av Adam. Spiller seg opp.

Samuel Adekugbe – 5 – Uryddig og gjør flere feil. Vi får flere angrep fra hans side. Balltap høyt oppe han drar på seg et klønete kort på.

Daniel Fredheim Holm – 7 BB – Hans beste kamp i den nye rollen. Får litt mer tid og rom enn ellers, godt hjulpet av de andre midtbanespillerne. Da blir det lekre mottak og pasninger.

Abdi Ibrahim – 7 – Veldig god kamp, jobber steinhardt for laget. Blir kakket ned og får straffe. Hans beste kamp i år?

Samúel Kári Fridjónsson – 6 – Vil så utrolig mye, men får det ikke alltid til. Gjør ingen store feil, nær ved å score flere ganger.

Magnus Lekven – 6 – Spiller på det sikre og gjør ingen store feil. Leser spillet bra.

Sam Johnson – 7 – Strøken straffe. Legger nok en gang ned solid jobb som ensom spiss, men blir pakket inn av Sandefjord-stopperne. Trives bedre de 15 minuttene han fikk sammen med Michael.

Chidera Ejuke – 5 – Mye driblinger, men svært lite effektiv. Må utvikle spillet sitt, for nå er han studert av motstanderne.

Innbyttere

Felix Horn Myhre – Godt innhopp, burde kanskje hatt straffe. Fort kort tid for karakter.

Simen Juklerød – Fort kort tid

Peter Godly Michael – 6 – Ålreit innhopp. Scorer nesten. Vil gjerne se han en hel kamp sammen med Johnson på topp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *