Engamorgen tirsdag 15. mai: Hallvardsdagen og rekruttlaget

Christian Borchgrevink (nå 19) var en av de tre eldste VIF2-spillerne på banen i gårsdagens 1-1-kamp mot Arendal. Foto: Vålerenga Fotball

Et pur ungt Vålerenga 2 holdt Arendal til 1–1 på Intility Arena i går, og tviholder på en femteplass i andredivisjon. Ellers holder vi et øye på St. Hallvardsdagen som er i dag og et øye på Ishockey VM.

Aperopets utsendte fikk med seg VM-hockey, en burger og et beger med noe kaldt før han kom seg videre til kamp og kunne melde om et ungt Vålerenga-lag som tok ledelsen ved Sander Haugaard Werni etter cirka halvtimen.

Ved pause ble vår kanskje mest rutinerte spiller byttet ut: Christian Borchgrevink. Det kan tyde på at han er tiltenkt en plass på benken under morgendagens eliteseriekamp mot Stabæk.

Men ellers var det Arendal som hadde spillerne med de mest kjente navnene: Pape Paté Diouf og Avni Pepa har vesentlig lengre fartstid i fotball-Norge enn våre unggutter. Og som det ofte går når fotballgutter møter fotballmenn, så blir det slitsomt etter hvert. Vålerenga slapp inn ett mål, men det ble med 1-1-målet cirka ti minutter før slutt.

Da gikk det ut ord fra vår mann på Valle om at VIF hadde sett ganske små ut, og at vi hadde møtt et ganske voksent lag.

Og hvis vi ser på startelleverene, så blir det ganske tydelig: Det var en kamp hvor VIF 2 stilte med tre nittenåringer, mens Arendal stilte med én nittenåring (innleid fra Start). For øvrig var alle i VIFs startoppstilling yngre enn samtlige av arendalsspillerne.

Det er også noe av poenget med dette rekruttlaget: Man skal lære seg å møte bedre motstand, man skal lære seg å ta det nødvendige ansvaret. Og man skal lære at det er ikke navn eller alder, men evnen til å spille ball som er det viktige. Man skal lære seg å bli voksen fotballspiller.

Så få man eventuelt ta litt hjelp fra A-stall-spillere når det blir nødvendig, og det samtidig er anledning.

For i Aperopet syns vi det er ganske stas med et lag som dette:

 • Kristoffer Klaesson
 • Christian Dahle Borchgrevink
 • Jonas Levernes
 • Brage Skaret
 • Nicolay Grimstad
 • Ulrik Mathisen
 • Sakarias Opsahl
 • Osame Sahraoui
 • Sander Haugaard Werni
 • Zike Joacim Sereba
 • Marcus Victorio
 • Benyttede reserver var Marcus Melchior, Almin Dacic og Fredrik Holmé

 


Oslos dag!

 

St. Hallvards dag. Den feires ikke så mye av så mange. Men den er i dag, og det er faktisk en rekke arrangementer for å feire mannen vi kjenner fra Oslos byvåpen, og som også har blitt betegnet som skytshelgen for Oslo.

Rekka av arrangementer viser vel at det ikke nødvendigvis er fotballsupporteren som er i høysetet: Vi nevner orgelkonsert i Grønland kirke, konsert i St. Hallvard katolske kirke, babysang i Ladegården og “arkeologi og andre barneaktiviteter”.

Men av det litt mer faglige (og vi i Aperopet er nerder, må vite), så finner vi ei byvandring og en utstillingsåpning om jernbanens historiske anleggsvirksomhet i Oslo middelalderby fram til Follobanen.

Husk å feire med måte!

Utenfor det offisielle programmet har St. Hallvards Bryggeri ølsmaking på Ladegården.

Og skulle du være interessert kan det være interessant å høre oslobiskop Kari Veiteberg snakke om St. Hallvard – et ideal for vår tid?

Indirekte henger det kanskje sammen med folkemøtet om sosiale forskjeller i idretten i Groruddalen som vi dessverre gikk glipp av i går.

 

 


Hockey

Norge spiller i A-pulja i ishockey også neste år etter å ha slått Sør-Korea 3–0 i siste gruppespillskamp i går.

 

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 15. mai: Hallvardsdagen og rekruttlaget

 • 15. mai 2018 i 11:27
  Permalink

  Det spesielle med rekruttlaget i går var at Leo og Harald Martin var på U 17 EM, Kevin og Oliver som vanligvis spiller kanter var skadet det samme med Brage Sandmoen. Men all ære til gutta som spilte !

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *