Engamorgen onsdag 16. mai: La oss bygge en tradisjon

Foto: Grydis.no

Billetten sitter løst i lomma. Dagen-før-dagen, eller Fotballens Festdag som mange kaller dern- selv kaller jeg den bare 16. mai-kampen – er her. Ikke at det har betydd så mye for Vålerengas del, men kanskje det er på tide å forandre på dette?Publikumsoppmøte på Oslokamper

La oss bare innrømme det. Publikumsoppmøtet på vår nye hjemmebane har ikke vært i nærheten av hva vi kunne håpet på. Ei heller trodd. Fortsatt velger mange såkalte supportere å bli hjemme og ser våre hjemmekamper på TV. Triste saker. Aller mest for dem.

Nå er jeg både en håpløs romantiker og en supporter med forhåpninger, men for meg er kampen alltid best på stadion. Riktignok har det blitt altfor mange bortekamper foran skjermen de siste sesongene, men det er utelukkende grunnet en lite bussvennlig kropp og heller ustabil økonomi. Når i tillegg samlivet med en bedre halvdel krever sitt, og jeg legger ned og har lagt ned mye tid og arbeid på Vålerenga gjennom-  i alle mulige sammenhenger. Ja, det er ikke like lett som det var å være supersupporter lenger.

Men hjemmekampene, de får jeg med meg

Jeg ser på bortekamper som korstog og religiøse kriger. Hjemmekampene er høymesse. Du bare må ha dem med deg. Man håper selvfølgelig på en god kamp (Les: Vålerenga vinner overlegent 5-0), men det er ikke hovedpoenget med å dra på kampen. Man drar dit for å synge og vise støtte til spillerne i verdens vakreste drakt og for å bidra til stemningen på verdens kuleste arena. Bruke flere timer rundt og inne på stadion og bare nyte. Jeg har vært inne på det allerede, men dette er religion.

Dessverre så er det ikke i nærheten av nok folk med samme tankegang som meg.

Ennå

Det er vel ganske klart at vi må starte med misjonering, men denne gang til egen flokk. Klubben er godt igang med å finne fremtidens supportere, men hva du og jeg nå må bidra med er å mase på dine bekjente. Altså de som allerede påstår de har VIF-tatovering på selve hjertet, men ikke har vært på kamp siden vi spilte mot Lyn på Ullevaal. Disse menneskene kan fortsatt bidra og jeg er helt sikker på at de vil få en positiv opplevelse av å være på ekte hjemmekamp. Så positiv at de kommer neste kamp også.

Og for de som fortsatt henger på gjerdet trenger vi det lille ekstra

Eventkampene

Kampene mot Rosenborg og Lillestrøm drar folk som vanligst. Dette er ofte kamper utenom det vanlige, som mange bare vil ha med seg og skryte av at de var på. Men det er bare to kamper. Vi trenger flere og det trenger ikke være nødvendig at det er motstanderrelatert. Jeg driter i hvem vi møter.

Dermed kommer vi til kveldens kamp. Tradisjonelt har det ikke vært samme trykket når det gjelder publikumsoppmøte til denne kampen i Oslo, sammenlignet med tettstedene Bergen og Trondheim.

Nå stiller vi endelig til 16. mai-kamp på ekte hjemmebane. I tillegg er motstandere ikke bare hvem som helst. Det ser selveste hvem-som-helst, Stabæk.

La oss idag sette grunnsteinen for at 16. mai-kampen blir en institusjon, også i Oslo. 

Sola stråler, men det er heldigvis skygge inne på Intility Arena. Kampen begynner kl. 18, så har du eller kompisen du drar med deg unger kan de høyst sannsynlig være med. Skulle det bli rift om billettene så er det greit å minne alle på at det kun er 17 000 plasser på tribunen.

La oss fylle stadion i dag, også jobber vi med flere institusjoner etter dette. Noen forslag har jeg allerede. Første og siste hjemmekamp. Siste kamp før sommerferien og første kamp etter sommerferien, bare for å nevne noen.

For hvis du ikke blir med inn kan du dra tilbake til dragen din

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 16. mai: La oss bygge en tradisjon

  • 16. mai 2018 i 08:13
    Permalink

    Skolebesøk. Alt for mange barn heier på laget til bestefar og bestemor.
    Går man på skole i Oslo 06xx bør det være en selvfølge å holde med Vålerenga i eliteserien. Alle på kamp.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *