Vålerenga – Stabæk 1-0: Det gikk bra til slutt..

Vålerenga ser litt annerledes ut nå. Vi startet med det samme laget som mot Sandefjord. Uten Juklerød spiller vi nå mer eller mindre uten høyreving, med Fridjonsson tilsynelatende i en fri rolle som er oppe og hjelper til når det er nødvendig. Chiddi er fortsatt på venstrevingen. Det er ikke akkurat 4-4-2, men hva man kaller det er kanskje ikke så vesentlig. Det betyr uansett at Johnson skal få en mann litt tettere med seg, og samtidig har vi en ekstra hjelpende hånd på midtbanen.

 

I dagens kamp var gutta veldig gode i første omgang. 1-0 kommer etter en ball fra Carvalho som kan se ut som en alt for hard pasning til Fridjonsson, men han rører den ikke, og den fyker fint inn i bakrommet til Stabæk. Johnson holder på å bli dratt ned men klarer å komme seg fri. Der ser du goalgetteren. Han får lang tid til å tenke fordi han må raske med seg ballen og komme i posisjon. Hele stadion roper ut, også blir helt stille. Det er nesten som om lufta blir sugd ut av stadion. Men han venter ut Mandé og setter den hardt og presist. Null frykt. Her har vi en potensiell toppscorer i Eliteserien.

Vi burde kanskje ledet mer enn 1-0 til pause. Vi var ganske gode og gjorde mye riktig.

Da er det merkelig at kvaliteten faller så mye i andre omgang. Jeg synes ikke Stabæk hevet seg spesielt mye, men plutselig begynner man å gjøre elementære feil. Feilpasninger, balltap, dårlige valg, manglende intiativ.

Der har Deila en kjempeutfordring. Det er åpenbart at dette er noe som sitter i huet på spillerne. De skal ikke frykte å gå ut til en andre omgang.

Ellers var det herlig å høre responsen fra tribunen. Akkurat når det så ut som vi kunne gi det bort ble det en del offing og mishag, men det forsvant fort. Og supportertribunen leverte årsbeste. Det er sånn det skal være.

En flott kveld på Valle, som takk og pris endte godt til slutt. Det er mulig dette reffet hadde hatt en litt annen tone om vi hadde sluppet inn et drittmål på den feilaktige corneren på overtid..

KAMPFAKTA

Eliteserien fotball menn onsdag, 10. runde:

Vålerenga – Stabæk 1-0 (1-0)

Intility arena: 11.124 tilskuere

Mål: 1-0 Sam Johnson (14).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Vålerenga.

 

Spillerbørs

Adam Larsen Kwarasey – 7 BB – Gjør flere store redninger i andre omgang. Fått en del pepper i år, her redder han tre poeng for oss. Sterk i feiltarbeidet når Stabæk pakker inn foran han. Tilnærmet feilfri.

Samuel Adekugbe – 6 – Litt uryddig i stilen, et par balltap her og der. Spiller med mye vilje, og det er bra. Sliter mer i andre.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Jobber meget bra sammen med Carvalho. Nøytraliserte Ohi og Boli fullstendig sammen med makkeren.

Felipe Carvalho – 7 – Hadde en skikkelig skummel feilpasning som kunne endt med mål imot. Men har også assist på scoringen. Så bra ut ellers.

Amin Nouri – 6 – Blir dratt tunnel på i 1. omgang, kunne blitt baklengs men blir redda av Adam. Spiller ellers en bra kamp, går på noen dype løp offensivt.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Noen unøyaktige avleveringer som går hit og dit. Allikevel god i første, faller i andre med resten av laget.

Abdi Ibrahim – 6 – Nok en veldig god kamp. Mange gode intiativ fremover, vinner ballen ofte. Trekk for andre omgang her og.

Samúel Kári Fridjónsson – 7 – Smart som ikke tar ballen da målet kom. Mange gode involveringer offensivt. Ut etter 61, uvisst hvorfor. Men da hadde vi allerede mistet overtaket.

Magnus Lekven – 6 – Også meget god i 1. omgang, omtrent feilfri. Er med på å miste grepet i andre, dessverre.

Sam Johnson – 7 – Goalgetter av dimensjoner. Får ikke allverdens å jobbe med, mye pga Ejuke spiller med skylapper. Men trives nok bedre nå enn med to vinger. Ut etter 78.

Chidera Ejuke – 4 – Utrolig frusterende spiller. Gjør mye riktig, men slipper ballen sjelden i rett øyeblikk. Ender med å ødelegge flere lovende angrep. Må bli mer fotballklok. Hadde en god avslutning. Ut etter 72.

Innbyttere

Felix Horn Myhre – Inn 78″. For kort tid for karakter, men et positivt innhopp. Holder på å score. Ser ut til å være på kanten av et gjennombrudd.

Magnus Grødem – 6 – Inn 72″. Ålreit innhopp, tanken er vel å vinne ballen og holde den mer i laget. Lykkes dog ikke spesielt godt med å få form på det.

Peter Godly Michael – 6 – Inn 61″. Får noen minutter som spiss med Johnson, men da har vi helt mistet taket i kampen. Positive initiativ senere, men da hang vi ikke helt sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *