Engamorgen torsdag 17. mai: Deila i fyr og flamme

I går fikk vi se Ronny Deila fyre opp seg selv, spillerne, publikum, supportere, og deretter seg selv igjen – mot pressen. Foto: VIF Media

Dagen etter dagen, tre poeng og nytt fantastisk mål av Sam Johnson. Men idag koser vi oss også litt ekstra med Ronnys oppgjør med sportspressen.
Vålerenga skjermer Felipe Carvalho fra sportspressen og mange journalister klarer ikke å akseptere det. Andre norske klubber har gjort noe lignende, men det er i all hovedsak Vålerenga som får høre journalistenes – etter min forståelse – bitre tårer i skriftlig form. Mulig jeg er subjektiv.

Hvis du fulgte med Ronny Deila på linja igår var det umulig å ikke legge merke til hvor engasjert han var. Det var kanskje mannen som la ned mest innsats av alle på Intility Arena igår. Du veit den indre stemmen din som kjefter på en spiller som ikke gikk på riktig løp eller var totalt feilplassert i en situasjon? Den hadde Deilas stemme, klart og tydelig gjennom hele kampen. Da han snudde seg mot hovedtribunen og hauset dem opp foran de siste ti minuttene var holdningen hans tydelig. “Det kan ikke bar være meg som kjemper her!”

Jepp, hovedtribunen ble coachet av Deila igår

Så ja, det var en fyrig hovedtrener på benken igår. Til tross for herlig feiring foran supportertribunen – der Ronny kom løpende først og ga oss et herlig lidenskapelig “Ronny Roar” – så hadde ikke kamppulsen hans legge seg helt ennå. Jeg liker å se for meg at han dyttet stoler, diverse stativer, og mennesker ut av veien på vei mot pressen.

VG: – Det er så smålig

Nettavisen: – Han skal konsentrere seg om å spille fotball, han. Det er det dere journalister må skjønne

Dagbladet: – Det kan være noe personlig dere ikke vet om

 

Skapet satt ettertrykkelig på plass der altså. Det er ganske deilig å se Ronny få ut mye av den frustrasjon vi vanlige supportere ofte kjenner på. Likte spesielt stikket mot journalistenes poeng om å bygge profiler med hvor mange tilskuere det er på Mjøndalen sine kamper, der Christian Gauseth og Mads Hansen på alle måter er PR-kåte profiler.

I Aperopets redaksjon er vi uenige om hva vi synes om skjermingen av Felipe. Selv er jeg for den.

Hvis vi husker tilbake et år i tid så var kjøret på Herman Stengel såvidt igang. Pressen maset ustanselig på at Herman ikke spilte og at han burde bli satset på. Det var jo ikke tvil om at han ville få spille fast i de aller fleste klubber. Hvor mye tror dere dette farget Hermans avgjørelse om å forlate klubben slik at vi fikk en kinkig midtbanesituasjon, sånn i siste i siste liten? Antagelig ville denne følelsen av Vålerenga som Hermans antagonist ikke hatt like stort grunnlag i Hermans eget sinn hvis han ikke hadde blitt konfrontert med det HVER JÆVLA DAG.

Min første tanke da jeg hørte om skjermingen av Carvalho var forøvrig det samme som overskriften i Dagbladet. Kanskje det er noe vi ikke kjenner til – og ikke skal kjenne til.

Og for å være helt ærlig, hvor mye interessant er det egentlig fotballspillere og idrettsutøvere generelt pleier å si. En god del av dem har så lite lyst til å snakke med pressen at de bare gir samme standardsvar hver eneste gang.

Vi får se hva vi mener her i Aperopet om noen dager.

Ballen er rund

 


Gratulere med dagen!

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 17. mai: Deila i fyr og flamme

 • 17. mai 2018 i 14:04
  Permalink

  Fra Tom Nordlie var trener og i mange år var Morten Stokstad på Valle for å skrive noe negativt om Vålerenga. Nå er han borte og takk for det men så kommer det noen andre penneknekter i stedet! Takke seg til Reidar Sollie han skriver om det det handler om kampene og spillernes prestasjoner! der er det mange som har noe å lære av Reidar!

  Svar
 • 17. mai 2018 i 15:24
  Permalink

  Morsomt: pressen etterlyser profiler – og blir irettesatt av den største av dem alle! Fortsett sånn, Ronny.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *