Engamorgen lørdag 19. mai: Oppturen startet med forsvaret

Tollås er en del av et forsvar som har fungert godt i det siste. Foto: Grydis

Vålerenga er inne i en god flyt før kampen mot Tromsø. Vi har nå ni kamper på rad uten tap i serien og cupen, og to kamper på rad uten baklengsmål. Tar vi med oss den positive formen nordover så kan oppgjøret mot TIL bli en hyggelig forlengelse av statistikken.

Det er interessant å se på de to spillerintervjuene som er publisert på klubbens hjemmesider de siste dagene. Det er to forsvarsspillere som uttaler seg, og med tanke på det løftet forsvaret vårt har vist de siste par kampene er det naturlig at den bakre firerern får litt oppmerksomhet nå.

 

Jonatan Tollås Nation forteller at han opplever at vi i år klarer å hale i land seire i kamper som er jevne, og som vi typisk hadde klart å rote bort i fjor. Dette så vi tydelige tegn til allerede i åpningskampen mot Kristiansund, hvor gutta klarte å opptre med kynisme og ro mot slutten av kampen. Det samme har vi sett i de to siste kampene mot Sandefjord og Stabæk.

 

Det virker rett og slett som om bunnivået vårt er høyere enn det har vært de siste sesongene, og det sier jeg selv om vi tapte kampene mot Strømsgodset og Sarpsborg 08 så det sang.

 

Og så har vi det andre intervjuet som klubben har lagt ut, med backen Sam Adekugbe. Sam forklarer noe av suksessen den siste tiden med at forsvarsfireren har funnet tonen og har fått en kjemi og en forståelse av hverandre, og at vi dermed får færre sjanser og mål imot oss. Og når man ser hvordan Sam sjøl framstår i videoen, så går det an å se for seg at han er en såpass stor humørspreder i spillergruppa at han selv bidrar stort til den gode kjemien han snakker om.

 

Og så skal vi ikke glemme mannen som står bak den bakre fireren. Adam Larsen Kwarasey. Det har vært mange supportere som har tatt til orde for å benke Adam i det siste, særlig før kampene mot Sandefjord og Stabæk. I den siste kampen kåret vi i Aperopet ham til banens beste, og vurderte at feltarbeidet hans var en viktig grunn til at vi klarte å redde seieren.

 

I en artikkel i Nettavisen som egentlig handler om at Adam svarer på kritikk fra Kjetil Rekdal, kommer det fram at støtten fra Deila har betydd ekstremt mye for Adam mens han har vært nede i en liten bølgedal.

 

– [Støtten fra Deila] betyr alt. Det har kanskje vært et tema for Rekdal og i Eurosport, men hos ham har det ikke vært noe snakk om det. Han (Deila) har sagt at det kommer. Han vet hva jeg kan. Han har ryggen min 100 prosent og har bedt meg om å konsentrere meg om det enkle, så bygger det selvtillit. Det har betydd absolutt alt for meg. Jeg er trygg på ham, og jeg vil alltid stå bak ham selv. Han bygger selvtillit og bryter ikke ned folk, selv om de er dårlig eller har det tøft på banen. Det hadde vært verre om man blir tatt av, da tar det lenger tid å komme tilbake igjen.

 

Også Deila har uttalt seg i saken, og forteller at han anser Adam somen del av et velfungerende forsvar som klarer å unngå å få sjanser mot seg.

– Både Adam og jeg er enige i at det er ting som kunne vært gjort bedre, men samtidig er det veldig lett å lese redninger. Man må også lese hvorfor det nesten ikke er noe imot oss. Han er en del av et forsvar som er fotballsmart og leser situasjoner før det blir farlig. Vi må komme et steg videre fra at du må ha feberredninger, men i dag har han det også, sier Deila til Nettavisen.

 

Noe å tenke på for de som vil ha Adams hode på et fat. Ser man kun på situasjonene som blir mål, eller ser man også på alt som blir avverget før det i det hele tatt blir en sjanse? Ronny gjør tydeligvis det siste, og er nå blitt belønnet med en bakre firer pluss keeper som har klart å holde nullen to matcher på rad.

 

Og apropos Rekdal og kritikk av Vålerenga og Vålerenga-spillere.

 

Rekdal har vært en av de argeste kritikerne av klubbens midlertidige skjerming av Felipe Carvalho. I Eurosport-studioet under kampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø uttalte Rekdal at man ikke kunne kritisere andre  for noe man gjorde selv, når Bodø/Glimt klaget over at Tromsø drøyde ut tida.

 

Det er kanskje en filosofi Rekdal burde begynne å følge selv? Under er det man får opp hvis man googler “Rekdal stenger for pressen”.


Kamp i dag

 Damelaget møter Sandviken i Bergen klokka 14.00 i dag. Vålerenga som av mange ble ansett som gullfavoritter før sesongen ligger per i dag på en femteplass, mens dagens motstander ligger på plassen bak serieleder LSK Kvinner.


Horn Myhre og Borchgrevink på landslaget

Vålerengas lovende unggutter Felix Horn Myhre og Christian Dahle Borchgrevink er begge tatt ut til G19-landslagets EM-oppkjøring i Drammen. Gutta har dermed gode muligheter for å bli tatt ut til selve mesterskapstroppen som reiser til Finland i juli.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *