Engamorgen søndag 20. mai: Tap for damene igjen

Damelaget tapte 0-3 for Sandviken. Foto: Grydis.no

I dagens Engamorgen klager vi litt over moderne fotball, Damelaget gikk på et nytt tap, og Vålerenga kan bli representert i G19-EM.

 

I går kom jeg i skade for å se første omgang i FA-cupfinalen i påvente av at Canada-Sveits skulle starte i hockey-VM. Jeg må si jeg blir deprimert. Her har vi spillere i ypperste verdensklasse. De har sinnsyke ferdigheter og et tempo som ville være utenkelig for ikke så mange år siden.

Allikevel bruker man tida på å klage. En fyr snubler i sine egne bein innafor 16, og han vet det. Allikevel hyler han og gestikulerer mot dommeren. Lagkameratene gjør det samme. Når nevnte lag senere får en korrekt straffe, og det blir korrekt gult på han som feller – da omringer de dommeren for å prate på fyren rødt. Det er ikke grenser for hvor krenka og rasende man er. På sidelinja har man en trener som utøver et fake raseri mot fjerdedommeren.

Tanken bak det er helt åpenbar. Du får ikke dommeren til å omgjøre beslutningen sin, men du legger inn aksjer sånn at han kanskje tviler ved en senere beslutning. Kanskje du har overbevist han om at han skylder deg litt.

Hva skjedde med konsepter som ære og moral? Hva med å ha litt stil? Det er pinlig å se på. Moderne fotball i et nøtteskall.


 

Vålerenga damer

Det går ikke helt på skinner for damelaget. I går møtte de et Sandviken-lag som sto med fem strake seire. Alt var over allerede etter en omgang, da Sandviken ledet 3-0. Det ble også sluttresultatet. Vålerenga er allerede 14 poeng bak LSKs franchisekvinner, så her er det egentlig bare å jobbe med å spille inn laget, avslutte med stil, og sikte mot neste sesong.


 

G19

G19-landslaget skal spille EM i Finland til sommeren. Felix Horn Myhre og Christian Dahle Borchgrevink er tatt ut til troppen som skal trene sammen og møte Strømsgodsets a-lag til oppkjøringa.

Vi gratulerer, og kommer med et råtips om at begge to blir å se i Finland til sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *