Engamorgen mandag 22. mai: Hvordan er det mulig?

Tviler på at noen spillere blir holdt mer enn Sam Johnson i Eliteserien. Foto: Grydis.no

To kamper uten baklengs. Skryt til gutta tross litt vaklevorent spill. Er bunnivået vårt høyere? Begynner vi å få satt et lag som vinner? Men nei, det var tilbake til gamle synder.

 

Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Hvordan går det an å ikke møte opp til en kamp så til de grader? Og hvordan er det mulig at Daniel Berntsen scorer et drittmål akkurat sånn Stengel gjorde?

La oss ta Berntsen først da. Han er sikkert en fin fyr og sikkert en OK spiller. Men han var aldri bra nok for oss, og vi trengte ikke en fyr i hans posisjon. Hvorfor ble han signert, også gitt bort kort tid etterpå? Det er spillerhandling under enhver kritikk. Og selvfølgelig er det dette sportsjournalistene elsker over alt på jord. Eurosport hadde fokus på han fra start, og det var fortjent. Han spilte selvsagt en praktkamp mot tafatte motstandere. Tipper Dagbladet begynner å skrive om Vålerenga igjen nå. Det har vært stille fram dem i det siste.

Jeg registrerer også at vi nå prøvde en bred 4-3-3 igjen. En frustert Sam Johnson blir holdt og dyttet i 90 minutter uten noen hjelp fra midtbanen eller vingene. Der har du grunnen til at vi ikke scorte. Og du så frustrasjonen hans utover i andre omgang. Her har vi signert kanskje den beste spissen vi har hatt i Vålerenga siden Jørn Andersen. Også gir vi han ikke det han trenger å jobbe med.

For på vingen har vi to mann som er mer til skade enn hjelp. Juklerød er en fin gutt, men han er dessverre ikke god nok for dette nivået. Han har heller ikke utviklet seg, snarere omvendt. Chiddi Ejuke har ferdighetene uten tvil, men han har spilleforståelse som en åtteåring. Han slipper svært sjelden ballen i rett tid, stort sett går han seg bort i motspillere.

Midtbanen vår tar rett og slett ikke tak i kampen. Det er ikke det at de ikke prøver, Ibrahim for eksempel løper opp og ned hele banen. Men han er også på etterskudd hele veien og skulle vel hatt 3-4 gule kort. Spillemessig er egentlig hele midtbanen usynlig.

 

Vi får ønske markedsavdelingen i Vålerenga lykke til med å bruke denne fadesen som oppkjøring til derbyet. Det er trist, fordi jeg tror helst seriøst at stadion på Valle tilrettelegger for stemning og trykk i en slik kamp vi ikke har sett eller hørt maken til i norsk fotball.

Sånne tap er ikke bare tap av tre poeng. Det er tap av respekt, ære, og mer nøring oppunder imaget til Vålerenga som en fuck-up klubb. Det er ti ganger værre for oss enn andre når vi ryker på sånne fadeser. Blant annet fordi media er over oss som gribber. Derfor kan vi ikke la det skje.

 

Vålerenga i dag: Vålerenga 2 gjester Skeid på Nordre Åsen kl 18.30.

3 kommentars på “Engamorgen mandag 22. mai: Hvordan er det mulig?

 • 22. mai 2018 i 14:16
  Permalink

  Fantastisk godt skrevet og det er så sant så sant.. Må en total holdningsendring til.. Gutta blør ikke for drakta lenger (og det har ingenting med fargen å gjøre). Vi er et hovedstads lag og SKAL og MÅ prestere.. Såpass er forventet.. Men når ikke gutta selv forventer det og tror på det, så blir jeg trist og forbanna.. Blø for den jevla drakta!!

  Svar
 • 22. mai 2018 i 15:50
  Permalink

  Som flere sier, hvorfor ramler vi sammen som et korthus i storm hver gang det begynner å bli snakk om noe annet en vår vanlige 7.plass?
  Og typisk nok i en runde hvor mange resultater gikk rett vei.
  La oss bare glemme denne runden og se frem til helgens store øyeblikk, hvor det skal trampes i en pøl av blod og svette.
  Ære Være!

  Svar
 • 24. mai 2018 i 12:47
  Permalink

  Spot on! Kunne ikke vært mere enig… Nå, fullt fokus mot fugla ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *