Engamorgen onsdag 23. mai: Tap for Skeid

Det drar seg mot Lillestrøm-kamp på Valle.

I går tapte Vålerengas rekruttlag mot Skeid på Nordre Åsen. Vi dveler litt til ved det tafatte tapet i Tromsø, og vi begynner å se framover mot lørdagens kamp. Når Lillestrøm tar veien gjennom skog, over jorder og forbi ku/hest/sau og kommer til byen for å besøke vår nye leikegrind for aller første gang.

Et Vålerenga 2 forsterket med Christian Borchgrevink, João Meira, Magnus Retsius Grødem og Bård Finne fra A-laget tapte 2–0 for Skeid på Nordre Åsen i går. Denne skribenten fikk dessverre ikke sett kampen, men takket være diverse oppdateringer har vi skjønt såpass at Skeid fikk et litt heldig cornermål, Vålerenga fikk en spiller utvist, det var pause, Skeid kontrollerte i andreomgang, satte inn sitt andre og det var slutt.

Og utvisningen var av den sorten man ikke skal ta. La deg gjerne bli vist ut som følge av en profesjonell feil, av å stå opp for en lagkamerat eller simpelthen fordi det er nødvendig. Men ikke på grunn av prat og bortsparkinger. Og det var nettopp det João Meira gjorde. Han ble utvist etter to gule kort allerede halvveis i kampen. Det andre gule kom som følge av å kaste bort ballen etter at dommeren hadde blåst. Idiotisk. Sånt som skjer innimellom. Men idiotisk.

Og sånn man definitivt ikke skal gjøre når man er med som 31 år gammel A-lagsspiller på et rekruttlag. Da er man med for å hjelpe og for å være forbilde. Ikke for å være en byrde. Men da er det kanskje lært til neste kamp, hjemme mot Fløy-Flekkerøy søndag 16.00 på Intility Arena.

 


Litt mer fra Tromsø

Vi klarer ikke helt å slippe kampen mellom Tromsø og Vålerenga mandag. Ikke fordi vi har så mye mer å si om kampen, men fordi vi er overrasket over hva folk har å si om den. Vi tar fatt i kommentator Ola Bernhus i Aftenposten. En mann som ofte har sindige ting å si, som ikke følger maset og jaget etter sensasjon som TV-drevne mediefolk følger. En mann som ofte har interessante perspektiver, og er opptatt av fotballen i seg selv.

Men denne gang er det nødvendig å få være uenig. Han fokuserer på at kampen var i et passe tempo for spillerne, og at Tromsø vant på å gjøre det de er gode til å gjøre. Så langt er vi enige, men så begynner han med ting som gjør at det ikke virker som om vi har sett samme kamp.

«Men på Alfheim (Tromsø-Vålerenga) fikk vi se to lag som beflittet seg på å gjennomføre et grunnspill, med bevisste pasninger og bevegelser i det som kalles etablert angrep. Vi fikk ikke bare de trettende enkeltangrepene som i de fleste andre kamper, men flere forsøk på gjennombrudd, på kantene og på midten, og flere pasninger på rad for å oppdage en målsjanse.»

Og han gir seg ikke med det:

«En oppmuntrende kamp. Vi vet at VIF-trener Ronny Deila gjerne vil ha et slikt skapende spill, det så vi den gangen han trente Strømsgodset til gull (2013). Og vi så allerede under redningsaksjonen i Tromsø i fjor høst at trener Simo Valakari har fotballidéer som går lengre enn å dundre ballen av gårde og satse på dueller. Slikt blir det sivilisert fotball av.»

Han påpeker at Vålerenga etter hvert fikk trøbbel, men forsøkte og var inne på noe riktig. Det får oss til å tro at Lillestrøm-supporteren Bernhus håper at Vålerenga spiller med den samme tafattheten, det samme fraværet av innsats og den samme mangelen på presisjon også mot LSK lørdag klokka 17.00.

For hvis dette var sivilisert fotball, så tar vi gjerne en porsjon manglende sivilisasjon også. For Bernhus tar feil når han konkluderer med at det «likevel [er] feil å si at VIF var dårlige.»

Og det skal bli vesentlig bedre til helga. Lørdag 17.00 på Intility Arena mot Lillestrøm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *