Vålerenga – Lillestrøm 1-0: Perfekt dramaturgi!

Finnes det noe deiligere enn å slå Lillestrøm på overtid? Etter kveldens kamp føles det fristende å svare et rungende nei.

I første omgang var Vålerenga totalt overlegne i banespillet. Lillestrøm fikk knapt nok låne ballen, og Vålerenga pressa ekstremt høyt. Her var den gule og svarte bussen ettertrykkelig parkert foran sekstenmeteren.

Men til tross for fullstendig dominans resulterte ikke ballinnehavet i særlig mange eller store sjanser. Sam Johnsen ble nok en gang litt ensom inne i boksen, og når Fridjónsson var oppe for å hjelpe spissen ble det tydelig at han ikke har fysikken til å gå i dueller med LSKs sterke stoppere.

Over i andre omgang mistet vi jerngrepet om midtbanen, og det førte til en mye mer åpen kamp, hvor både vi og LSK kom til flere store sjanser. Den største var det Lillestrøm som fikk da de noen minutter på overtid kom to mot en på en kontring, og hvor en pasning fra Mathew nesten garantert ville ført til mål og borteseier.

 

Men da smaker det ekstra godt når Bård Finne, med tre sekunder igjen av tilleggstida setter ballen i mål foran supportertribunen. Det som kunne blitt et utrolig bittert tap endte som den deiligste seier man kan drømme om.

 

Vålerenga – Lillestrøm 1-0 (0-0)

Intility arena: 13.527 tilskuere

Mål: 1-0 Bård Finne (90+7).

Gult kort: Sam Johnson, Vålerenga, Frode Kippe, Marius Amundsen, Lillestrøm.

 


Adam Larsen Kwarasey – 7 Fremstår solid og trygg, og tar det som kommer av avslutninger når Lillestrøm klarer å produsere noen angrep i andre omgang.

 

Amin Nouri – 6 Har vist en stigende formkurve de siste kampene, og fortsetter den positive trenden i dag. Fungerer godt både offensivt og defensivt. Mangler litt presisjon på innlegg og avslutningsforsøk.

 

Jonatan Tollås Nation – 7 Fremstår med den pondusen, styrken og fysiske tilstedeværelsen som kreves i en sånn kamp. Ikke mye å sette fingeren på.

 

Felipe Carvalho – 6 I likhet med Tollås har Carvalho fysikken som kreves for en sånn kamp, og også han oser trygghet i midtforsvaret. Men han er negativt involvert i en av de få farlighetene LSK skaper i første omgang, og slår en feilpasning som kunne blitt meget farlig i andre, derfor et lite trekk sammenliknet med stoppermakkeren.

 

Sam Adekugbe – 6 God kamp av Adekugbe, som i likhet med Nouri er aktiv i begge ender av banen. Han løper til han nesten går i bakken mot slutten av kampen.

 

Magnus Lekven – 8 BB Var involvert i det meste. Vant baller fra LSK, og strødde pasninger. Framstår meget pasningssikker og hadde så godt som ingen balltap. Kanonkamp av spilleren med Eliteseriens flotteste skjegg!

 

Abdisalam Ibrahim – 5 Gjør en grei førsteomgang, hvor han bryter LSK-pasninger, og vinner baller. I andre omgang fremstår han svakere, og roter bort ballen litt for ofte. Er nok medvirkende til at vi etter pause mister den stålkontrollen vi har i første. Ut etter 68 minutter.

 

Samúel Fridjónsson – 5 Blir litt for veik mot stopperne til LSK når han skal være med fram og inn i boksen. Slår en del gode pasninger, men det blir også en del unødvendig fiksfakseri med forsøk på hælpasninger som litt for ofte ender med balltap.

 

Daniel Fredheim Holm – 7 Gjør en meget god første omgang, hvor han sammen med Lekven har stålkontroll på midtbanen. Vinner baller, slår krempasninger og er involvert i det meste av det Vålerenga får til. Blir litt mer usynlig i andre. Ut etter 75 minutter.

Chidera Ejuke – 5 Første halvdel av første omgang er han god, og klarer å gjøre det som er blitt etterlyst av ham de siste kampene: Han slår pasninger på riktig tidspunkt. Etter dette varierer han fra å være usynlig til å være tilbake til gamle synder, hvor han går seg fast. Ut etter 83 minutter.

Sam Johnson – 6 Legger ned en imponerende innsats på topp, og klarer å matche Kippe på fysikk. Sterkt. Blir litt alene inne i boksen, og får ikke utretta stort i form av sjanser.

 

Innbyttere

Magnus Retsius Grødem – 5 Får ikke utretta stort annet enn balltap de 25 minuttene han får, men med en målgivende pasning på overtid så kan vi ikke klage!

 

Simen Juklerød – 4 Inn etter 75 minutter. Stort sett usynlig de minuttene han får.

 

Bård Finne – 7 Med et frispark i stanga og det deilige overtidsmålet så er han dagens helt. Gjør alt rett i dag, og hadde han levert samme standard over litt lenger spilletid, så hadde han fått en enda bedre karakter. Finne fra start neste kamp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *