Engamorgen mandag 28. mai: Alternative fakta på Romerike

Et spørsmål om Kippes modenhet stilles av en som var nøytal tilskuer under siste hjemmekamp

Lørdag lever fortsatt sterkt i minnet, tross en forferdelig sportslig søndag. Og LSK leverer alternative nyheter. 

Så hvis du var på kamp på lørdag – eller bare bor i nærområdet til Intility Arena – var du vitne til et lydnivå og lurveleven vi ikke har hørt maken til tidligere i Norge. Siste serierunde i 2004 hadde kanskje bedre stemning, men da var det bare Vålerenga som laget lyd. Lørdag sto to av Norges beste supportergrupper for første gang mot hverandre, på en stadion som er beregnet for supportersynging.

For all del, Kanarifansen gjorde en innsats i sin ende.

Men hvis du oppriktig mener at Bøfla vant tribunekampen denne gangen ville jeg bytta til vann 

LSKs avdeling for alternative fakta begynner å gå appelsinmannen i Washington DC i næringen her nå.

“Under 2 000” er første stikkord. Det er jo en sann overdrivelse all tid bortefeltet tar maks 1 170 stående supportere og det var ikke fullt der borte.

Bare nesten full bortetribune, lørdag 26. mai 2018

På bildet ser man under 2 000, eller mer presist rundt 1 000, Kanarifans med tifo som minner oss om veien til egen hjemmebane. Takk for påminnelsen, sånn btw.

Når det gjelder liv og leven på tribunen var Kanarifansen klart best – før oppvarmingen startet.

Etterhvert som flere beveget seg opp fra Festplassen til Supportertribunen ble det bare mer og mer klart hvem som hadde overtaket.

Og er det virkelig overraskende? Vi snakker om en tribune der minst 3 000 syngende og gira supportere sto samlet, og en kamp som først fikk scoring i det 95. minutt. “Under 2 000” på motsatt tribune, uansett tenningsnivå, vil komme til kort i den duellen.

Men småfugler og bøfler får leve på løgnen om at dette var en tribunekamp de vant. Da blir de sikkert bedre.

Kan vi håpe på nye minne-T-skjorter?

“Vi sang ut søpla under første derby på infidel arena” 

Vi fortsetter å le her i hovedstaden. Det er starten på ny arbeidsuke for de aller fleste og sannsynligvis blir det litt prat om den herlige kampen du forhåpentligvis var en del av. Jeg foreslår at du legger beslag på jobbens projektor og gjør som gutta gjorde igår.

 


Damekampen

Siden sola stråler omtrent like mye som VIF-supportere på vei hjem fra kamp lørdag, ja da skulle Damelaget rives vekk fra sin egentlige hjemmebane for å spille inne i grå omgivelser i Telenor Arena.

Vi skjønner at damefotballen og Toppserien trenger litt opphausing, men ikke bland oss inn i det. Det endte med årets dårligst besøkte “hjemmekamp”. Hvor mange som var der inne vet vi i skrivende stund ikke, men det var ikke mange.

Kanskje like greit. Et tamt Vålerenga klarte å tape 0-1 for bunnlaget Trondheims Ørn.

 


Rekruttkampen

Vålerenga 2 tok imot bedehusmiljøet fra Fløy Flekkerøy i gårsdagens Postnord-oppgjør.

Det ble en typisk rekruttkamp. Ballsterke unggutter burde punktert kampen allerede i første omgang. Man leder 2-1 til pause, men utover andre mister man taket i kampen. Samtidig får Fløy-spillerne rive og slite i våre spillere uten at dommer reagerer og vips, så vinner bortelaget 2-3.

Unggutta bør virkelig lære å punktere kamper tidligere. Være nådeløse rett og slett. Samtidig er det nok lurt å investere noen timer i styrketrening, for det blir ofte gutter mot menn i duellspillet.

Det blir faktisk ikke enklere å svelge tapet når de tilreisende Fløy-supporterne feiret målene med “Kombayah” og “Rai, rai”.

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 28. mai: Alternative fakta på Romerike

  • 28. mai 2018 i 12:04
    Permalink

    Småfugla hadde jo rett i at det var under 2000 undulater på kamp :-) :-) :-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *