Engamorgen onsdag 30. mai: Pyro og sånn

Foto: Eivind Hauger

Minnene fra lørdag er av typen uforglemmelige og kampen vil sannsynligvis regnes blant klubbens virkelig uforglemmelige. Vi supportere koser oss, klubben og spillerne koser seg. Alt er rent euforisk, men det er likevel noe fra lørdag som vil få kjedelige etterspill.

Stort mysterie på Intility Arena 

Først en litt lett sak, men fortsatt morsom.

Freddyboy og Tina Wulf oppdaget at de hadde banket på feil toalett i Vålerengas egen oppfølgingsvideo til VG-serien “På innsiden”.

Vi regner med at de i neste episode tar utgangspunkt i at de avslørte koden til bortegarderoben foran åpent kamera. Den koden er nok forandret nå.

Den koden som derimot er vanskelig å fikse er den som løser kommunikasjonen mellom NFF og norske fotballsupportere.

Full tenning på tribunene

Bøfla gjorde det før kamp – takket være god hjelp fra en av fotografene deres, men det er en annen historie – og våre supportere gjorde det to minutter inn i andre omgang. Fyrte av bluss til den store gullmedaljen.

Eller bøter om du vil

Min første tanke da “det blussa opp” var at nå klarte bluss-entusiastene effektivt å splitte en ganske godt samlet supportertribune.

Ikke langt unna sannheten, selv om det heldigvis ikke la noen større demping på tribunelivet.

I en lengre utredning på Klanen.no forteller Klanens talsmann, Erling Rostvåg, oss hvordan NFF bare har tatt lang fart og driti i avtaler og samarbeid man har jobbet i ti år med å få på plass, uten nærmere utredelse fra forbundets side.

Jeg skal ikke gå videre inn på fordeler og bakdeler med pyro. Det jeg derimot skal si noe om er at dette er dessverre måten jeg har sett NFF har oppført seg til alle tider, til alle problemstillinger. Som Erling nevner, “Rødt kort til rasisme” og regnbuefargede cornerflagg er eksempler på ting NFF først ikke ville ta i med ildtenger engang – før de så snudde og tok æren for initiativene.

Her ligger nok problemet. NFF ser ikke hvordan de kan nyte positivt av pyro. De ser det bare som en eskalering av uønsket kultur. En holdning som, Rostvåg korrekt igjen sier, bidrar til rekrutteringen til ikke-nevnte kulturer. Selvoppfyllende profeti der altså.

Så hvordan selge NFF inn på at dette er noe de kan vinne på?

Lett. Først og fremst ligger potensialet der om å tilby Europas feteste tribuneliv. “Kanskje suger fotballen, men se hvor fantastiske supportere vi har”, for å sette det på spissen. Sikkerheten ivaretas av supporterne selv, der NFF kanskje kan ha et slags kontrollorgan – i samarbeid NSA selvfølgelig – som sørgee for at alt går trygt for seg.

Men først og fremst må de ta telefonen

Vi er dritt lei av et forbund som alltid skal gå baklengs inn i fremtiden.

Hvis dere er redde for hva alle de skumle supportermiljøene skal finne på, er det kanskje på tide at dere ikke oppfører dere som en antagonist.

 


Klaesson ut 2020

Vår tredjekeeper og sannsynligvis Norges største keepertalent, Kristoffer Klaesson, har fornyet kontrakten. 17-åringen har ambisjoner om å spille foran og for folket på Supportertribunen.

Dette er altså gutten som var 14 år da han debuterte på rekruttlaget. Det er vanskelig å være mer ektegrodd Vålenggutt enn det – selv om han kommer fra Strømmen.

Strålende nyheter, men nå føler jeg meg gammel

Klaesson er født i år 2000 og fyller 18 år i slutten av november. Da hadde jeg nylig fylt 18 år selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *