Engamorgen torsdag 31. mai: Utlånte vålenggutter

Markus Nakkim gjør det godt i Stavanger. Foto: Grydis.no

Det er sol, rekordvarme og hvis man kjenner godt etter kan man fremdeles kjenne den deilige søtsmaken av derbykaramellen. Hadde det vært opp til meg skulle Vålerenga spilt fotballkamp hver dag denne uka.

 

Men isteden er det landslagspause, og stille rundt klubben. For å fylle dødtida har vi derfor mysa litt på hvordan ståa er med utleiespillerne våre, og starter i dag med Markus Nakkim og Aron Dønnum.

Markus Nakkim er denne sesongen i Obosliga-klubben Viking, og ser ut til å ha etablert seg godt i midtforsvaret til siddisene.

Av ti seriekamper har Nakkim spilt ni, mens han i den tiende var ute med en skade. Mer om akkurat den kampen straks. Han har også fått ett innhopp i cupen .

 

De ni seriekampene han har spilt har han fått spille fra start hver gang, og ikke én gang er han blitt bytta ut. I og for seg naturlig nok, siden han er midtstopper, og det sjelden gjøres bytter i midtforsvaret underveis i en kamp. Men det gir allikevel indikasjoner om at Nakkim har gjort sakene sine bra, og er en av Bjarne Berntsens mest betrodde spillere på laget som ligger på andreplass i Obos-ligaen.

 

Vi sendte en mail til styret i Vikinghordene, som er Vikings supporterklubb, for å høre hvordan de hadde oppfatta oppholdet til Markus så langt. Der fikk vi følgende svar fra styremedlem Tore Øvregård

 

Nakkim har levert bra for Viking, og har fort blitt en favoritt! Har levert bra på banen og er blant de beste på laget.

 

Men det er spesielt utenfor banen han har levert klasse. Han tar seg alltid god tid til supporterne etter kamp og kommer alltid bort til oss. Da han var ute med skade kom han og stod sammen med oss på ståfeltet på tribunen og prøvde seg som forsanger. Han viser alltid klassementalitet, og viser at han setter pris på supporterne.

 

Stuntet med å stå på supporterfeltet da han var skada er også omtalt på Eurosport sine nettsider og viser en spiller med en bra mentalitet. Men han begynner kanskje å bli litt vel husvarm i Stavanger, med tanke på at han fortsatt er en av oss?

 

Så er spørsmålet om vi kan forvente at Nakkim skal komme tilbake til Oslo og spille like bra i Eliteserien som han nå gjør i Obos, eller om Obos rett og slett er riktig nivå for ham.

 

For husk at han også gjorde sakene sine meget godt da han var på utlån til Strømmen, men ikke akkurat erobret stopperplassen på Vålerenga da han ble henta hjem sommeren for to år sida. Kanskje mye å be om for en som på det tidspunktet var tjue år, så la oss håpe at han kommer tilbake fra vestlandet om et halvt års tid, og har tatt nye steg i Viking.


 

Aron Dønnum

Aron Dønnum (venstre) er på utlån i Ham-Kam, og varierer fra det briljante til det rotete. Her sammen med Madhusan Sandrakumar. Foto: vif-fotball.no

Mens Viking ser ut til å ha staka ut kursen mot et opprykk ligger HamKam for øyeblikket på en tiendeplass. Og det er her, hos middelhavsfareren ved Mjøsa, at man finner den andre utlånsspilleren vi skal kikke nøyere på i dag.

 

Aron Dønnum, som fikk fem innhopp og en kamp fra start i Eliteserien i fjor har i likhet med Nakkim vært en forholdsvis fast bidragsyter i sin midlertidige klubb. På de ti første rundene i Obosligaen har Dønnum vært på banen i ni kamper, hvorav sju av dem var fra start. I tillegg har han startet to kamper, og fått ett innhopp i cupen. Han har også notert seg for en assist og tre gule kort.

 

Vi kontaktet Kamma-supporter Marie Ørsnes, for å høre hennes synspunkter på innsatsen til Aron, og hun hadde følgende å melde:

 

Dønnum har vært som laget generellt i år; det varierer veldig, men på sitt beste er han veldig god. Han gir oss et ekstra moment ute på vingen i form av hurtighet, ballkontroll og styrke. Det er ikke lett å ta fra han ballen når han er ordentlig skrudd på. I tillegg har han hatt en del gode innlegg, og han kombinerer bra med backen bak seg.

I starten spilte han sine egne kamper, i den forstand at han dribla, holdt på ballen og skjøt fra over alt, uten å tenke på at han hadde medspillere å forholde seg til. Det var irriterende, men etter 2-3 kamper forsvant det mer og mer. Nå er han en god lagspiller med massevis av vilje og aggresjon (på en stort sett god måte) og han har nok hatt de beste kampene sine mot god motstand. Akkurat som Kamma generelt.

I kampen mot Ålesund nå på søndag var han et konstant uromoment for Aafk, han vant ballen høyt i bana, fikk brukt farta si til de grader og ga seg aldri. Det var artig. Han er ikke konge når det gjelder avleveringer, men han er god til å vinne ball, kjempe og løpe.

 

Men det må også sies at på sitt dårligste så er han dårlig. Mister ball hele tida og bare flyger rundt som ei forvirra høne. Men det er han aldri aleine om

 

Dette høres jo i og for seg ut som den Aron Dønnum vi fikk se i Vålerenga i fjor, en spiller som er god på sitt beste, men som også kan bli litt primadonna og driblekonge i stilen innimellom. Og når jeg tenker meg om har vi vel et par sånne spillere i klubben den dag i dag.

 

Men det at han har blitt en større lagspiller etter de første kampene er en kvalitet han gjerne må ta med seg tilbake til Vålerenga! Gutten er fortsatt bare tjue år, og kan fort bli en viktig spiller for oss om en sesong eller tre.


 

Cupkamp

Damelaget møter telemarkingene i Snøgg til andrerundekamp i cupen på Intility Arena i kveld klokka 19.00.

Vi anbefaler forøvrig denne artikkelen på damelagets sider hvis du lurer på hvem Snøgg er og hva man kan forvente før kveldens kamp.

Klanens webradio viser kampen:


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *