Engamorgen lørdag 2. juni: Den så vi ikke komme

Vålerenga – Tromsø, 2000. Foto: Klanen

Bildet viser Klanens tifo før Kjetil Rekdals debut for Vålerenga, en sesong før han offisielt tok full styring. Nå står vår gamle sjef foran en helt ny Start.Nesten irritert på meg selv for det ordspillet der (nesten).

Det er en av de triste helgene der det ikke er kamper i hverken Eliteserien, eller Toppserien. Er det bare meg eller kommer de helgene alltid etter store høydare i Eliteserien? Så vi leter etter halmstrå. For deg som ikke har fått det med deg…

Kjetil Rekdal tar over Start

Jepp. Den hardtsatsende sørlandsklubben ble den første klubben i Eliteserien 2018 som fikk erstattet hovedtreneren.

Altså, Start driter vi langt og hardt i. Koselig tur på sommeren – så lenge lokalpoliti og vaktmannskap er ved godt lynne – og ofte hyggelige resultater i vårt favør. Utenom det er Start kun en foretrukket fyllklubb i Eliteserien. Heller Start enn Sogndal, for å si det sånn.

Vår interesse fattes hovedsaklig i Rekdals VIF-relasjon

Kjetil sa farvel til Vålerenga før seriestart 2017 etter et par måneder som sportsdirektør. En blanding av manglende resultater på overgangsmetthet og utbrenthet var vel grunnen til at han sa takk for seg. Kort tid etter ble han presentert som ekspert for Eurosports satsing på Eliteserien.

Skjermdump: vif-fotball.no

Nå foretrekker vi Rekdal som trener og ikke som TV-ekspert. Kjetils kommentarer på Eurosport fremstår i overkant kritiske – og bitre. Spesielt Vålerenga har fått høre det utallige ganger.

Den man elsker tukter man?

Vil vel heller ikke påstå at kommentarene hans har solgt norsk fotball som produkt, selv om han ikke rekker NFF til knærne på akkurat det feltet.

Så Kjetil Rekdal til Start. Klubben som ble ledet av Tom Nordlie under gullduellen i 2005. Nordlie ble som kjent kjeppjaget vekk fra Vålerenga og erstattet av Kjetil, etter 2000-sesongen. Selv om jeg foretrekker at alle titler havner på Valle, hadde det vært morsomt om Kjetil klarte det Tom aldri klarte med Start. Dra inn en tittel eller to.

Hvordan blir samarbeidet mellom Kjetil Rekdal og Tor Kristian Karlsen?

Kjetil er en sterk personlighet. Visstnok er lederveldet i Start et vepsebol p.t. Dette må jo bli morsomt for oss utenforstående.

Foto: Anders Grydeland, Grydis.no.

Det blir ekstra interessant å følge med på Start fremover. På samme måte som det var å følge Aalesund for noen sesonger siden. Men det er et spørsmål vi lurer mer på enn alle andre spørsmål.

Skal Kjetil fortsatt pendle fra Hamar? 

2 kommentars på “Engamorgen lørdag 2. juni: Den så vi ikke komme

 • 2. juni 2018 i 09:04
  Permalink

  Kjelsås-Vålerenga 2 PostNord i dag. Byderby.

  Svar
  • 2. juni 2018 i 10:19
   Permalink

   Ja, skjønner ikke helt hvordan den snek seg forbi meg. Saken er oppdatert

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *