Engamorgen søndag 3. juni: Tap for rekruttene

Kristoffer Klaesson var i aksjon for rekruttene i går. Foto: Grydis.no

Det var duket for et ekte derby i PostNord-ligaens avdeling to i går ettermiddag, da Kjelsås tok imot Vålerengas rekrutter på Grefsen stadion. Dessverre ble det en kamp som var preget av at det var gutter som møtte menn.

For siden det er landslagspause i Eliteserien har Vålerengas A-lagsspillere fått fri, og det var et ungt Vålerenga-lag som tok trikken (går jeg ut ifra) til Kjelsås i går. Alle spillerne var mellom 16 og 19 år kan vif-fotball.no melde.

 

Og da er det kanskje ikke så overraskende at Kjelsås vinner forholdsvis komfortabelt 5-2. Ifølge Aperopets utsendte ble gutta våre tatt på fysikken, og klarte ikke å henge med mot de større og sterkere Kjelsås-spillerne. Da det sto 4-0 noen minutter inn i andre omgang var kampen allerede avgjort, men det er jo hyggelig at Sander Werni fikk score to fine mål, og med det innta plassen som ligaens toppscorer. Åtte mål på sju kamper lar seg høre, og vi gleder oss til å se Sander, som er nevø av sin onkel, senke fugla på Åråsen om noen sesonger.

 

Tabellen er jevn, og Vålerenga 2 ligger nå på den siste trygge plassen i PostNord-ligaens avdeling 2. Men det er kun målforskjellen som skiller oss og Brattvåg på plassen under. Samtidig er det kort vei oppover, så det blir viktig å sanke poeng de kommende kampene, og kanskje særlig mot Nardo neste uke. De ligger to poeng bak oss, på direkte nedrykk, og vil dermed sende oss under streken med en trepoenger mot oss.


Fridjonsson fikk sine minutter for VM-klare Island i går. Foto: Grydis.no

Landskamp

 

Vi tar også med oss at Norge slo VM-klare Island 3-2 i en privatlandskamp i går. Av spillere med Vålerenga-tilknytning kan vi nevne at Sander Berge spilte første omgang for Norge, mens Samúel Fridjónsson kom inn for Island etter 83 minutter. Ghayas Zahid var ubenyttet reserve for Norge.

 

Det er fint å se at Ghayas endelig er med i en landslagstropp, selv om han ble hentet inn i siste sekund som en erstatter for en skadd Mohamed Elyounoussi. Og uttalelsene Ghayas kommer med i et intervju med Aftenposten https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/I-dag-kan-Ghayas-Zahid-fa-sin-landslagsdebut–Hvorfor-jeg-ikke-har-vart-her-for_-vet-jeg-ikke-256018b.html viser at uttaket betyr mye for ham

 

– Det påvirker selvsagt mentaliteten og motivasjonen. Når du har så lyst til å være med, så gjør det noe når du først får sjansen. Det er motiverende og kjempekult. Det gjør noe med viljen til å stå på og fortsette å gjøre gode prestasjoner når du får sånne muligheter, sier Zahid og legger til:

– Jeg håper jeg får flere muligheter fremover.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *