Engamorgen mandag 4. juni: Eneste VM-spiller i Eliteserien

Foto: Eivind Hauger

Det er rimelig stille rundt Vålerenga nå. Spillerne har hatt litt fri i varmen, bortsett fra Fridjonsson som er på landslagssamling med Island. Der er det ikke så varmt. Men det er jo rimelig fett at han får ta turen til VM. Selv i min mage begynner det å VM-krible litt nå, selv om entusiasmen ikke er i nærheten av det det ville vært dersom et litt hyggeligere land fikk være arrangør. Og i 2022 blir det enda verre.

 

I mellomtiden er det altså Fridjonsson som blir, så vidt jeg har fått med meg, eneste representant fra Eliteserien i VM etter RBKs danskeduo fikk beskjed om å holde seg hjemme. For Fridjonsson blir dette en drifet opplevelse, og for Vålerenga blir det en god del penger i kassa. Ca 80.000kr pr døgn han er på samling.

Island møter altså Argentina i Moskva, Nigeria i Volgograd, og Kroatia i Rostov. Null stress, er vel bare et par hundre mils reising det der.

VM-uttaket betyr at Fridjonsson må stå over de tre neste kampene mot Brann, Tromsø og Rosenborg. For Eliteserien tar ikke sommerferie før 9. juli, dagen før semifinalene. VM-finalen går 15. juli, men Eliteserien starter da ikke opp igjen før 4-5 august.

Som om ikke det var nok, så bestemte NFF for få dager siden av kvartfinalene i cupen skal flyttes fra 27/28 juni og helt ut i slutten av september. Hvorfor? Fordi de kolliderer med VM,  nærmere bestemt Sveits-Costa Rica og England-Belgia.

 


 

Vålerenga melder at Huk FK er klubbens 11. offisielle samarbeidspartner. Huk er på Bygdøy, og kanskje mest kjent for skinnydipping. Men de har også en stor breddeklubb med 28 lag.

Dette Engaland-prosjektet tror jeg Vålerenga kan tjene enormt på i fremtiden, dersom det gjennomføres skikkelig og utvikles.


 

Norges statlige oljeselskap Statoil har som kjent sluttet å bore etter olje, og har heller slått seg på hestreoppdrett. Noe må vi jo leve av etter olja.

Equinor har sin årlige talentleir, og inviterer G15 og G16 landslagene og tilsvarende “skyggelandslag” på leir.

Vålerenga stiller med hele ni spillere.

Se hele troppen

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 4. juni: Eneste VM-spiller i Eliteserien

  • 4. juni 2018 i 10:35
    Permalink

    Kamp i morgen på intility arena, Vålerenga- Norge U 21

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *