Engamorgen lørdag 9. juni: Vi reiser til Bergen!

Bård Finne fra start mot Brann? Foto: Grydis.no

Oppgjøret på Brann stadion nærmer seg med stormskritt, og sent i morgen kveld vet vi om vi blir det første laget som klarer å påføre Brann et serietap denne sesongen.

For Brann har en sterk statistikk med ni seire, tre uavgjort og ingen tap så langt i 2018. Bergenserne har rett og slett sett knallsterke ut, og det er en formidabel oppgave som venter oss på vestlandet i morgen.

 

Særlig defensivt har Brann vært sterke, og Acosta og Wormgoor er av mange utpekt som ligaens beste stopperpar. Med kun fem baklengs på de første tolv serierundene er det tydelig at den defensive strukturen sitter godt. Men så kan man se på den siste kampen Brann spilte, nemlig mot Lillestrøm i cupen. Riktignok var det Azar Karadas som fungerte som Acostas stoppermakker i den kampen, men allikevel: Brann fikk fire mål i ræva.

 

Så kanskje var det starten på en tung periode for Brann man kunne se på Åråsen i slutten av mai? Det er det opp til Vålerenga å avgjøre i morgen. Med seier i Bergen i morgen vil Vålerenga være kun seks poeng bak serielederne, og for alvor være påmeldt i medaljekampen.

 

Ronny Deila har snakket med Eurosport, og forteller hva han forventer seg før kampen:

 

– Nå skal vi møte det beste laget i Norge per dags dato. Det blir en skikkelig test for oss. Vi er i bra slag, har trent bra og jeg synes den kampen kommer på et veldig gunstig tidspunkt nå. Får vi tre poeng der kommer vi virkelig med for fullt.

 

Møter du Norges beste lag, med Norges beste supportere?

 

– Vi møter Norges beste lag akkurat nå, men ikke Norges beste supportere. Der er de ikke nærheten. De beste står på Valle, gliser Deila.

 

Til Dagsavisen utdyper Ronny at han forventer seg en tett og jevn kamp, med 50/50 ballinnehav, og der spisskompetanse i en enkeltsituasjon eller på en dødball avgjør hvilken vei resultatet går.

 

En kampavgjørende overtidsscoring av Bård Finne kan vel kvalifisere som spisskompetanse i en enkeltsituasjon det? Og den må gjerne komme på en dødball også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *