Engamorgen torsdag 14. juni: Vålerenga jakter revansje i Tromsø i kveld!

Skal vi se Sam Johnson skyte Vålerenga til kvartfinalen i NM i kveld? Foto: Grydis.no

Vålerenga har to dårlige resultater mot Tromsø så langt i år. Den første kampen var en treningskamp med skader på La Manga. Den andre en elendig kamp i Tromsø. I kveld er VIF tilbake på Alfheim og vi værer revansje. Det skal ikke stå på motivasjonen denne gangen.

Seriekampen for tre ukers tid siden er en av tre ordentlig dårlige kamper Vålerenga har spilt denne sesongen. Vi oppsummerte den slik «Tromsø var det eneste laget som stilte opp til første omgang, og Vålerenga tapte derfor fortjent i en kamp preget av dårlig innsats, elendig samhandling, liten bevegelse og enda mer dårlig innsats».

Vi tror Ronny Deila klarer å formidle hvor skapet skal stå denne gangen, og at VIF-spillerne er på tå hev når dommeren blåser i fløyta klokka seks i ettermiddag. Det betyr at vi skal være med fra første spark på ballen, at vi skal klare å skape minst like mange sjanser som Tromsø og at vi skal ha en intensitet som ligner den vi har hatt i de to siste kampene – de mot Lillestrøm og Brann.

Cupen er verdt å kjempe for. Det er den turneringa hvor ett feilskjær ødelegger alt. Kampen sendes på nrk.no klokka 18.00, med sendestart rett før.

Klubbens sider har troppen klar, og selv om Vålerenga har stilt med litt alternative startoppstillinger i de tre første rundene i cupen tror vi på en toppet startoppstilling (uthevet) i dag.

 • Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg
 • Forsvarsspillere: Amin Nouri, Samuel Adekugbe, Joao Meira, Jonatan Tollås Nation, Christian Borchgrevink, Ivan Näsberg, Felipe Carvalho
 • Midtbanespillere: Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem
 • Angrepsspillere: Sam Johnson, Peter Godly Michael, Simen Juklerød, Chidera Ejuke, Bård Finne

Av spillerne som har spilt mer eller mindre fast i det siste må VIF klare seg uten Abdisalam Ibrahim (gule kort) som har vært blant våre aller beste til å bryte motstanderens spill i de siste kampene.

Vi skal likevel kunne slå dette Tromsø-laget. Ifølge overskrifter i Itromsø og Nordlys er Gjermund Åsen ute i dagens kamp, men på grunn av betalingsmur vet vi ikke mer enn tittelen sier (gjermund-asen-ute-mot-valerenga-kampen-kommer-for-tidlig).

Også i går var det cupkamper, og foreløpig har det vært mange ekstraomganger og straffesparkkonkurranser. Vinner uthevet)

 • Bodø/Glimt – Hødd 1-1 (2-2 etter ekstraomganger), 5-4 etter straffer
 • Mjøndalen – Haugesund 2-2 (2-2), 6-7 etter straffer
 • Start – HamKam 1-1 (1-1), 5-3 etter straffer
 • Ull/Kisa – Bryne 0-0 (0-0), 3-4 etter straffer

I kampene som ble spilt 30. mai var det ikke særlig annerledes

 • Rosenborg – Odd 2-2 (2-2), 7-6 etter straffer
 • Lillestrøm – Brann 4-1

Her ser vi altså at fjerde runde i cupen i år er jevn og tett. Kun i én av de seks kampene som er spilt så langt har et lag kommet seg til kvartfinalen uten ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Oppgjørene i dag er

 • Tromsø – Vålerenga
 • Strømsgodset – Ranheim

Og trekning av kvartfinalen kommer i kveld, selv om kampene ikke spilles før i september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *