Engamorgen fredag 15. juni: Hjerteflimmer, frustrasjon og lettelse

Straffelegger! Foto: Grydis.no

Det ble straffesier på en halvdårlig dag i Tromsø, vi er sure på NRK etter tidenes amatøraften, en hockeyspiller legger opp alt for tidlig, og to nye kommer inn.

 

Åh gud bedre. Vi spilte absolutt ingen praktkamp i Tromsø. Når Gamst Pedersen får tid og rom så strør han pasninger så det holder, og Espejord som ble byttet inn satte gutta våre på enorme prøver når det gjalt fart. Men fremover var vi bra. Dette var et lite gufs fra fortiden, en kamp hvor vi ikke klarer å ha kontroll over lengre perioder, men hvor det ender med mye texas frem og tilbake.

Det er også ganske frustrerende å se en dommer som er så åpenbar hjemmedommer. I andre omgang, når kortene virkelig begynte å komme, så satt jeg med en følelse av at like forseelser ble straffet forskjellig. Tromsø setter inn en hockeytakling og stopper en åpenbar kontring: Frispark. Vi gjør det samme fem minutter senere: Smokk! Kort.

Vi blir snytt for fordeler og det ene med det andre. Nå er det ikke dommeren som gjorde at vi sleit i store deler av denne kampen, jeg synes også vi blir en del på etterskudd. Daniel sitt andre gule er jo.. Altså, han har til hensikt å sabotere, men det er jo mann nummer to som saboterer mest og faktisk stopper spilleren. Men frisparket trekkes tilbake da det var fordel fra Daniels forseelse, og da ryker han på sitt andre gule i tillegg. Det er ganske marginalt, men det kan vel forsvares.

Når straffekonken kom så var jeg seff dritnervøs, men jeg hadde litt trua på Sandberg. Han har reddet straffe på overtid for Vålerenga 2 tidligere i år, og spilte i det store og hele en ganske bra kamp. Jeg var mer bekymret for straffeskytterne våre. Når Adekugbe, som ikke er en tekniker, tar trippende tilløp blir jeg nervøs, og straffa er hverken hard eller velplassert. Men keeper gjettet feil vei. At Ejuke var mannen som skulle avgjøre virket også litt..tynt. Men han gjør jo faktisk det. Deilig. Tromsøs straffer var veldig gode, bortsett fra han ene som prøvde seg på en skeiv Panenka. Da var Sandberg der.

Vi skal ikke trenge å gå helt til straffer mot et redusert Tromsø uten Gjermund Åsen som roterte på laget, men ok. Vi slapp unna.

DEILIG!

Spesielt deilig var det å høre kommentatoren. Det NRK Troms kom opp med der er en av de verste TV-sendingene jeg har sett. Det var som å se på en lokalavis eller TIL’s klubb-TV stream. Vi er vant til at folk er partiske når lokalkontorene til NRK skal produsere, det er liksom bare en pris man må betale for å ha NRK i dette landet. Men makan til møl skal du leite lenge etter. Det haglet med anekdoter om tidligere Tromsø-bragder, karrieren til Gamst Pedersen, faktisk et virkelig ensidig fokus på hjemmelaget.

Pauseintervjuet var med TO lokaljournalister, som prata om hvor mye de ønska å se Tromsø vinne, og hva de måtte gjøre for å få det til. Representanter fra iTromsø og Nordlys. Ingen fra klubbene. Ingen nevnte bortelaget med ett ord. Jeg har ikke sett på makan for noe møl. Før ekstraomgangene stå kameraet utelukkende på Tromsø, og kommentator pratet bare om Tromsø. Vi fikk ikke en gang SE Vålerenga-spillerne i pausa. Og det var selvsagt begravelse hver gang vi scora.

For å toppe det hele var kameraet for mørkt innstilt, kameraføringa var gjort av Stevie Wonder, sulliken bak mikken trodde Sandefjord spilte i den andre kampen, og på toppen av alt var det stadige måkeskrik i mikrofonen.

OG: Kampen ble streamet, men var ikke tilgjengelig i appen til Canal Digital. Dermed ble det laptop.

Hva slags amatøraften var dette, NRK?

Men faen så deilig da!!

Så da var det cuptrekning!

Den går heller ikke på TV, fordi NRK heller ville vise en dokumentar om det islandske landslaget, og gadd heller ikke vise det på en av de to andre kanalene sine. Så da var det forbundet på stream, da.

Og etter Nils Johan Semb drar en joke (?) om varme og kalde baller, får vi: Rosenborg på Lerkendal. I kvarten igjen.

Omtrent det vanskeligste vi kunne få, selvsagt. Lillestrøm fikk hjemmekamp mot Bryne, forøvrig.

Sånn er det med trekninger. Men vi tok dem i fjor, og vi kan jo alltids håpe på at Rosenborg fortsetter å slite utover høsten.

I følge statistikk-guru Jarle Teigøy er dette første gang Vålerenga får samtlige fem første NM-runder på bortebane.


 

Folk inn, og folk ut på hockey’n! 

Først: Tallak Lyngset legger opp i en alder på 24 år, for å begynne på medisinstudier i Ungarn. Tallak var en storvokst tøffing som virkelig tok for seg. I følge min statistikk spilte han 136 kamper for Vålerenga med tre mål og åtte assist, og 269 utvisningsminutter.

Veldig synd at Tallak legger opp, men for å være ærlig er det kanskje ikke dumt. Når man er 24 og kanskje føler at proffdrømmen i utlandet ikke kommer, og du kommer inn på medisinstudie, da er det kanskje greit å hoppe på det toget. I stedet for å risikere liv og lemmer for småpenger resten av karrieren. Dessverre er det slike valg norske hockeyspillere må gjøre.

Det finnes vel også noen amatørlag i Ungarn som kunne tenke seg å få en murbrekker av hans kaliber på laget.

Det kommer også folk inn:

En stor back ut, en stor back inn. Viliam Strøm er trønder, men har vært mye på Lillehammer (NTG?) før ferden gikk Lillehammer-Rosenborg-Lillehammer-Kristianstads IK-Lørenskog-Stavanger Oilers. Ikke dårlig for en fyr som bare har blitt 27. Forrige sesong spilte han 40 kamper for Oilers, hadde 5 poeng -8 i pluss/minus og 32 minutter. En defensiv back som er godt og vel 190 og 95-100kg.  Han har også en god del landskamper.

Vålerenga har også signert den 23 år gamle målvakten Joachim Svendsen, som så mange andre målvakter er Manglerud-produkt. Han var i likhet med Strøm sist i Lørenskog, og har spilt noen kamper der de siste sesongene i tillegg til utlån i Hasle/Løren, og et opphold i Bergen. Her snakker vi nok en god backup til Steffen Søberg, og i tillegg en spennende fyr for fremtida.

Det ryktes også at Lars Erik Spets er på vei til å gjøre comeback, og aksle Vålerenga-drakta. Shampo er jo ikke direkte avvisende i dette TV2-intervjuet, så det virker som en done deal.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *