Engamorgen lørdag 16. juni: Får Samúel VM-debuten i dag?

Foto: Grydis.no

Med cupkampen unnagjort, og avansementet i boks, blir det et lite opphold for Vålerenga. Neste match er først søndag kveld om en drøy uke, men det skal nok være mulig å finne annen fotball å se på mens vi venter. Og i dag får vi kanskje se en representant for Vålerenga i aksjon også!

For Samúel Kári Fridjónsson er som kjent i Russland med det islandske landslaget som møter Argentina klokka 15.00 i dag. Det kan bli en morsom kamp mellom laget som sjarmerte hele Europa under EM i Frankrike i 2016 og et Argentina med en rimelig sterk angrepsrekke, og en Messi som jeg tipper er mer enn litt interessert i å svare på Ronaldos hat-trick-oppvisning fra i går. Men det spørs hvor mye godeste Lionel klarer å utrette hvis han møter en vålenggutt på den islandske midtbanen.

 

Samúel har gjort den ene plassen på Vålerengas sentrale midtbane til sin denne sesongen, og har vært i aksjon i fire av Islands seks kamper så langt i 2018. Riktignok har det vært en negativ utvikling i de kampene, ved at han har fått spille mindre og mindre jo nærmere VM man har kommet:

 

 

  • 11. januar spilte han hele kampen mot Indonesia
  • 14. januar startet han en ny kamp mot Indonesia, men ble byttet ut etter 68 minutter
  • 24. mars spilte han andre omgang mot Mexico
  • 2. juni spilte han de siste åtte minuttene mot Norge

 

 

Det hadde uansett vært morsomt å få se Samúel på den virkelig store scenen. Han har hatt noen litt nonchalante superstjerne-takter i enkelte kamper denne vårsesongen, og et møte med Argentina vil kanskje få ham til å skjønne at han ikke er verdens beste, og må gjøre ting enklere? Eller kanskje det bare gjør ham mer kjepphøy når han kommer tilbake til Eliteserien som eneste VM-spiller?

 

Vi håper uansett at Samúel får mange minutter og storspiller under hele mesterskapet. Om ikke annet så for å peke nese til Rosenborgs VM-vrakede danske-duo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *