Engamorgen søndag 17. juni: Endelig (dobbelt) opptur

Foto: Eivind Hauger

Der A-lagsgutta har begynt å stabilisere seg i øvre sjiktet sportslig og mentalt, har både damene og rekruttene slitt usedvanlig mye. I går viste begge endelig riktig mentalitet.

I går sto valget mellom bortekamp i Postnord-ligaen, eller hjemmekamp i Toppserien. Siden Ensjø er betydelig nærmere Valle enn Stjørdal – og jeg ikke hadde flybillett til Hell – var valget enkelt.

Vålerenga – Røa, Toppserien

Så allerede på vei inn porten hadde damene scoret 1-0 og skal vi tro de som var der tidlig, var scoringen av det vakre slaget. Eller så var det et klabb-og-babb mål uten like. Troverdighetsgrunnlaget i historiene presentert var av det svake slaget. Det eneste som er sikkert er at Maren Hauge ble kreditert scoringen. Bildebevis tilsier at det stemmer.

Vålerenga virket som de hadde full kontroll på kampen, så derfor bør ingen bli overrasket over at det sto 1-1 etter ni minutters spill. Heldigvis skulle det kun gå ni minutter til før Ingrid Schjelderup ordnet 2-1.

Etter dette var det lite å skrive hjem om, dessverre. Noen sjanser absolutt, men det var ikke en kamp Vålerenga hadde full kontroll på. Samtidig virket ikke Røa gode nok til å røve mer enn muligens et poeng hjem til vestkanten.

Skumlere er det nok å bevitne damenes fysiske form. Fra 65-70. minutt virket det som vi ikke orket mer. Et bedre lag enn Røa ville tatt oss i denne perioden. Den dårlige formen vedvarte frem til de fire overtidsminuttene dommeren ønsket. Da Vålerenga igjen virket som et fotballag som ville noe.

Så endelig tre poeng. Har vært lunkent med de i det siste.

Men damenes fysiske form bekymrer

I begynnelsen av sesongen var det tydelig at spillerne manglet relasjoner på banen. Det kom seg relativt kjapt, men etterhvert viste laget liten oppofrelse i viktige situasjoner og manglende evne til å komme tilbake. Kan det ha noe med kondisjonen å gjøre?

Det er også mulig at damene har trent mye under landslagspausen og at de fortsatt er ganske sure i beina. I såfall snakker vi om litt dårlig planlegging.

Om to dager venter Lyn borte i NM. Hvor mye kan vi forbedre O2-opptaket frem til kampstart?

 


Rekruttene reddet et poeng

Vålerenga 2 har hatt en lei tendens til å gi bort ledelsen og en tilsynelatende god kontroll i omtrent alle kamper etter de to første serierundene.

Mot Stjørdals-Blink ledet vi 2-1 til pause (Selvmål og Chiddy Ejuke), men kort tid før slutt lå vi under 3-2. Samme triste visa?

Heldigvis ikke. Peter Godly Michael fikk presset inn 3-3 før dommeren blåste av kampen.

Med det ligger vi akkurat over nedrykksstreken, men det er med en kamp mer spilt enn både Nardo og Brattvåg under oss.

Men nok en gang viser klubben vår at vi klarer å kjempe oss tilbake i kampene som spilles i Trøndelag 

Akkurat det kan bli gull verdt, bokstavelig skrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *