Engamorgen fredag 22. juni: Sandberg vurderer fremtiden

Eliteseriens antagelig beste andrekeeper. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Han har stått alle cupkampene, reddet to straffer og oppført seg eksemplariskt og lojalt til tross for manglende Eliteserie-spill. Nå ser han på mulighetene.

Marcus Sandberg har vært stor i år. Han bidro sterkt til en god sesongstart for Vålerenga 2, reddet straffe i 2. runde av NM da vi slo Grorud 1-0, og torsdag forrige uke holdt han oss inne i kampen og reddet det eneste dårlige skuddet i straffesparkkonkurransen mot Tromsø. Da Adam Larsen Kwarasey hanglet litt de første seriekampene begynte mange av Vålerenga nettkrigere å rope på Marcus i mål, og det var ikke helt ufortjent om han hadde fått sjansen.

Vi legger til at han er en svært fin fyr og at han trives godt i Oslo by og Vålerenga

Men for en god, satsende keeper er det ikke nok å bare nesten få sjansen, til tross for at du trives. Marcus Sandberg er i år på utgående kontrakt og ser for øyeblikket på mulighetene sine. Og de finnes.

Til Eurosport forteller Marcus om interesse fra flere nordiske land, fortrinnsvis Norge og Sverige.

Men legg merke til hvordan det skinner igjennom at han mest av alt ønsker å bli i Vålerenga. Ikke glem hvordan sånne artikler liker å vri og vende på ting for å skape en konflikt. Marcus Sandberg ønsker å bli i Vålerenga.

Men kun hvis han får spille i Eliteserien

Det fine her er at han ikke krever åvære førstekeeper. Marcus skryter av Adam og forstår hvorfor Adam er førstekeeper. Likevel er ikke det nok for en god, relativt ung keeper med ambisjoner.

Marcus sitt krav er på ingen måte urimelig, men det spørs om vi kan tilfredsstille det. Adam Larsen Kwarasey er jevnt over en bedre keeper p.t. og i bakgrunnen lurer Norges kanskje største keepertalent, Kristoffer Klaesson.

Og Kristoffer redder også straffer

Vi får se hva som skjer utover sesongen. Hvis Adam f. eks. blir skadet er det liten tvil om at Marcus kan fylle plassen.

Men det er en veldig kjedelig hvis.

 


Ny Dagsavisen-spalte

Det er kamp på søndag og når kampen er mot “hele Norges Rosenborg” regner vi med at ordkrigen på jobb er godt igang mot han derre jævelen uten trønderdialekt.

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *