Engamorgen mandag 25. juni: Blåmandag 

Vålerengas bestemann i går. Foto: Grydis

I går hadde vi alle tiders mulighet til å feste vårt klamme grep i toppen av tabellen. Det skjedde ikke, for å si det mildt.

I forkant så alt ut til å være linet opp for Vålerenga. Vi var i en god steam, hadde etablert en defensiv trygghet, og kom fra en meget solid oppvisning mot serieleder Brann. På motsatt banehalvdel sto et skadeskutt, underpresterende og frustrert Rosenborg.

Men selvfølgelig er det mot oss det snur for Rosenborg, og selvfølgelig er det på Lerkendal vi slipper oss litt ned. Utfallet er at det blir stygt.

For vi hang ikke med fra start i går kveld. Som Reidar Solli skriver i Dagsavisen Så ga vi Rosenborg en halvmeter i hver duell, og dermed fikk de i gang pasningsspillet sitt. Dermed sto det 2-0 før det var spilt en halvtime.

Ja, vi fikk til en liten spurt mot slutten av første omgang, og ja vi starta friskt i andre, men inntrykket jeg sitter igjen med er at Rosenborg i de periodene bare ga 70%. Kampen var tross alt allerede så godt som avgjort. Og når Rosenborg får en straffe som er akkurat så billig at du bare får den hvis du er Rosenborg og spiller på Lerkendal, da skjønner alle at kampen er over.

Det vi leverte i går, med et par hederlige defensive unntak, holdt rett og slett ikke.


Ny kamp i dag

I dag klokka 14.00 tar rekruttene imot tabelljumbo Vard Haugesund på Intility Arena. Vålerenga 2 starta sesongen sterkt, med to seire på rappen, men etter det har det vært en mager poengfangst. To poeng på de siste åtte kampene er fasit.

I dag møter vi altså et lag som har prestert enda svakere enn oss, og som per nå står med fire usle poeng. Og kampen blir viktig. Vålerenga 2 ligger farlig til rett under streken, men med en kamp mindre spilt. Vinner vi kampen i dag klatrer vi forbi Brattvåg, og sender dem ned på nedrykksplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *