Engamorgen tirsdag 26. juni: Seier til rekruttene

Christian Borchgrevink med hattrick i går. Foto: Vålerenga Fotball

Rekruttene tok i går  imot Vard Haugesund til det som var et rent bunnoppgjør. Begge lagene lå på direkte nedrykksplass før kampen, men Vålerenga 2 hadde mulighet til å avansere til trygg grunn med en trepoenger.

Og gutta leverte som bestilt. En 5-3-seier med hattrick av Christian Dale Borchgrevink lar seg høre.

Rekrutt-trener Gard Holme var fornøyd med mye, men ikke alt, etter kampen. Han oppsummerer på følgende måte til vif-fotball.no

– Vi skapte veldig mange sjanser og scoret fem mål mot et lag som ikke var noe dårligere enn det vi har avgitt poeng mot tidligere denne sesongen. Spesielt høyrekanten, med Juklerød og Borchgrevink, var veldig, veldig bra. Defensivt har vi noe å gå på, og det er unødvendig å slippe inn tre mål i denne kampen.

Forhåpentligvis får vi se et VIF2 som begynner å plukke poeng jevnt og trutt. Vårsesongen har gitt laber poengfangst, til tross for tidvis mye godt spill. Litt mer rutine og kynisme i de siste 20 minuttene i vårens kamper hadde hatt mye å si for poengfangst og tabellplassering.

Med en måneds tid til neste kamp er det bare å terpe defensiv struktur, og slå nådeløst tilbake i høstsesongen.


 

Vålerenga og Pride

 

Denne uka arrangeres Oslo Pride, hvor lørdagens parade blir det store høydepunktet. I år, som i fjor, skal Vålerenga delta i paraden, men allerede i kveld er Vålerenga representert i en debatt om homofili i toppfotballen.

Debatten “Gis homofili rødt kort” går av stabelen på Youngstorget i kveld klokka 20.00, og Freddy dos Santos fra klubben og Erling Rostvåg fra Klanen er blant paneldeltakerne.

Og det er liten tvil om at denne typen debatter trengs. Homofile finnes i toppfotballen som alle andre steder i samfunnet, og jeg har selv homofile venner som har hatt forhold til fotballspillere på forholdsvis høyt nivå i Norge. Men åpenheten er så godt som fraværende. Ingen toppfotballspillere på herresida tør eller ønsker å stå fram.

Kveldens debatt ønsker å diskutere hva dette skyldes. På arrangementets sider spør man seg om det kan handle om supporterkulturen, mangel på forbilder eller frykt for å møte fordommer hvis man har utenlandsambisjoner. Kanskje det er en kombinasjon?

Uansett er det et skritt i riktig retning bare at dette diskuteres. For få år siden fantes det knapt nok noen offentlig debatt om temaet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *