Vålerenga – Bodø/Glimt 2-2: En kamp vi skulle vunnet

Kamper mot Bodø/Glimt er stort sett kjipe saker som ender med uavgjort. Så også denne gangen – eller: Jeg syns Vålerenga spilte en god kamp med godt press og god samhandling i store deler av kampen, men de gangene Bodø/Glimt forsøkte, så kom de for lett rundt vår midtbane og gjennom vårt forsvarsledd.

Vi burde vunnet kampen, men jeg tror Glimt hadde vunnet om de hadde prøvd.

Vålerenga startet kampen sterkt med flere store muligheter, men Glimt kontret og kontret. Vi fortsatte å ha spillet og Glimt kontret inn en klassisk 4-3-3-scoring rett før halvspilt førsteomgang.

Men VIF fortsatte, spilte, kombinerte og hadde ballen. Kom til muligheter og ble for puslete. Etter 28 minutter gjorde imidlertid Magnus Lekven som Daniel Fredheim Holm burde gjort minutter tidligere: Han sendte avgårde et langskudd som limte seg til stolpen, og det sto 1-1. Resten av omgangen presset vi og var klart best, uten at det ble flere mål.

Andreomgang startet med to interessante offsidesituasjoner som så ganske like ut. Glimts ble annulert, vår ble mål, og Felix Horn Myhre har snudd kampen. Men det varte ikke lenger enn til det 84. minutt da Glimt fikk frispark i korridor, våre defensive dekket for dårlig, og det sto 2–2.

Det var en kamp der alle Vålerenga-spillerne gjorde en OK innsats med unntak av i noen avgjørende situasjoner.

Kampfakta:

Vålerenga-Bodø/Glimt 2-2

Tilskuere: 7872

Gule kort: Felipe Carvalho, Magnus Lekven, Vålerenga; Brede Moe, Vegard Leikvoll Moberg Bodø/Glimt

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 5 – kan ikke gjøre noe med målene, settes under press og takler det bra ved et par anledninger og er innimellom litt passiv i feltet.

Christian Borchgrevink – 5 – gjør en god kamp, spesielt i første omgang, sikker bakover og bidro framover. Slappere etter pause, og går ut etter 69 minutter.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Solid som vanlig i midtforsvaret, men gjør ikke noe ekstraordinært.

Felipe Carvalho – 5 – Litt mer vågal enn Nation – på godt og vondt – det medfører at han skaper mer for begge lag.

Samuel Adekugbe – 5 – Var solid bakover, mye med framover, litt for upresise innlegg.

Felix Horn Myhre – 5 – Svært god i perioder, men er også den på laget som tar de største sjansene, eventuelt spiller på minst marginer

Magnus Lekven – 6 – Solid bakerste midtbanespiller, og leverer solid gjennom kampen. Scorer og skaper frisparket som ga Glimt utligningen.

Magnus Retsius Grødem – 6 – Ekstremt frisk fra starten og virket som om han hadde lyst til å gjøre noe magisk, ble gradvis borte og ble byttet ut etter 74 minutter.

Daniel Fredheim Holm – 6 BB – Strålende førsteomgang der han spilte til en enda høyere karakter, forsvant innover i banen fra sin kant og var et konstant uromoment. Ble etter hvert noe svakere.

Sam Johnson – 5 – Binder opp flere forsvarere, og skaper rom for resten av laget, men skaper lite. Ut i det 89. minutt.

Bård Finne – 6 – Frisk og sjanseskapende.

Innbyttere:

Amin Nouri – 5 – inn 69 minutter, gjør et godt innhopp med offensive muligheter og sugende returløp.