Engamorgen søndag 1. juli: Carvalho til Arsenal? Neppe.

Felipe Carvalho, stopper. Foto: Grydis.no

Uavgjort mot Bodø Glimt. Som vanlig. Og vi tar for oss det absurde ryktet om at Felipe Carvalho ble scoutet av Arsenal.

 

Uavgjort mot Bodø Glimt. Dersom du føler det “alltid” blir uavgjort mot Glimt, så har du rett. Det var nesten som forventet når Glimt satte inn 2-2 på slutten der. Jeg gadd ikke bli sur en gang, bare tenkte “jaja, det er jo som vanlig”. De berger uavgjort mot et uinspirert Vålerenga, og jubler som de har vinni serien. SOM VANLIG.

Bodø Glimt er et drittlag. Nok et nitrist, sjølløst, kontrende døvt lag som aldri har ambisjoner om noe annet enn å holde seg i Eliteserien og utvikle en og annen spiller for Rosenborg. Som mange lag i norsk Eliteserie. Og de har en usedvanlig evne til å ta poeng fra oss. Som mange lag i norsk Eliteserie.

I følge NIFS har vi møtt Bodø/Glimt på hjemmebane i serie og cup 22 ganger siden 1977 (Da endte det 1-1 seff). På de 22 kampene er vi 6-13-3. Altså 13 uavgjort og bare seks seire. Målforskjell 29-28. Fra 1999 til 2003 møttes vi åtte ganger i seriespill, og alle kampene endte uavgjort både hjemme og borte.

Borte er også U det vanligste resultatet, der står det 6-8-6.

Nå ser vi ut som det syvendeplass-laget vi hadde håpet å ikke være lenger.


 

Felipe Carvalho til Arsenal? Neppe. 

Under kampen i går kommer plutselig kommentator Kenneth Fredheim med et skikkelig scoop. Han hadde det fra “meget sikre kilder” at Arsenal hadde folk på stadion i går for å scoute Carvalho. “Kanskje for å lånes ut til en klubb med bra nivå for å videreforedles der”.

Umiddelbart høres dette ut som massivt bullshit. Felipe Carbalho er 24 år, og holder kanskje middelmådig Championship-nivå på sitt beste. Altså, jeg liker fyren jeg, men å tro at han som allerede er 24 år skal kunne foredles til å spille for Arsenal, det har jeg vanskelig for å tro.

Her tipper jeg det har skjedd en av to ting.

1: Det mest sannsynlige er at Terje Liverød, Carvalhos agent, prøver å få opp litt snakk rundt han. Carvalho har seks måneder igjen av kontrakta, og derfor vil han være attraktiv å hente nå for liten kompensasjon, eller om et halvt år gratis. Men hvis Liverød dropper dette ryktet må det være fordi det er manglende interesse for spilleren. Dersom klubbene hadde stått i kø ville han ikke brukt media for å skape interesse.

Jeg tror også Fredheim og Eurosport skjønner hvor rart dette høres ut, men med en gang det er snakk om Premier League går klikkraten i været.

2: Noe som er mindre sannsynlig, men som ikke er umulig i dagens lite faktasjekkende presse, hvor alle er under tidspress: Kan det være mulig at noen har misforstått, og at det egentlig er snakk om William Carvalho? William Carvalho er en av spillerne som forlater Sporting Lisboa etter at klubben har rakna på spektakulært vis. Arsenal er en av klubbene som skal være interessert.

Ikke vet jeg, men når Eurosport konfronterer Felipe Carbalho med ryktet rett etter kampslutt blir han helt satt ut. Han aner ikke hva han skal tro. Å bare si til en spiller som tror han står i et vanlig post-match intervju at “Hva tror du om at Arsenal så på deg i dag?” og “Vil Arsenal være interessant for deg?” blir bare dumt.

En som ikke tror på det ryktet, er Ronny Deila som nærmest bare ler. Til Dagsavisen sier han “Hvis Arsenal er interessert, da regner jeg med at det er 500 andre klubber som også vil ha ham”. Noe som bringer oss tilbake til at dette kan være et rykte satt ut av Terje Liverød. Deila virker også være “ganske så sikker” på at han spiller her neste år også. Det er helt greit for meg. Jeg liker fyren. Men hvis han blir fast på Arsenal i løpet av karrieren, da skal jeg kjøpe meg en hatt og ete den.


 

Skjerfing

Nå er det ferietid. Husk å ta med deg Vålerenga-skjerfet. Ta bilde på et kjent sted eller landemerke eller bare et kult sted – send til oss på twitter, mail eller hva det måtte være.

 

Se skjerfekartet vårt!

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 1. juli: Carvalho til Arsenal? Neppe.

  • 1. juli 2018 i 13:10
    Permalink

    Noen rekker kanskje å ta skjerfet og seg sjøl til Valle i dag før ferimodusen setter inn for fullt. Historisk derby mot Lyn, må oppleves :)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *