Engamorgen onsdag 4. juli: Big in Japan

Foto: Grydis.no

Meri Kurisamasu er japansk for God Jul. Kan det være at klubben vår fremover vil bruke denne oversettelsen i desember?

To japanske J-League spillere på prøvespill

Ronny Deila har brukt kontaktene sine i Manchester City igjen og inn på prøvespill har vi fått de to Yokohama F-Marinos spillerne, Kenta Hori og Jin Ikoma.

Manchester City-kontakter og Yokohama F-Marinos spillere, hæ? 

Å, dette er bare den sjarmerende moderne fotballen der kommersielle aktører kan eie flere klubber i forskjellige land og la spillerne flyte mellom dem. I dette tilfellet er nok Manchester City-eierne interessert i å se hvordan to talentfulle spillere takler overgangen fra japansk til europeisk fotball. Om de er markedsdyktige, om du vil.

Det finnes verre ting i og rundt fotballen, dessverre, så dette er en kamel jeg klarer å svelge p.t.

Så hvem er spillerne som skal prøve å overbevise Deila om at de forsvarer en plass i stallen? 

Vi snakker her om to U19-landslagsspillere. Hiro er en kantspiller uten favorittkant. Ikoma er en midtstopper på hele 1,82 cm, som er ganske svært til japaner å være.

Vår sportssjef, Jørgen Ingebrigtsen, sier dette om gutta på klubbens nettsider:

– Dette er to spillere med veldig spennende ferdigheter. Ikoma er en 1.82 meter høy midtstopper og Hori kan spille på begge kantene. Planen nå er at de skal få lov til å vise seg frem på trening, og så gjør vi en evaluering sammen med dem på hvor de står sammenlignet med våre 19-åringer og A-lagsspillere.

Blir dette tidlige julegaver (eller JULI-gaver som Vipps opererer med om dagen), eller bare en måte å pleie gode bånd med samarbeidsklubber? Si hva du vil om den moderne fotballen og dens aktører. Det er liten tvil om at City sitter på mye sportslig kompetanse. Klarer vi å opprettholde kontakten til denne kompetansen ser jeg ikke noe negativt med det.

Jeg kan ikke huske at vi har hatt japanske spillere i norsk toppfotball tidligere

Det er fullt mulig at husken fusker men meg bekjent er det nærmeste vi har kommet japansk toppspiller her på berget, Stefan Ishizaki. Spilleren som kom fra AIK til Vålerenga før 2005-sesongen, scoret et fantastisk mål i Royal League mot gamle rivaler i Djurgården, og så forsvant. Han var riktignok svensk, men hadde japanske aner.

Derfor hadde det vært eksepsjonelt kult om en japansk fotballspiller først slo igjen i Vålerenga

Det japanske fotballmarkedet (jada, kommersielt) elsker europeisk fotball, men det har vært få lokale helter å juble for.

Det ville ført til mer eksotisk turisme på våre tribuner, et salgsboost for Sjappa – dog ville nok den ultimate hyllest i orientalsk kultur, piratvarer, følge med – og en større internasjonal interesse for Vålerenga. Tenk deg å ta turen til Tokyo for så å se VIF-drakta eksponert i alle sportsbutikker. Magentadrakta får du selvfølgelig på nærmeste Hello Kitty-sjappe.

Sist, men ikke minst. Endelig ville Vålerenga tatt steget inn blant Japans aller største importerte stjerner, som Aha, Scorpions, Bon Jovi, og tar jeg ikke feil, David Hasselhoff

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 4. juli: Big in Japan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *