Engamorgen søndag 8. juli: Molde borte og Sander Berge

Sander Berge. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vi smågruer oss litt til en vanskelig bortekamp, og håper Sander Berge går fra Genk for store penger.

 

Tapre Engamenn og Engakvinner er på vei over fjellet til norges kanskje døveste by med et fotballag: Molde. En bieffekt med å være fra et sted det ikke skjer noen verdens ting og det er konstant 13 grader er at du må lage din egen moro. Så folk spiller fotball, og når man kombinerer det med mye penger fra lokale helter får man et ganske bra lag.

Vår nylige statistikk der oppe er ikke.. spesielt bra. De to siste kampene der har endt 4-0 til Molde, og på de siste syv kampene har vi klart å karre til oss en 0-0 uavgjort. Seks tap.

Til VIF-TV sier Carvalho at det blir tøft, men at vi er mer kompakte og aggressive nå enn sist vi møtte Molde.

For vår del tar vi jo unna ganske fæle bortekamper på rad og rekke nå. Og for å være ærlig tror jeg ikke du bør sette huset ditt på borteseier i denne kampen. Poeng er ren bonus, dessverre.

Etter dette blir det pause, neste kamp er hjemme mot Sandefjord 5. august.

Troppen:

  • Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

  • Forsvarsspillere: Amin Nouri, Samuel Adekugbe, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Christian Borchgrevink, Ivan Näsberg

  • Midtbanespillere: Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Samuel Kari Fridjonsson, Magnus Retsius Grødem

  • Angrepsspillere: Sam Johnson, Simen Juklerød, Bård Finne, Chidera Ejuke, Peter Godly Michael

 

Skal vi tippe et lag fra dette vil jeg si:

Adam Larsen

Nouri – Tollås – Carvalho – Adekugbe

Myhre – Lekven – Ibrahim

Fredheim – Johnson – Finne

 

Midtbanen er der det er usikkert, men Fridjonsson er tilbake fra VM og kan gå rett inn på laget hvis ikke Deila foretrekker Felix etter den gode kampen sist.

Abdi er tilbake fra karantene, og vi kan trenge arbeidskapasiteten hans i denne kampen. Hvis man ikke går for kreativiteten til Grødem i stedet.


 

Sander Berge til Viola?

Sander Berge har vært sterkt ønsket til Sevilla i flere år, og det er ikke overraskende at ryktebørsen starter igjen. Det virker rimelig klart at han forsvinner fra Genk. Det kan bety videresalgsprosenter for Vålerenga. Hvor mye de har forhandlet seg frem til vet vi ikke, men det ligger vel i kortene at det er mellom 10 og 15 %.

Nå sies det at Fiorentina har lagt inn bud på berge på 12 millioner Euro + 3 mill i bonuser, men at budet har blitt avvist av Genk som verdsetter han til 17 mill.

Her kan vi trygt konkludere med at verdien til Berge har steget litt siden han forlot Vålerenga. For Genk blir dette superbra business, men det blir ikke dårlig for oss heller. Det kan fort dumpe inn 20 millioner kroner på konto her. Hvis vi får til en budkrig med en Premier League-klubb, så snakker vi plutselig mer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.