Molde – Vålerenga 5-1: Velfortjent tap

Var det årsverste vi fikk se mot Molde i kveld?

Molde fikk gjøre stort sett som de ville i kveld. Allerede før halvtimen var spilt leda Molde 3-0, og Vålerenga framsto som et lag som verken hadde noen plan eller noen ferdigheter.

Et ørlite håp tennes når Sam Johnson krangler ballen fram til Fridjónsson etter 31 minutter, og Bård Finne til slutt får pirka den videre inn bak Linde. Skulle vi få se en solid snuoperasjon?

Og sjansen til å virkelig gi Molde kamp igjen kom tidlig i andre, da Juklerød kom mutters aleine med moldekeeperen. Men på ekstremt svakt vis satt Jukle ballen rett i kneet til Andreas Linde.  Det var sjansen vår.

Men dette var en kamp det var meningen at vi skulle tape. Vi var så svake at det var fysisk vondt å se på. Molde fikk både 4 og 5-1 før dommeren blåste av, og det føltes ikke som et eneste mål for mye.

Dette er for pinlig, Vålerenga!

Adam Larsen Kwarasey 3– Svak på 3-0-målet, og holder på å gi Molde et gratismål helt på tampen. God redning når Molde leder 3-1, men det er vel den eneste kvalifiserte redningen han har.

Amin Nouri 3– Noen gode brudd tidlig i første, og løper opp og ned langs linja si. Men utretter fint lite. For mange feilpasninger.

Felipe Carvalho 2– Svak før 1-0-målet. Gir ballen til Braut Håland. Taper hodedueller mot Sarr før både 2-0 og 3-0. Dårligste kampen hans for Vålerenga?

Jonatan Tollås Nation 3– Får sjansen til å utlikne når Molde leder 1-0, men bommer på ballen. Lar Braut Håland lure seg inn bak seg på 4-1-målet.

Sam Adekugbe 3– Gjør et meget svakt forsøk på å blokkere avslutninga på 1-0-målet. Ellers stort sett enten usynlig eller feilplassert.

Magnus Lekven 3– Fikk mye juling, og måtte tidlig ut med smerter i både fingre og bein. Usynlig den halvtimen han var inne.

Abdisalam Ibrahim 3– Deler ut mye juling på midtbanen. Kult når det sitter, kjedelig når han er på etterskudd og han pådrar seg frispark og unødvendige kort. Det skjer to ganger, og han får marsjordre etter 80 minutter. Rekker å forære 5-1-målet til Molde.

Samúel Fridjónsson 3– Veik i dueller gjennom hele kampen. Lar Braut Håland stå aleine på bakre stolpe ved 2-0-målet. Ut etter en drøy time.

Simen Juklerød 2– Usynlig store deler av kampen. Veldig synlig tidlig i andre når han kommer alene med keeper og setter ballen rett i kneet på Linde. Svakt.

Sam Johnson 4 BB – Kjemper knallhardt foran 3-1-målet, når han krangler ballen fram til Fridjónsson. En av få som viser en innsats, men kommer sjelden i scoringsposisjon. Ut etter 80 minutter.

Bård Finne 4– Scorer målet som tenner et ørlite håp når vi ligger under 3-0. Har også en avslutning på mål rett etter at Jukle brenner sin 100%-sjanse, men den reddes på strek.

Felix Horn Myhre 3– Kommer inn for Lekven etter 36 minutter. Får til noen brukbare brudd, og holder litt i ballen til tider, men i liket med resten av laget blir det stort sett løping mellom mens Molde triller ball.

Peter Godly Michael 2– Kommer inn for Fridjónsson etter 63 minutter. Fullstendig usynlig.

Magnus Retsius Grødem– Inn etter 80 minutter. For kort tid.