Engamorgen lørdag 4. august: Ståa i redaksjonen, Israelsson og Sandberg

Erik Israelsson. Foto: vif-fotball.no

Vi grubler litt over fremtida for bloggen du nå leser. En svenske kommer inn, en svenske går ut.

 

Ferien er over, og det har gitt oss tid til å gruble litt. Det er ganske deilig å ha ferie fra Aperopet også, i alle fall i perioder når det føles som jobb. Det skal det ikke gjøre på toppen av alt det andre man driver med. Som for eksempel familieforpliktelser, faktisk jobb, og andre ting.

I Aperopet har vi tatt mål av oss å ha daglige oppdateringer syv dager i uka, kampreferat og spillerbørs fra alle seriekamper og cupkamper mot eliteserie-motstand, pluss en helside i Dagsavisen hver fredag. Og når vi er fire personer (Truls tok en pause etter forrige sesong) så blir det ganske tøft i lengden. Nå har KjellH bestemt seg for å ta en pause ut denne sesongen, noe som er helt forståelig. Det betyr at vi er tre igjen.

Det tar på å holde på med dette, og vi ønsker ikke å fire på kvaliteten.

Vi kommer fortsatt til å drive, i alle fall ut sesongen, men det er mulig oppdateringene blir litt mindre hyppige.

I mellomtiden:


 

Velkommen, Erik Israelsson

Vålerenga har altså signert svenske Erik Israelsson. Han kommer fra PEC Zwolle, hvor han har ett år igjen av kontrakten. Han kommer derfor på ett års lån. Deretter har han skrevet på ett år til. Så kan man jo spørre seg om Hammarby har noen videresalgsprosenter, og hva de synes om denne ordningen, da han åpenbart går gratis til Vålerenga etter neste sesong.

Israelsson har noen meritter. Han er fra Kalmar, og spilte på Kalmar-laget som noe overraskende vant Allsvenskan i 2008. Ganske kult å vinne med laget fra hjembyen. Noen år senere gikk ferden til Hammarby, hvor han fortsatt har en relativt høy stjerne om jeg forstår det riktig. Han bidro til opprykket som etablerte Bajen i toppserien i 2014, og scoret i 2015 et legendarisk vinnermål mot Djurgården i derbyet, hvor han endte opp bevisstløs etter å ha hoppet inn i en duell med keeper mot slutten av kampen.

Israelsson sies å være en oppofrende box til box midtbanespiller. Det kan være akkurat det vi trenger. Vi mister midtbanen i mange kamper, og hverken Ibrahim eller Lekven har klart å ta den rollen fullt ut.

 

Se intervju med Israelsson her

 


 

Takk til Sandberg

Og da mener vi ikke han med Good Journey på t-skjorta. Vår keeper Marcus Sandberg tar trikken til Bekkestua. Han spilte noen veldig gode kamper for oss når han kom, men når Adam Larsen kom var det ikke tvil om hvem som skulle være førstekeeper lenger.

Sandberg så ut som typen som kunne ta et nytt steg i karrieren etter IFK Göteborg, men i stedet har han nok ikke utviklet seg slik vi ønsket.

Samtidig har vi et av norges største keepertalenter i Kristoffer Klaesson, som nå rykker opp til å bli andrekeeper.

Vi ønsker Sandberg lykke til videre!

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 4. august: Ståa i redaksjonen, Israelsson og Sandberg

  • 4. august 2018 i 12:59
    Permalink

    Spekulasjoner om Israelsson og Vålerenga ikke har lært noe av Stabæk avtalen. Er det noe vi ikke trenger så er det negativ omtale av den sorten. De som tror de vet noe kom fram med fakta!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *