Vålerenga – Tromsø 3-0: Svar på tiltale

 

Jeg synes Vålerenga startet veldig positivt og produserer to digre sjanser med finne som kombinerer fint med bla Nouri, og på den andre kommer scoringen. Vi fortsetter å kjøre på, men klarer ikke sette den. Tromsø er åpenbart ikke et lag som knekker sammen, men vi spiller de lave i lange perioder i begge omganger. Vi har dessverre noen downperioder hvor det blir litt gåfotball, og Tromsø presser oss tilbake hovedskelig en periode i hver omgang.

Jeg skulle gjerne sett at vi satte det 2. målet så vi slipper det nervegreiene utover kampen, når Adam må bokse en ball opp i tverrligger, og Bakenga plutselig kommer alene med keeper. Men denne gangen holdt vi unna, og fortsatte å skape sjanser.

Denne gangen er det vi som setter 2-0 på slutten når Tromsø begynner å stå høyt for å få en utligning. Deilig. Da var det kjørt, og 3-0 er kremen på toppen.

Her så vi hvordan Deila-ball ser ut når det funker. Ivrige backer som dobler på kantene eller kombinerer med de i midten. Vinger som gjør det samme. Løp og kryssløp fra midtbanen inn i boksen som angriper innlegga og gir rom for andre. Da får plutselig spissen arbeidsrom, i stedet for å bli bundet opp av to midtstoppere kampen igjennom. Da funker angrepsspillet.

De to nye gutta Abu og Israelsson gjør en fenomenal kamp, og ser ut til å passe perfekt i dette systemet. Abu er ankeret som rydder foran backrekka. Han hjelper alle de fire bak, vinner baller og setter i gang angrep. Israelsson løper og løper, og burde fått seg en scoring i dag. Han ble fratatt en mulighet alene med Kongshavn av dommeren, som mente det var større fordel å få frispark. En dommer som var helt vannvittig pirkete, forøvrig.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Får ofte middels karakter i kamper han har lite å gjøre. Nå reddet han oss med en refleks i starten av 2. hvor han bokser ballen opp i tverrligger, og senere er han raskt ute når Bakenga kommer alene. Starter flere angrep, god kamp.

Amin Nouri – 7 BB – Den beste kampen i Vålerenga-drakt? Assist på 1-0. God defensivt, god en mot en. Vinner ballen, starter angrep, gode innlegg, gode overlapp, generelt bare meget god i alt.

Ivan Näsberg – 6 – Litt mer anonym enn sidemannen, men spiller på det trygge og tar ingen sjanser. Tråkker til i dueller.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Helt direktør bak, og kandidat til BB. Rydder opp i midten, hjelper andre, leser spillet godt. Bra samarbeid med Abu, ser ut som de har spilt sammen i lang tid.

Sam Adekugbe – 6 – Også mye med fremover, slår ikke alltid så gode innlegg. Ryddig bakover, og er med når de to siste måla scores. Ser ut til å orke mye.

Mohammed Abu – 7 – Går rett inn i Deila-systemet. Rydder foran hele backfireren fra venstre til høyre, hjelper medspillere, får oss ut av trøbbel og starter angrep. Meget god debut.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Med Abu og Israelsson får han muligheten til å være litt mer seg sjøl. Mer kreativ og fremoverretta. Kombinerer fint med lagkamerater. Ut etter 83″

Erik Israelsson – 6 – Løper masse, bidrar til å vinne ballen, og går på farlige løp inn i boksen. Hadde fortjent en scoring, og ble fratatt en kjempesjanse av dommeren.

Bård Finne – 7 – Kandidat til BB. Scorer ett, kunne fort blitt flere. Har flere gode avslutninger, og et frispark i tverrligger. Kreativ, kjapp og flink. Ut 88″

Peter Godly Michael – 6 – Fortjente scoring, og fikk den til slutt. Får mer plass når resten av angrepet funker, men blåser også noen sjanser. Spesielt den alene med keeper.

Chiddi Ejuke – 6 – Fortjente også scoring. Kanskje årsbeste fra han. Flinkere til å se lagkamerater, ta seg til dødlinja og slå innlegg, og spille pasninger. Gjør mange gode defensive løp. Ut etter 85″

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – Inn 83″. Inn for Fredheim for å trygge seieren, starter med å vinne ballen. Inntar en defensiv rolle sammen med Abu. Godt innhopp, for kort tid for karakter.

Magnus Grødem – Inn 85″ for Chiddi. Presser høyt og får betalt da han vinner ballen fra Tromsø-forsvarer, og er iskald da han venter ut keeper med en forsvarer hengende på. Fin scoring som punkterer kampen. For kort tid for karakter.

Aron Dønnum – Inn 88″ for Finne. Friskt innhopp, drar seg fint rundt på kanten, går langs dødlinja og slår inn til Michael. For kort tid for karakter.

 

2 kommentars på “Vålerenga – Tromsø 3-0: Svar på tiltale

 • 20. august 2018 i 06:44
  Permalink

  Ikke mange minuttene på Rets og Aron men de fortjener absolutt poeng for spikeren i kista med sin frekkhet! Men honnør til alle 14 og de på benken! Dommer Hansen fra Feda ingen hjemmedommer for å si det forsiktig!

  Svar
 • 20. august 2018 i 12:17
  Permalink

  Når det kommer til PL så sier man at jorda er dekket av 70% vann, Kante dekker resten. Når det gjelder norsk fotball, så skal man ikke se bort fra at man har truffet gull med Abu. For han symboliserte trygghet når det kom til det defensive. Men det er vanskelig å “pinne” hva han gjør, fordi det går på at han forhindrer hva som kan skje. Og hva som kan skje er ikke lett synlig, fordi hva som kan skje har ikke skjedd

  Ellers så kan det være meget gunstig at en meget fotrapp Dønnum kunne gi Michael en “tap-in” mål, m.t.p selvtillit. For Michael har mye. Hans bevegelighet, styrke til å motta ballen i vanskelige situasjoner etc. Men han er milevis unna vår islandske venn Kjartansson når det kommer til å sette pinner. Michael viste både bevegelighet og styrke for å komme alene med keeper, men når det kom til å sette ballen i mål nede i hjørnet så ble det tøvete.

  Men ved Dønnums fantastiske forarbeid og Michaels “enkle” mål, så kan han ha fått tillit

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *