Vålerenga – Brann 2-0: En kamp å huske. Lenge.

Femsifret på tribunene, og Vålerenga leverer varene mot serielederen. Det er så sykt deilig.

 

Tidligere har jeg påpekt når vi har skuffet stort hjemme, at det er sånne kamper som gjør at folk ikke kommer tilbake. Vel, i dag fikk vi en sånn kamp som gjør at folk faktisk kommer tilbake.

Det var en jevn kamp med to lag som ikke ville gi mye ved dørene. Brann hadde en diger målsjans med en tellefeil som gjorde at Rolantsson fikk avslutte alene, da reddet Adam oss. Ellers hadde vi relativt god kontroll med Abu som direktør foran to veldig duellsterke stoppere. Jeg sier ikke at alt var ufarlig, men jeg er veldig imponert over den defensive organiseringa. Også på dødballer. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi headet en ball ut av feltet i dag. Vi vant omtrent alt som var av dueller i egen 16, mot et lag som er ivrige på å ty til luftskyts. Tollås, Ivan, Daniel, Israelsson, Abu, og flere headet unna det ene innlegget etter det andre.

Det er åpenbart at Israelsson og Abu passer godt inn i måten Deila vil spille på. Abu var helt briljant i dag, og avslører at han har en veldig god fotballhjerne. Leser motstandere, vinner ballen, og setter i gang angrep med harde, kjappe pasninger oppover i banen. Han har orientert seg før han mottar ballen, og sender den opp på en-touch. Og Israelsson, som løper og løper. Er med i boksen, tar knallharde defensive løp. Gjør mye “usynlig” jobb, dekker rom motstanderen ender med å ikke bruke, og presser motspillere til å gjøre feil. Og begge to tar ansvar og dirigerer de andre. Plutselig har vi en sentrallinje i absolutt toppklasse i Eliteserien. Og vi skulle liksom være den store taperen i overgangsvinduet?

I dag slår vi faktisk serielederen med vår klart beste spiss ute, og en av de beste midtstopperne. Kollektivet fungerte meget bra, mot et sterkt lag som er kjent for nettopp det. Børsen reflekterer at motstanden var sterk i dag.

Det begynner å ligne på noe nå, Vålerenga.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Gjør en matchvinnerredning på Rolantsson i første omgang, og jobber bra i feltet sammen med de andre gutta. En del av utspillene går litt i hytt og gevær, og han hadde en glipp mot Daniel Braaten i andre omgang hvor han feilberegner en ball.

Amin Nouri – 8 BB – Gjør en formidabel jobb defensivt, men det er nok han som mistet Rolantsson i første omgang. Innleggskvaliteten er noe ymse, men stort sett bra, og han legger ned mange kilometer med løping. Mange potensielle BB’er, men han får den for å være matchvinner. Keepertabbe eller ei.

Ivan Näsberg – 8 – Kanskje hans beste Vålerenga-kamp. Knallhard i duellene, rydder opp i boksen og jobber meget bra sammen med Tollås. Ikke mye å trekke for.

Jonatan Tollås Nation – 8 – Samme her, kanskje enda bedre enn Näsberg. Er også nære på scoring, og har en ekstremt bra takling som bakerste mann i 1. omgang. Ikke mye å trekke for.

Sam Adekugbe – 7 – Får en del innlegg mot seg, da han har en tendens til å ikke komme opp i mannen som skal slå innlegg, men bli stående på halvdistanse. Gjør allikevel en bra jobb stort sett, er mye med fremover. Ikke like skarp som Nouri dog.

Mohammed Abu – 8 – Kunne like gjerne fått BB. Helt direktør. Jobber fram og tilbake foran backrekka, vinner ballen og setter i gang mange angrep med smarte pasninger. God på små flater, alltid orientert. Omtrent feilfri. Assist til Myhre.

Daniel Fredheim Holm – 7 – Trives mye bedre nå med Abu og Israelsson. Får mere tid til å være kreativ, og mindre behov for å være kriger. Men tråkker til når det trengs. Bidrar også i begge boksene – han er en mye bedre hodespiller enn mange tror.

Erik Israelsson – 7 – Legger ned mange kilometer i dag. Tar dype, defensive løp, dekker masse rom, og bidrar offensivt. Kan bli en suveren makker til Sam Johnson når han er tilbake. Sterk syver.

Bård Finne – 7 – Kombinerer fint på venstrekanten med Adekugbe, og har to farlige avslutninger i løpet av matchen. Grei kamp. Ut 79′.

Peter Godly Michael – 6 – Gjør en god jobb i oppspillfasen, flink til å bruke andre spillere. Men mangler litt på rykk, fart og avslutninger.

Chiddi Ejuke – 7 – Det kommer seg nå, Chiddi! Fortsatt litt innlegg som går i hytt og gevær, og litt for mange touch nå og da. Men når han bruker hurtigheten og går på så parkerer han de fleste.

Innbyttere:

Magnus Grødem – 6 – Inn for Finne etter 79′. Gjør en god jobb, tar de defensive løpene og bidrar til å forsøke å punktere kampen.

Enar Jääger – Inn på overtid, for kort tid for karakter.

Felix Horn Myhre – Fort kort tid for karakter, men han scorer jo på de 40 sekundene han får spille. Begynner å bli en vane, dette..

 

 

2 kommentars på “Vålerenga – Brann 2-0: En kamp å huske. Lenge.

 • 27. august 2018 i 06:55
  Permalink

  Grei beskrivelse av en herlig fotballkamp men hvis ikke ALLE med blått hjerte har fått med seg Daniels luftstyrke i 14 år har de vært i koma! Men nå er trua på at vi kan bli et ok fotball lag tilbake. Så Ronny og gjengen har kanskje noe på gang kritikere?

  Svar
 • 27. august 2018 i 15:00
  Permalink

  I PL er det et utsagn om at jorda er dekket av 70% vann, Kante dekker resten. I Abu har vi fått en Kante for norske ligaen. For øvrig var det voksent over hva Horn Myhre gjorde før og prestasjonen ved målet. En spiller i den alderen kan finne på å brenne til, i stedet foretar han en følsom lobb

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *