Seier i serieåpninga!

Jonas Oppøyen. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Vi tar for oss helgas tre kamper: Serieåpning i hockey, Vålerenga 2 – Skeid, og damekampen mot Klepp.

 

Vålerenga – Lillehammer 3-0

1. periode
1-0: #40 L. Spets – Assist: #52 F. Gunnarsson , #16 P. Grønstad
2-0: #19 J. Oppøyen – Assist: #40 L. Spets
3-0: #35 M. Ylven – Assist: #49 A. Eidstedt

Alt i alt en grei sesongstart av Vålerenga, kampen bar breg av at begge lag var litt rustne og ikke helt i gang. Men der Vålerenga setter sine sjangser er Lillehammer veldig er ineffektive, og Søberg var i det umulige hjørnet og tok det som Lillehammer klarte å få på mål. Vi tar noen dumme utvisninger og mot lag som er mer effektive kan det være skummelt. Lillehammer gir oss noen problemer i enkelte perioder, men alt i alt en fortjent hjemmeseier – Lillehammer drar hjem uten en spiller med gullhjelm.

Vålerenga lanserte i dag en egen app. (Send VIF til 2199 for link til nedlastning).
Der byr de på fordeler som 15% på sesongkort (Må kjøpes før 18/9), 10% rabatt på merch i september og tilbud på pølse og brus.

Appen gjør det enkelt å kjøpe billetter, sjekke resultater, laget og mer. Meget bra, da hockeyen ikke alltid er flinke med dette.

Se sammendrag hos TV2

 

Vålerenga Damer – Klepp 1-1

Vi hadde flere sjanser i første omgang til å avgjøre kampen. Isabell Herlovsen bommer aleine med keeper, og unøyaktig spill ødela endel i starten. I 2 omgang virker det som om vi ikke orker å løpe like mye. Klepp scorer etter at vi burde klarert. I stedet for å gi bort et kast, så holder vi ballen i spill og gir den bort til Klepp som scorer. Kort tid etterpå blir Jenna May Dear felt innenfor 16 meter. En meget svak dommer velger å ikke blåse straffe. 3 sekunder etterpå har hun fått beskjed fra fjerdedommer og velger å blåse straffe allikevel. Straffen setter Sherida Spitse i mål, og vi er like langt.

På slutten har Klepp flere sjanser til å avgjøre, men en god Guro Pettersen og et hardtarbeidende forsvar rir det av.
Uavgjort gjør at Klepp ikke kan ta igjen franchiselaget fra togstasjonen, og de er dermed seriemestere.

 

Vålerenga 2 – Skeid 2-3

Vålerenga 2 hadde en bråte unggutter borte med spill for aldersbestemte landslag, og måtte derfor fylle på med litt rutine. Inn kom Abdi og Lekven som midtstoppere. Ellers var det ungguttene Dønnum, Grødem og Felix Horn Myhre fra A-laget. I mål for Skeid sto forøvrig tidligere Vålerenga-keeper Adrian Møller.

Vi tar vel ledelsen på den første Vålerenga-sjansen i kampen. Vår høyreving runder backen på utsiden, og slår 45 ut hvor Dønnum bredsider inn. Nydelig scoring.

Skeid utlignet på et langskudd fra siden av 16-meteren, og kan nok ansees å være en keepertabbe.

Men det er nok en del som tenker på hendelsen på 1-1. Det blir et kappløp mellom Kevin Ogudugu og keeper, og spilleren vår er først på ballen. Det vet vi fordi ballen ble tuppet forbi eller under målvakta, og i mål. Deretter kolliderer spillerne, noe som ikke er så overraskende siden de kappløp mot hverandre.

Dommer bedømmer dette til ANGREP PÅ KEEPER og annulerer scoringen, og gir Ogudugu gult kort attpåtil. En helt hinsides avgjørelse som ender med at enkelte på tribunen klikker i vinkel og kommer i munnhuggeri med bla Tom Nordlie.

Deretter går Skeid rett opp og gjør 2-1 mens laget vårt klør seg i hodet. Det er utilgivelig. Av både dommer, og de rutinerte gutta som spilte stoppere i denne kampen.

Allikevel viser gutta styrke, og kommer tilbake. Felix header inn 2-2 på et frispark, og Vålerenga burde egentlig klart å avgjøre dette. Aron Dønnum var fabelaktig, og kunne scora fler. Men marginene var ikke helt på vår side.

Så, på overtid, så sover hele laget, og det ender med at vi lager straffe som Skeid setter i mål.

Jævlig surt å sitte igjen med ingenting etter den innsatsen, og det betyr at Vålerenga 2 fortsatt ligger ett poeng under streken.

Det er syv serierunder igjen, og kampprogrammet er ganske lovende. Vi møter 6 lag på nedre halvdel, inklusive en bortekampkamp mot Vard Haugesund som er offisielt nedrykket ganske snart.

Men det hadde vært helt greit å avgjort dette før man reiser til Bryne i siste runde, altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *