Odd – Vålerenga 3-2: Detaljene avgjorde i Skien

Forrige helg tapte vi en jevn kamp hvor vi fortjente å vinne. I dag tapte vi en jevn kamp hvor det var helt greit at vi tapte. Vi var for upresise i de avgjørende situasjonene.

Det ble en stillingskrig i Skien i kveld. To lag som forsvarte seg godt kollektivt gjorde at det ble få sjanser, men siden nesten alle de skikkelige sjansene gikk inn ble det allikevel ganske mange mål. Men dette var altså ingen typisk femmålskamp.

 

I en såpass tett og jevn kamp kan individuelle prestasjoner eller individuelle feil i avgjørende situasjoner bli helt avgjørende, og det var det vi fikk se i kveld. Amin Nouri opphevet offsiden på 2-1, Tollås Nation forlenget ballen på 3-2 rett til Børven og dermed var kampen avgjort.


Adam Larsen Kwarasey – 4 Ingen store tabber, men heller ingen skikkelige redninger. God i feltet ved flere anledninger.

 

Amin Nouri – 5 Nouri har vært målfarlig i det siste, og er med mye framover også i dag. Et par dragninger og passeringer som er skikkelige c-momenter. Blir litt avslørt i møtet med toppfarta til Elba Rashani, som er viktig i kontringsspillet til Odd. Han opphever offsiden på dødballen som gir 2-1, og glipper Børven på 3-2.

 

Jonatan Tollås Nation – 4 En kamp på det jevne av Tollås, men han forlenger ballen rett i beina på Børven ved 3-2-målet.

 

Felipe Carvalho – 5 En grei kamp av Carvalho, men han mister ballen litt for ofte i det oppbyggende spillet. Heldigvis blir det aldri skikkelig farlig.

 

Sam Adekugbe – 6 Offensivt er han stort sett en sterk bidragsyter, særlig helt mot slutten av matchen, og han har målgivende på 1-1. Litt rusk defensivt, men en av de bedre kampene til Sam den siste tida.

 

Daniel Fredheim Holm – 7 Deilig å ha kapteinen tilbake på banen. Samspillet med Abu er tidvis flott å se på. Flyttes ut på høyre kant når Finne må spille spiss, og er god også der. Fin målgivende pasning til Finne. Ut etter 87 minutter.

 

Mohammed Abu – 7 BB En meget viktig mann. Bryter flere truende Odd-kontringer og dirigerer Vålerengas oppbyggende spill. Noen unødvendige balltap, og litt mindre pasningssikker i dag enn de foregående kampene, men er allikevel vår bestemann i dag.

 

Erik Israelsson – 6 Løper mye, og i første del av begge omgangene ser man fine kombinasjoner mellom ham, Daniel og Abu. Blir allikevel litt usynlig. Ut etter 81.

 

Chidera Ejuke – 6 Ingen tvil om at Chiddi kan behandle en ball på små flater, men han har en tendens til å avslutte raidene sine med enten et dårlig innlegg eller et dårlig avslutningsforsøk. Kontant og god avslutning på målet han scorer, og et fint skudd på slutten av kampen.

 

Bård Finne – 6 Her kan man egentlig bare lese teksten i avsnittet over en gang til. Finne og Ejuke har mer eller mindre identiske kamper.

 

Sam Johnson – 4 Usynlig den timen han fikk. Markerte seg med et dumt gult kort etter en protest mot et frispark, selv om det er forståelig at han blir frustrert av å ”alltid” få dommeravgjørelsene mot seg i dueller hvor begge spillerne holder i hverandre. ut etter 60 minutter

 

Innbyttere

Magnus Lekven – 4 Inn for Sam Johnson etter en time. Ikke noe spesielt godt innhopp, og kommunikasjonen med Tollås svikter på det avgjørende baklengsmålet.

 

Aron Dønnum – Inn for Israelsson etter 81 minutter. For kort tid for vurdering.

 

Magnus Retsius Grødem – Inn for Daniel etter 87 minutter. For kort tid for vurdering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *