Tap for stødigere motstander

Foto: Grydis.no

Vi håpet på revansje for siste seriekamp og reprise på fjorårets kvartfinale. Vålerenga var ikke påskrudd nok. 

Før kampen, manglet vi kaptein Daniel Fredheim Holm og en venstreback. Det siste ga oss et forsøk på å finte ut RBK allerede før kampen startet med en 3-5-2 formasjon, der Lekven kom inn i midtforsvaret sammen med Felipe og Tollås. Det viste seg at vi fortsatt skulle i den vante 4-3-3 formasjonen, bare med Israelsson som venstreback.

Om det var mangelen på Israelsson på midtbanen er bare spekulasjoner, men midtbanen virket ikke like stødig som vanlig. Ei heller like skapende. Abu ble godt passet på og vi får vel si at trønderne spilte relativt fair denne gangen. Felix Horn Myhre og Amin Nouri viste mest offensiv gnist, spesielt i første omgang, og burde fått bedre uttelling for arbeidet nedlagt. Vi hadde lenge et visst overtak før Rosenborg selvfølgelig utnytter en feil i vårt midtforsvar.

Etter tre minutter måtte RBKs Birger Meling ta telling og ble byttet ut ut. Karma kalles sånt. Dessverre så vinner ikke karma fotballkamper.

Nå har vi tre tap på rad. Det er lett å tenke at lufta har gått ut av oss allerede. Det er lov å håpe at den tanken er overdrevet

 

Kampfakta: 

Lerkendal Stadion, 26. september 2018

Tilskuere: 6 579

Kort: Felix Horn Myhre, Mohammed Abu, Magnus Retsius Grødem

 

Spillerbørs: 

Adam Larsen Kwarasey – 5 – Noen upresise utspill og en tvilsom sweeper-situasjon. Ellers flere gode redninger. Kan ikke lastes for målene.

Erik Israelsson – 4 – Uvant posisjon. Kommer tydelig frem før 2-0, uten at han kan lastes direkte.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Generelt trygg og god, men gambler og taper før RBKs første mål.

Felipe Carvalho – 3 – Varierende kamp. Spesielt etter at han tok seg til kneet. Vi håper på det beste.

Amin Nouri – 6 BB – Sannsynligvis vår mest skapende spiller. Ikke hans skyld at det ikke blir noe ut av forspillet. Gode på små flater og trygg på sin side av forsvaret.

Felix Horn Myhre – 4 – God første omgang, men misbruker en stor sjanse. Burde nok også skutt noen minutter før sjansen. God med ballen. Neste steg er å bli sjef

Mohammed Abu – 6 – Mye involvert. Blir godt passet på. Hadde nok sett bedre ut med bedre lagkompiser fremover idag.

Magnus Lekven – 4 – Vanskelig kamp for Magnus. Halvtrygg med ballen, men det blir liksom ikke noe mer utav det. Ut 69. min

Chidera Ejuke – 4 – Typisk Chiddy. Han er god og vanskelig å kontrollere… men så går han seg bort. Skulle gjerne sett et par farlige sjanser (helst mål) får å øke børstallet hans. Ut 87. min.

Sam Johnson – 3 – Merker at han blir mer og mer frustrert over norske dommere. Må tåle mye juling. Lukter på målet hele kampen, men det kom aldri. Burde være større trussel mot RBK forsvaret. Ut 69. min.

Bård Finne – 4 – Noen fine detaljer, men vi har sett ham bedre.

Innbyttere: 

Aron Dønnum – 4 – Inn 69. min. Kommer inn med krigerinstinkt. Vondt å møte Aron, men blir fort avslørt i intensjonen.

Magnus Retsius Grødem – 4 – Inn 69. min. Fikser frispark i god posisjon ti min før slutt. Knaller til i duell. Vondt å møte Grødem også.

Samuel – Inn 87. min. For kort tid, men kunne med hell sendt ballen videre til Aron etter god enkeltprestasjon på overtid.

2 kommentars på “Tap for stødigere motstander

 • 26. september 2018 i 22:51
  Permalink

  har hørt hele tiden at mohammed er super på midtbanen, vilket er sant. men uten erik forsvinner balansen på midtbanen, så det er spørs vem er viktigst for laget? håper på 1-2 forsterkninger på laget som tar oss helt til topp neste år. for neste år, oi vad bra det blir.

  Svar
 • 27. september 2018 i 00:24
  Permalink

  Vær så snill, kan vi ikke slutte å snakke om at laget ikke er påskrudd? Det dekker til de reelle problemene og vi blir ikke bedre av det.
  De reelle problemene er at flere av spillerne mangler skikkelig tempo, ja både i kroppen og i ballføringen. De sprinter ikke raskt nok opp i motstander og er ikke intense og sterke nok i duellene.
  Ejuke har bra tempo og klarer å vinne mange situasjoner, ellers er det mye sørgelig

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *