Vi forventer syv strake seire, Vålerenga

Nå er det bare å stable på plass en seiersrekke. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Eller, det er i alle fall det som bør være målet når man ser på kampoppsettet som er igjen. Og hockeygutta leverer så det holder. Også tillater spør jeg: Hva i granskauen holder Nils Fisketjønn på med når han bryter inn i cuptrekninga og drar opp Rosenborg?

 

Vålerenga Hockey har levert kraftig i serieåpningen. På tirsdag ble det en skikkelig snuoperasjon og en deilig 4-3 seier i ordinær tid i Stavanger. I dag kl 16 skal Stjernen få deng i Furuset Forum. Det er bare å møte opp. De trenger billettpenga, og det laget de stiller med i år er virkelig verdt å se på.

Vi skrev om sesongens årgang i Dagsavisen i går.

Se målene fra Stavanger her


 

Fotballen skuffet med tap på Lerkendal. Denne gangen var tapet klart, og laget spilte kanskje ikke helt opp til forventningene. Tre fine seire uten baklengs har blitt avløst av tre tap. Riktig nok ett knepent og et klart for Rosenborg, og et borte mot Odd. Men tap er tap. Vi er ute av cupen, og ligger på syvende plass. Resultatmessig betyr det ingen fremgang, og det gnager på mange.

Allikevel var det overraskende å se hvor sinte folk blir for et tap på Lerkendal. Det viser også hvor lett det er å skru opp forventningene til Vålerenga.

Det er 21 poeng igjen å spille for. Det er syv poeng opp til Molde og bronsemedaljen.

Nå er det viktig at gutta har fokus og presterer i de kampene som er igjen. Spesielt siden det eneste topplaget vi har igjen er Sarpsborg 08 hjemme, og de er i total formsvikt og ikke lenger noe topplag.

Det er fullt mulig å ta syv strake seire nå

Det vil sannsynligvis bety europacup neste sesong.

For å få til det må vi slå et Start-lag som har funnet formen under Kjetil Rekdal. De slo ut Bodø/Glimt av cupen nylig, og har blitt trukket mot Rosenborg i semifinalen. På Lerkendal, selvsagt. Rosenborg spiller svært sjelden semifinaler på bortebane. Faktisk bare to ganger siden 1987, og da var en av de mot Follo. De gangene det var dobbeltkamp fikk de hjemme sist. Ta en titt på cuptrekninga som var nå forøvrig, og se konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF plutselig bryte inn i Arne Scheies trekning. Det første hjemmelaget var Strømsgodset, så da var det litt viktig at Rosenborg var neste lag opp. Det kunne ikke overlates til tilfeldighetene, åpenbart.

Kan dere forestille dere en forbundstopp gripe inn i en trekning på den måten i et annet land? Tenk om han som har ansvaret for konkurranser i det italienske eller det tyske forbundet plutselig stepper inn og drar opp en kule som sørger for at Juventus eller Bayern München får hjemmekamp i en semifinale. Og bakteppet er at de lagene nesten alltid får hjemmekamp i semiene? Det er jo i beste fall helt sjokkerende amatørmessig. Og i verste fall, og ikke usannsynlig, er at NFF har sørget for at Rosenborg får hjemmekamp mange ganger. Det er statistisk sett omtrent umulig med noe annet.

De eneste semifinalene Rosenborg har spilt uten hjemmefordel er i 1998 (Brann) og 2010 (Follo).

Se selv:

I mellomtiden, tema for konfliktkåte sportsjournalister er selvsagt Rekdals forhold til Vålerenga. Og Rekdal tilbakeviser at det er noe problemer med det. I Dagsavisen innrømmer han at han var “litt krass” i vurderingene av Vålerenga når han var ekspertkommentator. Men han påpeker, som sikkert er riktig, at Deila har langt større ressurser enn Rekdal. Og selv om han ikke sier det i avisa er han nok litt sår på akkurat det. Hvorfor satset de ikke sånn når han var trener?

Jeg tror timinga med stadion har mye å si. Rekdal gjorde omtrent alt sjøl i den siste perioden i Vålerenga. Det er ikke mange folk som hadde orket å gjøre alt det Rekdal gjorde i den tida, og holdt klubben oppe mens den gikk for lut og kaldt vann – mens han pendlet fra Hamar. Som han sier i VG: “Det var rovdrift”. På han, altså.

Allikevel stadfester han at han alltid har vært VIF-supporter. Og det stemmer. Selv om han vokste opp på Møre ble han tatt med på Bislett på en Oslo-tur når han var ung, og da ble han hekta.

Les hele intervjuet i Dagsavisen

2 kommentars på “Vi forventer syv strake seire, Vålerenga

 • 29. september 2018 i 18:34
  Permalink

  At man blir sinte etter tap på Lerkendal har å gjøre med at laget ikke henger sammen. Man kan se om laget gjør en god eller dårlig kamp. Det som ble prestert på onsdag hadde gitt problemer mot alle lag

  Det er som om Deila vingler her, endrer formasjoner eller roller fra noe som fungerer bra til noe som ikke fungerer. Både grepene han gjorde på stillingen en en mot Odd og de mot RBK virker helt mislykket. Det betyr at han ikke helt skjønner hva som fungerer og hvordan kan da VIF forbli på rett spor? Det var en rekke med tre fine seire, men hvis vi skal få reell fremgang må det bygges videre på det, ikke gå tilbake til det som har fungert så dårlig

  Svar
 • 30. september 2018 i 11:56
  Permalink

  Er noen som er i tvil om at Kjetil kun har en klubb i sitt hjerte? Sammen med Stig Ove fikk han den store utfordringen å rydde opp i spillerstallen som var for stor og hadde noen dyre kontrakter signert av forgjengeren. Samtidig fikk Stig Ove den utakknemmelige jobben og redusere antall ansatte i administrasjonen til et minimum. Kjetil og Stig Ove skal vi takke for at de tok jobben å få Vålerenga Fotball opp og stå! Kjetil var den som foreslo Ronny som hans etterfølger. Da viste han at ingen er større enn klubben!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *