Vålerenga – Start 3-2 Unødvendig spennende

En kamp vi har god kontroll på i 80 minutter. Og en kamp som aldri bør bli spennende. Slike kamper må vi bli flinkere til å drepe.

Men med når Abu må ut med skade på ankelen i 83 minutt, så er all defensiv trygghet i midtbanen borte. Sjelden har en enkeltspiller vært så viktig for oss. Mannen må signeres for mange år ved første mulighet. Start er et trist lag, som ikke skal være gode nok til å score 2 mål på oss, men der vi skal være kyniske og drepe kampen på 2-0, så tar vi sjangser og blir straffet 2 ganger. Hvorfor vi velger å stå så høyt er umulig å forstå. Heldigvis har vi Sam Johnsen og Bård Finne som sørger for at Rekdal ikke tar med seg poeng tilbake til sørlandet.

3-2 Shala

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Kan lite gjøre med målene. Grei kamp.

Amin Nouri – 5  Er hele tiden farlig offensivt. Grei defensivt, men uheldig rett før 2-1 målet og gir bort ballen i stedet for å klarere.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Ikke satt på de store prøvene, men er ute av posisjon på 2-1 målet.

Felipe Carvalho – 6 Virker å ha grei kontroll bakover og positvt de gangene han er med fremover.

Sam Adekugbe – 5 – Helt grei defensivt. Ikke heldig fremover i dag. Spiller seg litt opp. Når vi skal ha vingbacker, så må samspillet og innlegg sitte bedre om vi skal bli farlige.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Gjør jobben, ikke noe mer enn det. Er med å har god kontroll så lenge Abu er på banen, men klarer ikke å være med å demme opp når Abu må ut.

Mohammed Abu – 6 – Litt skummelt på noen passninger, men har kontroll. Er viktigste spilleren når det gjelder spre ut pasninger. Har flere gode touch. Kunne kanskje forsvart en høyere karakter når man ser hvor mye vi faller sammen uten han. Tar et helt riktig gult kort på midtbanen som fort kunne blitt en farlig overgang i mot. Ut med skade i 83. minutt.

Erik Israelsson – 5 – Han dekker store områder, men flere ganger gikk han i veien for lagkamerater og offsivt ble valgene litt dårlige i dag. Ut etter 76 minutter.

Chidera Ejuke – 6 – Har de siste kampene begynt å ta tak også defensivt. Sprudlet ikke veldig mye fremover og burde sluppet ballen tidligere noen ganger, men godkjent. Ut etter 71 minutter

Bård Finne – 6 – Scorer matchvinner målet. Jobber hardt hele kampen, men sliter å få til samspillet med Sam Adekugbe.

Sam Johnson – 7 BB – Scorer 2 mål og setter opp Bård Finne på 3-1 målet. Tar defensive tak og vil ha ballen ofte. Desverre ble mange av ballene mot han langt ut mot sidelinja og vanskelige å få farlige. Men 2 mål og 1 assist er bra.

Innbyttere:
Aron Dønnum – Inn etter 71 minutter. For kort tid. Men kjemper hardt, får et gult kort. Mulig overtenning.

Magnus Grødem – Inn etter 76 minutter. For kort tid.

Felix Horn Myhre – Inn etter 83 minutter. For kort tid, men klarer ikke å hjelpe midtbanen å ha kontroll.