Stabæk – Vålerenga 1-1 Man må ville vinne kamper

Hvorfor er det så vanskelig å vinne på Nadderud?

Vel, i dag er det ene og alene fordi vi er tafatte. Fredheim Holm står ofte å ser på bortsett fra de siste 2 minuttene. Han har titalls dårlige pasninger, selv om han også henter ut en og annen strålende pasning ut på vingen. Stort sett var de til Bård Finne, som også var ganske langt unna å ha dagen. Svake pasninger og ikke marginene på sin side når han skyter i starten av kampen.

Sånne kamper må vekk. En ting er å tape eller spille uavgjort når man er uheldig eller møter klart bedre lag, men det gjør vi ikke i dag. Stabæk spiller for fornya Eliteseriekontrakt, og de er ikke bedre i dag enn at vi skal vinne. Vi kjempet før denne kampen om en mulig fjerde plass. En plass som mye mulig gir Europacup kvalifisering, hvordan kan vi unngå å gi alt da?

Jeg vil stå på Stadion en høstkveld og klage på at Oslo folk ikke skjønner at de må møte opp, det kan det se ut som jeg slipper neste høst også. Det begynner å bli en tradisjon det.

 


Kampfakta:
Nadderud Stadion, 6 Oktober
4021 tilskuere
Kort: Aron Dønnum

1-0 Franck Boli
1-1 Sam Johnsen (Straffe)

 

 

Adam Larsen Kwarasey – 5 – Virker som dårlig kommunikasjon mellom han og forsvaret. Har et par bomturer, hvor vi har flaks som ikke blir straffa. Målet i mot var ikke hans feil.

Amin Nouri – 6 BB – Forsøker mye fremover, løper seg åpen og i pasningposisjon. Har grei kontroll hjemover, selv om han sliter litt mot raske Stabæk vinger. Ut etter 82 minutter.

Felipe Carvalho – 5 – Mye feil pass og småspill som ble farlige i mot. Spilte småskadet på slutten, men

Jonatan Tollås Nation  – 6 – La ikke veldig merke til han, hadde kontroll i lufta og var greit med når han ble utfordret langs bakken også.

Sam Adekugbe – 5 – Var med å knote det til fremover. Var ganske anonym, men forsøker å være med ved å gjøre seg åpen.

Daniel Fredheim Holm – 4 – Dårligste kampen hans på lenge. Sover på pasningen som Stabæk scorer på.

Mohammed Abu – 5 – Mye bra bevegelser, vil ha ballen ofte. Men pasningene må være litt hardere på naturgress. Ble brudd i mot litt ofte pga svake pasninger. Dårligste kamp i VIF Trøya?

Magnus Grødem – 5 – Helt på det jevne. Gjorde seg ikke bort. Har noen fine passninger, men blir lite ut av det. Ut etter 71 minutter

Bård Finne – 4 – Hadde en stor sjangse i starten av kampen, og i slutten av kampen. I mellom var det mye dårlige feilpass og dårlig samspill med lagkameratene.

Sam Johnson – 5 – Veldig anonym, scorer sikkert på straffa.

Chidera Ejuke – 5 – Har ikke helt dagen. Lurer forsvaret ved å faktisk sendtre tidlig inn, som Sam nesten får tåa på. Ut etter 60 minutter.

Innbyttere:

Aron Dønnum – 5 – Inn 60, bryter en veldig viktig overgang. Skaffer straffe som Sam Johnson putter på. Pådrar seg et helt unødvendig gult kort. Vil veldig mye, men kommer litt til kort. Må kunne gjøre noe med overtenninga han alltid ser ut til å ha når han kommer inn.

Felix Horn Myhre – 5 – inn etter 71 minutt. Jobber hardt og har et skudd i tverrliggeren som fort kunne blitt mål.

Samúel Kári Fridjónsson – Inn 82 minutt – for kort for vurdering.

2 kommentars på “Stabæk – Vålerenga 1-1 Man må ville vinne kamper

 • 6. oktober 2018 i 21:17
  Permalink

  Etter å ha lest mange referater så blir skalaen for karakterer dårlig brukt. Nesten alle ender opp på samme poeng. Tør å bruke den! Tror de fleste tåler det. Ellers alltid morsomt å lese referatet. Ikke alltid sikker på at vi har sett samme kamp men det er også det som gir litt inspirasjon.

  Svar
 • 6. oktober 2018 i 23:50
  Permalink

  Skulle gjerne sett Dønnum inn for Finne etter 60 min. Ejuke er den kreative spilleren i laget. Når spillet går litt i stå kunne vi trengt mer kreativitet enn bare han. Dønnum har sterk teknikk og kan sette i gang noe med ballen

  Grødem virker god. Jeg synes det virker som han spiller med høyere tempo og raskere ballføring enn Fredheim Holm. Holm har kanskje bedre rykte enn faktiske prestasjoner på banen? Skaper sjelden noe. Når Abu også skaper få målpoeng tross mange gode pasninger blir det for lite målpoeng fra midtbanen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *