Vålerenga – Sarpsborg 08 0-0: Ferien fortsetter

Først av alt sender vi en kaktus til Vålerenga Fotball, for å ikke en gang nevne at det i morgen er 20 år siden miraklet i Istanbul. Å få hylle det laget var kanskje det eneste jeg så frem til i høst når ting ble som det ble. Jeg er inneforstått med at det sikkert er veldig ressurskrevende å invitere alle de folka, og følge de opp og bake det inn i arrangementet. Men det er skuffende. Enda mer skuffende er det at ingen på tribunen hadde noe heller.

Et jubileum for et av klubbens aller største kamper forbigåes altså i stillhet.

Hvis det er nivået på entusiasmen i klubben er det kanskje ikke så rart ting ser ut som det gjør på banen.

Altså, ja de løper. De spurter, de takler (innimellom), og de jobber hjem. Men allikevel så er det kollektivt ganske dødt ut. Initiativene som kommer er litt en og en, og litt tilfeldige. Baller går som regel i hytt og gevær.

Nå møtte vi et lag som også var i samme tilstand. De så på dette som en transportetappe. Men forskjellen på oss og dem er at de skal til Malmö å spille om et enormt avansement fra gruppespillet i Europa League. Vi skal ikke en dritt. Det er ferie. Jeg møter opp til siste hjemmekamp bare på trass.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey  – 4 – Gjør det han skal, og er stort sett på rett sted når det kreves. Ikke så mye å klage på egentlig.

Amin Nouri – 3 – Joa, gjør det greit defensivt. Men slapt offensivt.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Vinner en del dueller, rydder unna.

Ivan Näsberg – 4 BB – Ikke så mange som utmerker seg i dag, som de siste kampene. Men Ivan kommer inn og spiller på det trygge. Hard i duellene. Også er’n en av oss.

Sam Adekugbe – 3 – Ikke veldig mye venn med ballen, akkurat. Grei innsats defensivt.

Magnus Lekven  – 4 – Har et veldig fint innlegg til Sam Johnson. Men en midtbanesjef er han ikke.

Felix Horn Myhre – 4- Grei innsats og god erfaring tilegnet.

Erik Israelsson – 4 – Dekker mye “usynlig” rom og løper mye, men preger heller ikke kampen i noe særlig grad.

Bård Finne – 4 – Dribler og står i, skaper en sjanse for seg selv der han dribler masse folk.

Sam Johnson – 4 – Er belemra med lagkamerater som ikke skjønner åssen de skal bruke han. Eller så er han belemra med en trener som ikke skjønner åssen han skal brukes. Eller begge deler. Ser ut som han må ha en spissmakker.

Chidera Ejuke – 4 – Chiddi er seg sjøl lik. Dribler og dribler, men det forløsende øyeblikket kommer aldri. Pluss for defensive løp. Kunne like gjerne fått BB igjen i dette selskapet.

 

Innbyttere:

Samuel Fridjonsson – 2 – Inn ’74 for Finne. Har et frispark langt over, og et langt innkast det kunne blitt noe av. Trenger å få beina ned på jorda etter VM-turen.

Magnus Grødem – 2 – Inn ’80. Svært lite involvert.

2 kommentars på “Vålerenga – Sarpsborg 08 0-0: Ferien fortsetter

 • 5. november 2018 i 09:33
  Permalink

  Vi kom til at det var rundt 2500 på plass på vår mektige stadion i går. Smak litt på det tallet. 2500. Været var ok, det var mildt og ikke kolliderte kampen med noe særlig annet heller. Problemet er at ingen vil ha eller har trua på dette konseptet/produktet. Noen av oss stiller alltid opp men vi blir færre og færre. Alarmklokkene må nå ringe kraftig i kontorlokalene på Intility for dette lukter det krise og konkurs av. Nå har Ronny fått to år til å gjøre hva han vil og dette er altså resultatet. Nok er dessverre nok, vi har ikke råd til en sånn sesong til. Vår kjære trener satt faktisk helt stille på benken i hele første omgang uten å foreta seg noe som helst selv om spillerne hans løp rundt som forvirra skremte høns mot et sarpelag i europacupmodus, ja selv Mr Singh fikk spille fra start. Det må skje noe og det må skje noe nå.
  Er også flau over våre såkalte supportere. Hvor faen er dere når foreninga virkelig trenger dere? Norges hovedstad med 675000 innbyggere. Jeg gremmes. Men jeg svikter aldri. Gjør jeg det er jeg like ubrukelig som den gjengen som røra rundt uten mål og mening oppe på Valle i går. Opp i ringa, for faen.

  Svar
 • 6. november 2018 i 18:32
  Permalink

  Det er liksom så opplagt at laget mangler hurtighet og kraft framover på banen. Alle tre på midtbanen har fart som sin svakhet
  Jeg foreslår å ta ut de to spillerne som er svakest på hurtighet og vekt/fysikk, Lekven og Finne. Det var etter bortekampen mot Brann at problemene denne sesongen begynte for alvor. Det var da Finne overtok venstre kant fra Ejuke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *