Bodø/Glimt – Vålerenga 1-1

Vålerenga mot Bodø/Glimt. Det lukter uavgjort hver gang. Vi forandrer ikke på en poengdelene oppskrift.

Vålerenga startet kampen friskt med tre avslutninger innenfor de første 90 sekundene. Det virket som gutta endelig har blitt litt lei av å bli sett på som rundingsbøyer. Bodø/Glimt kunne likevel vise til større vilje, sannsynligvis fordi de hadde noe å spille for.

Selvfølgelig var det også hjemmelaget som fikk første scoring. Vi er jo skuffet over at gutta blir litt statister på 1-0. Samtidig er det en stor prestasjon av Bodø/Glimt og det skjer raskt, så det blir vanskelig å laste noen spesifikt.

Bodø/Glimt kan derimot ikke være spesielt fornøyde med eget forsvarspill etter vår nydelige utlikning. Ejukes presise innlegg treffer en helt umarkert Bård Finne på bakre stolpe.

Andre omgang blir sjeldent underholdende, men forsvaret sitter nogenlunde godt. Når forsvaret havner på hælene er heldigvis Adam trygg i kassa.

Poengdeling i nord, der altså.

Nå venter en landslagspause, selvfølgelig, før siste runde av Eliteserien 2018 endelig spilles.

24. november, kl.18. Kampen om sjetteplassen. Når Deila det uttalte målet?

Spillerbørs: 

Adam Larsen Kwarasey – 6 BB – Stor og trygg. Sjanseløs på 1-0 målet. Har matchvinnende redning etter skummel overgang av Bodø.

Amin Nouri – 5 – Amin er spilleren som alltid gjør litt mer enn du forventer av han. For det meste full kontroll på Bodøs venstreving. Reddes av Adam den ene gangen han ikke har det.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Virker først skarp og fotballsmart, men så begynte det å hangle litt. Kunne han blokkert 1-0 scoringen? Ut til pause med lyskeproblemer.

Ivan Näsberg – 5 – Blir sikringen når Nation hangler og Carvalho sliter. Generelt trygg bakover. Lite synlig fremover, men det er forståelig.

Sam Adekugbe – 3 – Usynlig i mye av kampen. Får lite til offensivt.

Magnus Lekven – 4 – Tar et kort for laget. Ofte så god vi forventer at han skal være, men dessverre er det noen glipper som trekker ned.

Mohammed Abu – 4 – Må få skrudd på skuddfoten. Og pasningsfoten. Har sett ham mer treffsikker. Ellers stor arbeidsinnsats. Får det å kjempe om ballen til å se litt for enkelt ut.

Felix Horn Myhre – 5 – Får ekstrapoeng kun for fantastisk innstilling. Er ikke helt der at han kan kalles storspiller ennå, men vi har troen på stor fremtid for Felix.

Magnus Retsius Grødem – 3 – Forventer litt mer fra Magnus i den posisjonen. Pluss for duellstyrke. Ut etter 79 minutter.

Chidera Ejuke – 5 – Leken og offensiv i første. Faller veldig av i andre.

Bård Finne – 5 – Måljeger scoring. Ligger stadig på lur og venter på sjansene som dukker opp.

Innbyttere:
Felipe Carvalho – 2 – Inn etter pause. Tidlig ute med blemme. Ikke tryggheten selv om dagen. Gir bort (tvilsomt) frispark i farlig posisjon. Virker usikker.

Abdisalam Ibrahim – For kort tid for karakter – Inn 79. minutt. Får gult kort og det er som forventet.

 

 

2 kommentars på “Bodø/Glimt – Vålerenga 1-1

 • 12. november 2018 i 07:53
  Permalink

  Jeg sa tidligere i sesongen at Ronny Deila hadde mista det. Og fikk selvfølgelig litt kjeft for den uttalelsen. Mange kamper har blitt spilt siden den gang og konklusjonen forblir den samme: Dette holder ikke! Klubben har ikke råd til en sånn sesong til. Derfor må Ronny gå.

  Svar
 • 12. november 2018 i 23:30
  Permalink

  Vi må finne ut hva klubben gjør galt slik at ikke nye trenere bare viderefører problemene.
  Jeg mener at vi kan lære av KBK og Sarpsborg. Disse lagene presser hissig på ballfører og gir virkelig jernet i duellene. VIF har noen spillere som rett og slett ikke er gode nok i slike situasjoner. Dette er så typisk for Vålerenga. VIF må få på plass et tøft krigerlag og så utvikle spillet derfra.
  Deila virker naiv i forhold til dette. Han ser ut til å tro at alle spillerne kan takle en tøff krig ute på banen selv om de mangler både fart, vekt/fysikk og har middels teknikk. Nei, det må kreves mer av spillere i en toppklubb.
  Deila må finne ut av dette før han kan gjøre nytte for seg i VIF. Spillet i mange kamper har vært utrolig flatt. Spillere har blitt fullstendig knust i fysiske- og løpsdueller. Men hvis han klarer å justere dette tror jeg kvalitetene til Deila som trener kommer mye bedre til sin rett.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *