Før Bærum borte

Blir Tollås Nation klar til Onsdagen? Foto: Grydis

Det er vanskelig å være engasjert når Vålerenga spiller dårlig. Mot Rosenborg produserte vi knapt sjangser, og med sidebacker som fikk kjørt seg mot raske vinger ble det fortjent tap. Det værste er ikke at vi taper, det værste er at jeg merker jeg egentlig ikke bryr meg. Jeg hadde forventet at vi skulle tape, også gjorde vi det. Men nå må vi snu denne trenden, vi skal videre i cupen og vi skal slå Sarpsborg 08 på hjemmebane, eller skal vi det?

For dem som vil rippe opp i Rosenborgkampen, så finner du vårt referat her.

Cupen
3. runde i Norgesmesterskapet og bortekamp mot Bærum på Sandvika Stadion onsdag 18.00. Bærum er et lag vi ikke har spesielt god statistikk mot, selv om vi ikke har møtt dem så ofte. På 4 treningskamper har vi 1 seier og 1 uavgjort. I offisielle kamper møtte vi dem i cupen i 2004, da tapte vi 3-2 etter mål av Dos Santos og Rekdal. Før det vant vi 2 seriekamper mot dem i 1 divisjon i 1992 i en sesong vi stort sett tapte, men unngikk nedrykk i siste serierunde.

Bærum er et lag vi absolutt ikke må undervurdere fordi da ryker vi. Her må vi stille med alle som er skadefrie og er spilleklare. Det er ikke kommet noe nytt om Tollås Nation, så jeg antar at han fortsatt er ute. Abdekugbe fikk noen minutter mot Rosenborg sist, og kan fort være tilbake i startoppstillinga onsdag. Personlig håper jeg at Shala og Lekven starter på midten, Ejuke som hengende spiss bak Matthías Vilhjálmsson og med Finne og Dønnum på kantene. Abu på benken.

Kjære Vålerenga, ikke undervurder Bærum. Møt opp på jobb og gjør jobben!

Sarpsborg hjemme
På søndag møter vi Sarpsborg 08 hjemme, et lag vi ikke har slått siden vi spilte på Ullevål. Kampen spilles søndag 15.00, et familie/barnevennlig tidspunkt. I den forbindelse gir Vålerenga og DNB gratis billett til barn i Oslo-fotballen. Noe som kan virke som et bra tiltak, men er det egentlig det?

Hvis man hele tiden opplever å få komme på kamp gratis, kommer man da tilbake når det koster?

Jeg tror at DNB gjør Vålerenga en bjørnetjeneste her. Jeg er klar over at Vålerenga får penger fra DNB, men hvis man som familie ser 3-4 hjemmekamper i sesongen, så kan man antageligvis fint velge seg ut de kampene som er gratis i løpet av en sesong. Vil man da betale om gratiskampene uteblir?

Vålerenga 2
Unggutta tok imot Ready hjemme på Intility i går. Alle kamper i denne divisjonen bør og skal vinnes. Kun ett lag rykker opp, og det ser ut til at kampen vil stå mellom oss og Tønsberg. I går spilte gutta til tider bra, men sløste med endel sjanser i andre omgang. Det skumle er hvordan vi lett faller sammen når Ready scorer og reduserer til 1-1. Selv på stillinga 2-1 var det spill som var langt under godkjent. Heldigvis hever vi oss og vinner 4-1.

Jordal Amfi
Vårt Oslo har besøkt Nye Jordal Amfi og skrevet en fin artikkel. Av bildene og videoen får man inntrykk av hvor bra det kan bli. Glenn Jensen uttaler at etter at bygget er ferdig, så er det en investering på minst 10 millioner kroner i multimedia-løsninger. En investering Vålerenga Hockey selv må ta. Storskjermen er altså kommet for å bli!

Kjenner jeg gleder meg til første kamp, selv om det er godt over ett år til. Furuset Forum kan aldri bli noe annet enn en nødløsning, så det skal bli godt å komme hjem til Jordal igjen.

Sniktitt på Nye Jordal Amfi

Vålerenga Damer
Skal som kjent spille showkamp mot Manchester United 31 juli. Nå meldes det at det allerede er solgt 5000 billetter til denne kampen. Løp og kjøp!

Fotball VM 2022 i Qatar
Som de fleste vet skal Fotball VM i 2022 spilles i Qatar. Et land som ikke er fremmed for å kjøpe seg landslag. I håndball resulterte dette i et sølv i et VM de arrangerte selv i 2015. Norge søkte forøvrig om å få samme VM, vi leverte da søknaden på papir. Qatar leverte søknaden på Ipads med en pdf-fil til alle i søknadskomiteen, Ipader som ikke skulle leveres tilbake. Norges delegater skjønte de ikke kom til å vinne. Nevner for ordens skyld at dette var VM for menn, regner med at du skjønte at Qatar ikke arrangerte for kvinner?

Men Håndball er tross alt innendørs, og med Aircondition ble det vel levelig temperaturer. Men fotball spilles som kjent utendørs, og det kunne blitt et problem om sommeren. FIFA tildelte VM til Qatar og ble deretter overrasket over at VM ikke kunne spilles på sommeren pga helsen til spillerne. Så dermed bestemte FIFA seg for å umuliggjøre alle terminlister i de store nasjonene som spiller høst/vår, ved å legge VM til Desember i 2022. Lettere det enn å innrømme feil og korrupsjon.
Regner med at det blir trivelig å sitte utendørs i Oslo med en øl og se VM på Kontraskjæret.

Nå meldes det at Platini, som ble suspendert av UEFA i 2015, er pågrepet som følge av korrupsjonsetterforskning rundt tildelingen. Så får vi se da!

2 kommentars på “Før Bærum borte

 • 18. juni 2019 i 16:27
  Permalink

  Om rekrutta i går. Alle unntatt Oscar Opsahl var tilbake fra landslags oppdrag og der NFF nektet Vålerenga utsettelse av kampen mot Tønsberg! Gårsdagens motstander spilte
  0-0 mot Tønsberg for 14 dager siden!

  Svar
 • 19. juni 2019 i 18:53
  Permalink

  Det er foruroligende med alle de som ønsker Lekven på laget. Hva begrunner dere det med? Hva er han god på bortsett fra smarthet og rutine, noe som ikke er tilstrekkelig helt oppe i toppen? En spiller i Enga MÅ være god på annet enn smarthet og rutine. Lekven er ikke rask, ikke sterk, har ikke spesielt god teknikk eller pasninger

  Lekven mangler intensitet, fart og trøkk og kan ikke ha en sentral rolle hvis VIF skal opp i toppen. Nå spiller han fast hvert år og det kan godt være det som ødelegger laget. Lekven var borte en kort periode i høst, akkurat da klarte VIF å få 3 strake seire med null baklengs på tre kamper! I pausen nå vant VIF 4-1 mot de finske mestrene HJK. Også det uten Lekven

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *