Vi er hele Norges nummer 7

Foto: Grydis.no

Vi har tatt en titt på ekspertenes tabelltips. Og alle er enige i at denne sesongen er det vanskeligere å tippe enn noen gang. Mye fordi sesongen blir rar pga pandemien og dermed litt få treningskamper og treningsgrunnlag. Og når kampene kommer tett, så vil skader og flyt være avgjørende.

Ekspertene tipper Eliteserien
Det kan være greit å nevne at ekspert ikke er en beskyttet tittel og deles ut like enkelt som å bli “Norgesvenn”.

Men en ting er alle ekspertene enige om. Gullet deles enten ut til Rosenborg eller Molde. Og i bunnen tippes Sandefjord, Start og Mjøndalen. Eller for å si det på en annen måte, de med de bredeste stallene og også de beste enkeltspillerne tippes på toppen. Og i andre enden, lagene med de tynneste stallene og profilene ingen har hørt om tippes ned. Ellers nevnes det at Cup fortsatt er Cup, ballen er rund, corner er dødball ute på hjørnet og at det alltid regner i Obosligaen.

Unntaket er Aalesund som vel har sterkest stall av de nyopprykkede. Mjøndalen klarte seg med et nødskrik etter en seier over “De hjelpesløses hjelper” i siste runde ifjor.

I snitt har vi blitt tippet på syvende plass, noe som jo høres riktig ut, vi er jo hele Norges nummer 7. Når man titter litt bak tallene, så er det litt bingo. Noen mener vi skal forsterke laget i løpet av sesongen, mens andre påpeker den økonomiske situasjonen og sier at vi må klare oss med det laget vi har. Spoiler: Det siste er nok MYE nærmere sannheten.
Ingen tror vi blir dårligere enn nummer ti og høyeste tips er tredje plass. Størst sprik er det i familien Tjærnås, der Lars tipper oss på femte og sønnen Jørgen tipper oss på tiende.
Flere nevner også at vi ofte pleier å svikte i forhold til tippet plass.

Det ingen nevner er hvordan gule og røde kort kan spille en stor faktor her, spesielt uttover i sesongen. Kampene spilles tettere enn noengang. De lagene med tynne staller eller som blir skadeplaget, vil få spillere som ikke er 100% restituerte og vil lettere kunne pådra seg kort som igjen vil føre til karantener og enda mer press på en allerede tynn stall.

Så er det en sesong våre spillere må være disiplinerte, så er det i år. Jeg vil ikke se ET ENESTE unødvendig gult kort. Det kan selvfølgelig diskuteres hva som er unødvendig og ikke.
Stå opp for laget? Absolutt.
Ta dritt fra bønder? Absolutt ikke.
Trykke til i taklinger? Selvfølgelig.
Drøye tiden når vi leder og er pressa? Ja.

Snakker ikke om slike situasjoner som kan medføre kort. Her snakkes det om kamper vi leder 3-0 med minutter igjen og vi feller motspiller på midtbanen, fordi han passerte oss. Tror ikke vi har råd til spesielt mange karantener, og jeg forventer også at Fagermo tar dette opp med spillerne.

Sarpsborg 08 borte…
Imorgen starter serien borte på en bane vi ikke har vunnet på eller scoret mål siden 2016, da vi vant 2-0. Norsk tipping virker ikke helt overbevist om noen av lagene, men har størst tro på hjemmeseier og minst tro på uavgjort.
Årets Vålerenga lag ser sterkt ut på midten og med gode alternativer på vingene. Litt spørsmålstegn til om Matti er spissen som skal bøtte inn mål, men jeg har trua på han i år. Han vil også få mange målgivende, da han er en dyktig lagspiller. Litt atypisk spiss, som ikke alltid går for egne sjanser, men som spiller andre gode også.

Så var det forsvaret da?
Ifjor slapp vi inn for mange enkle mål. Med Tollås Nation tilbake kan vi forhåpentligvis tette noe mer igjen. Tollås forteller til Dagsavisen at vi skal spille med høyere intensitet og med sterkere press på ball. Han nevner også at vi nå ser ut til å ha en spillestil som passer spillerne. Og at vi sleit noe vi har enn det vi spilte ifjor. I treningskampen mot Glimt virket det som at innlegg og fremspill fra forsvaret var MYE bedre enn det vi så fjor, så får vi håpe det blir bra også i tellende kamper.

Dagsavisen melder også at startoppstillinga til imorgen er klar.

Lærdre Bjørdal har en liten skade i foten, så dermed blir laget.
Kristoffer Klaesson
Christian Dahle Borchgrevink – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe
Magnus Lekven – Fredrik Oldrup Jensen – Herolind Shala
Aron Dønnum – Matthias Vilhjalmsson – Bård Finne

Mye kvaliteter i det laget, bare de klarer å finne relasjonene og spille bra sammen.

EngaTifo inviterer til åpen dugnad i Vålerengaparken!
(Tekst kopiert fra arragementet)
Selv om vi ikke helt vet når vi får dra på kamp enda ligger vi ikke på latsiden, vi forbereder oss på at vi en dag skal tilbake til tribunene.
For å lage fine mosaikkmønster av plastflagg, trenger vi stappe masse tusen flagg og håper at du har lyst til å bidra til dette!
I tillegg til dette skal vi prøve å finne på noe gøy underveis. Det ryktes om en kubb-turnering.
Hvem vet, kanskje det blir salg av t-skjorter og stickers hvor overskuddet går til tifomaterialer?
Ta med deg egen mat og drikke og join oss i parken. Vi sees lørdag 20. juni fra klokken 13:00 i Vålerengaparken.
Ved dårlig vær trekker vi mot Øst og tar dugnaden der istedenfor!

“Å være med i EngaTifo er gøy og sosialt! Vi er Klanens arbeidslag med ansvar for Tifo – altså alt du ser av banner, flagg, mosaikker og bluss på tribunen vår. Det er lett å lage tifo, så du trenger egentlig ikke å ha forhåndskunnskaper. Folk får oppgaver som passer for seg og det er nok av folk å spørre hvis man blir usikker. “
Møt opp!

Dagsavisen leverer
Dagsavisen fortsetter å være den eneste skikkelige avisen som jevnlig leverer bra artikler om Vålerenga. Og da mener jeg at de skriver også når det ikke er krise. Sist ut er Even Lübeck som skriver litt om lagene fra 2005, 2010 og 2015 (kommer). Sakene er bak paywall, men absolutt artig å mimre litt om tidligere sesonger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *