Berntsen: – Skal etablere oss i andredivisjon igjen!

Foto: vif-fotball.no

Hovedtrener for rekrutta, Tommy Berntsen, er klar på hva målsetninga for sesongen er når laget serieåpner mot Fløya mandag ettermiddag.

Skrevet av Frank Ove Hansen – frankovehansen@gmail.com.

Oppholdet i Norsk Tipping-ligaen ble av det kortvarige slaget og laget rykka opp på første forsøk i fjor. I år er det dermed PostNord-ligaen som igjen skal spilles på Valle – en divisjon Vålerenga 2 spilte i fra 2006 til 2018.

– Det er knalltøft å være i andredivisjon og det er en knalltøff avdeling. Hødd satser tøft, Fredrikstad er i dytten, Brattvåg bruker jo litt penger, Alta med Morten Gamst Pedersen på midten er ikke fremmed for å tråkke til. Så har du Kvik Halden som spilte kvalik om opprykk i fjor, mens både Tromsdalen og Skeid rykka ned i fjor så det blir tøft, men målet vårt er å reetablere oss på nytt igjen i denne divisjonen. Vi spilte der i mange år før vi rykka ned i siste serierunde i 2018, og nå skal vi fortsette med mange nye år her, sier hovedtrener Tommy Berntsen til Aperopet.

Nytt serieoppsett

På grunn av covid-19-pandemien ble det gjort en rekke endringer på hvordan PostNord-ligaen skal gjennomføres denne sesongen. Først spiller alle lagene mot hverandre én gang, så deles tabellen på midten der øverste halvdel spiller dobbel serie innbyrdes om opprykk til OBOS-ligaen, mens den nedre delen spiller mot nedrykk til Norsk Tipping-ligaen. I tillegg er det smittevernsregler som sier at man ikke kan blande såkalte kohorter, altså spillere fra A-troppen med spillere fra ungdomsavdelinga. Akkurat det bruker ikke Berntsen energi på.

– Det er sånn det er, og det er ikke noe vi får gjort noe med. Når vi bruker spillere fra A-lagskohorten må de vise at hvis de vil spille i Eliteserien så må de bruke disse kampene på å vise at de er klare for eliteseriespill.

Les mer om gjennomføringa av PostNord-ligaen i saken vi skrev på lørdag her.

Vil savne publikum

Ettersom Vålerengas administrasjon fortsatt er delvis permittert, har de ikke kapasitet til å ha vanlige tilskuere på stadion slik at det kun er adgang for pressen.

– Man må organisere disse kampene som om det var en eliteseriekamp, og der strekker ikke ressursene våre til dessverre. Vi skulle gjerne hatt publikum på kampene, men det får vi jo ikke. Vålerenga driver jo bra i utviklingsavdelinga med mange spennende unggutter med høyt potensial. Det er bare så synd at folk ikke får se det og at de ikke får vist seg fram foran publikum live. Det er jo en erfaring i seg selv å møte populære lag som for eksempel Fredrikstad som har en del folk på tribunen til vanlig, sier Berntsen og legger til:

– Fotball uten supportere er kjipe greier!

Møter Fløya

Rekrutta starter sesongen mot Fløya på Valle klokka 16.00 mandag ettermiddag. Tromsøklubben har vært prega av spilleropprør hvor både trenere og spillere har forlatt klubben i protest i vinter. Men Vålerenga tar ikke lett på oppgaven mot grønntrøyene, selv om dette er en kamp som bør vinnes.

– Fløya er som oss nyopprykka, og er sannsynligvis ett av de lagene vi må holde bak oss. Vi bør slå de, i hvert fall på hjemmebane, men alle nyopprykka lag har masse entusiasme og spesielt når de møter Vålerenga – uansett om det er Vålerenga 1, 2 eller 3. Vi må være nøye med det vi driver med, og er vi det, er dette en kamp vi skal vinne uavhengig av hvilken kohort vi stiller med.

Selv om du ikke kan dra på kampen er det mulig å se den allikevel gjennom Amedia og Direktesport.no som man får tilgang til ved å bli kunde i en av avisene deres. De fleste har et tilbud hvor man får ti uker for en tier – en investering vi anbefaler på det sterkeste!

Vi ønsker Tommy Berntsen, David Ribeiro og alle gutta lykke til med sesongen!

Saken er skrevet av Frank Ove Hansen som var med å grunnlegge Aperopet i sin tid. Han gikk så over til jobb i Vålerenga Fotball Elite, men på grunn av nedskjæringer ble han ikke med klubben videre i 2020. Som arbeidssøker i disse koronatider er han ute etter en ny jobb. Kan du hjelpe? Se hans LinkedIn her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *