For en helg

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Ikke noe er deiligere enn å våkne en mandag med et smil om munnen etter at Vålerenga har vunnet alt i helgen. I dag er en sånn mandag. Etter en helg hvor alt har gått på skinner for Vålerenga er det deilig å ta en oppsummering.

Vålerenga Hockey
Hvis vi er rause, og det er vi jo, så startet helgen torsdag kveld for Iskrigerne. Bortekamp mot Grüner på løkka. Kampen endte med 6 – 0 seier til Vålerenga.

I hockey kommer jo kampene tett og allerede på lørdag var gutta i aksjon igjen. Denne gangen hjemme mot Narvik. Kampen ble vunnet 3-1 og vi er dermed fortsatt ubeseiret på Nye Jordal, og på toppen av tabellen. Oppsummering kan du se her.

Vålerenga Damer
Søndag var det damene først. De tok i mot Setskog/Høland, Team Strømmen, LSK Kvinner. Laget vi slo for første gang i Fjøset på Kjeller tidligere i år. Vi hadde heller aldri før tatt 6 poeng mot dem. Vel, 2020 er året for å endre på slike statistikker. Vi utspilte LSK og vant enkelt 4-2. Se oppsumering under.

Damene leder Toppserien med 2 kamper igjen å spille, 1 poeng foran Trondheims Ørn, Rosenbørn, RBK Kvinner som på sin side fikk tidenes dommerhjelp til å slå Avaldsnes hjemme. Når RBK slår en høy ball inn på stillingen 2-1, løper en Rosenborgspiller regelrett ned keeper, ganske langt unna der ballen er også. Ballen heades så i et åpent mål mens keeper ligger på bakken etter å ha blitt taklet. Dommeren refererte med linjedommer og konkluderte med at ingenting ulovlig hadde skjedd og dermed mål. Se selv og kommenter gjerne hva du selv mener i kommentarfeltet.

Men hvis damene vinner de 2 siste seriekampene, så har det ingenting å si. Dette kan vi med andre ord avgjøre selv. Og det hadde vært gøy om LSK ikke tar medalje for første gang siden 2011, det hadde det.

Men først skal det spilles kvalifiseringskamp til Womens Championsleague. Første europacup kamp på Intility spilles altså av damene på onsdag mot KI Klaksvik. Vi har tidligere skrevet om onsdagens motstander, les om de her. Dersom du vil deg selv vondt, lytt gjerne til YouTube videoen som er linket inn i den saken.

Kampen starter 18.00 og billetter kjøper du her. For du skal vel ikke gå glipp av tidenes første europacup kamp på Intility?? Kampen sendes på Direktesport dersom det er utsolgt eller du er forhindret fra å dra på stadion.

Vålerenga Fotball
Marienlyst stadion er en jævla kryptonitt stadion. Uansett hvor bra vi er og uansett hvor dårlige Godset er, så sliter vi på gamle gress. Før kampen i går var forrige seier mot dem i 2014 og før det i 2008. Altså en stadion der vi fort kunne skrinlegge alle håp om medalje i 2020.

Men Fagermo leser ikke statistikk på den måten og han bryr seg heller ikke. På spørsmål om dette før kampen, så vet allerede journalistene til Eurosport hvordan Fagermo skal svare og leder spørsmålet opp til svaret: “Jeg har veldig god statistikk her jeg, jeg har ikke for vane å tape her.”

Og det er så utrolig deilig å ha en trener som forventer og forlanger innsats som leder til seier. Selv om vi utad ikke gjør forandringer avhengig av hvem vi spiller mot, så kunne man se at vi demmet opp for Godsets raske overganger. Og når Osame hadde noen uheldige balltap som fort kunne blitt farligere, så fanget kameraene opp en Tollås Nation som tydelig fortalte Osame hva han mente om det. Oppsumering og spillerbørs finner du her.

Høydepunkter:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *