NFF snur: Cupfinalen spilles på Ullevaal

Foto: Ullevaal-Stadion.no

Etter torsdagens rabalder har Norges Fotballforbund (NFF) kommet til fornuft og lagt cupfinalen for kvinner på Ullevaal Stadion.

Cupfinalen mellom Vålerenga og LSK Kvinner skulle vært spilt 6. desember, men ettersom den siste runden i Toppserien måtte utsettes på grunn av smitte i Arna-Bjørnar, måtte den flyttes til 13. desember.

Fredag ettermiddag kunne NFF og Toppserien Kvinner bekrefte at cupfinalen skal spilles på nasjonalarenaen.

– Cupfinalen er en fest, selv for bare 200 tilskuere. Vi er glade for at det nå er besluttet at denne skal legges til Ullevaal. Nå er det all grunn for lagene til å begynne å glede seg, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball kvinner, til fotball.no.

Fram og tilbake

VG var først ute med et intervju med konkurransedirektøren i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn.

– Ullevaal Stadion har fått beskjed om at det ikke vil avvikles cupfinale der. Det er to grunnet til det: dekket og faren for å ødelegge det, og fasilitetene. Det bygges om garderober i inngangspartiet nå. Vi skulle klart det med hotell og styrkerom på den opprinnelige datoen, men nå som det er blitt flyttet blir det vanskelig, sier Fisketjønn til VG.

Så fikk Aperopet vite at NFF planla å flytte cupfinalen inn i Østfoldhallen. Det ville betydd en kamp uten tilskuere noe verken klubbene eller rettighetshaver NRK var spesielt fornøyd med.

Dette skapte såpass mye furore at da VG fulgte opp sent torsdag kveld med en sak så var farsen komplett.

– Vi har ikke tatt endelig beslutning, så «snu» blir feil. Men prosessen fra vår side har ikke vært stram nok, noe ulike uttalelser viser, svarte NFFs generalsekretær, Pål Bjerketved, før han la til at kommentaren til Fisketjønn var basert på «en misforståelse».

Endelig bekreftet

Fredag kom altså bekreftelsen at kampen allikevel skal spilles på Ullevaal. Av Fisketjønn naturligvis.

– Selv så sent som 13. desember er vi sikker på at banen og stadion vil være klar til kamp, det sørger dyktige ansatte i stadionselskapet og fotballforbundet for. Så håper vi, som vanlig på denne årstiden, at værgudene er med oss. Vi er glad for at kampen kan gå på nasjonalarenaen Ullevaal, sier Nils Fisketjønn, leder i konkurranseavdelingen i NFF, til fotball.no.

Selv om prosessen har vært i overkant kronglete, er vi glade for at NFF til slutt falt ned på det eneste riktige i denne saken. Men at forbundet har enkelte kommunikasjonsproblemer er ingen overdrivelse.

2 kommentars på “NFF snur: Cupfinalen spilles på Ullevaal

 • 27. november 2020 i 16:32
  Permalink

  Kommunikasjon ser ut til å være et ukjent ord blant NFF sine 114 ansatte?

  Svar
  • 28. november 2020 i 10:41
   Permalink

   114 ansatte og et drøss med direktører

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *