Vålerenga må reise til Kypros for å møte Brøndby

Oslo er stengt ned og flere land har reiseforbud til Norge. Danmark går mot samme lockdown, og dermed må Champions League-kampene mot Brøndby spilles på nøytral bane.

Vålerenga skulle møtt Brøndby i Champions League i desember, men både hjemmekampen og bortekampen ble utsatt da det var noen spillere i Brøndby som var smittet av covid-19. Nå blir det sannsynligvis i stedet en enkeltkamp på Kypros 10. februar.

Prøvde Sverige og Danmark

UEFAs regler sier at oppgjøret måtte avvikles senest 14. februar, og planen var at kampen i Oslo skulle gå 7. februar og returkampen i København den 14. februar. Med de strenge smittevernsreglene som finnes i Oslo så man tidlig at det ikke ville la seg gjennomføre. I Danmark er smittetallene på feil vei, og en mulig nedstengning er nært forestående.

– Vi har ikke lov til å arrangere fotballkamper i Oslo samtidig som Brøndby ville vært pålagt karantene om kampen hadde gått i Norge. Vi skjønte tidlig at vi måtte ut av landet for å spille det som skulle være hjemmekampen vår. Vi så først på Sverige og da Malmö, men så stengte jo de grensene til Norge. Vi vurderte deretter å spille «hjemmekampen» i Hjørring i Danmark, men danskene vil sannsynligvis stenge grensene sine i morgen så da går ikke det heller, sier sportslig administrator, Egil Ødegaard, til Aperopet.

Ikke tilfeldig valgt

Nå har både Vålerenga og Brøndby blitt enige om å flytte kampen til Kypros, og det valget er ikke tilfeldig.

– Norges Fotballforbund har gode erfaringer med Kypros, og stadion er allerede godkjent av UEFA som reservestadion. Det er samme stadion som Molde spilte Champions League-fotball i september, og vi har forhørt oss med dem om deres opplevelser ved å spille der. De var utelukkende positive, og ga oss flere tips til hvilke hotell vi burde velge og så videre, sier Ødegaard som ikke legger skjul på at dette blir en dyr tur for Vålerengas del.

– Vi må reise med charterfly, og det er klart det er dyrere å reise til Kypros enn til Danmark. Nøyaktig hvor mye vi taper på dette regner vi på, men det er ikke bra for økonomien vår, sier Ødegaard videre.

Uten kapteinen

I stedet for dobbeltkamp, vil man spille én kamp for å avgjøre hvem som skal gå videre i Women’s Champions League. Kampen skal spilles 10. februar.

UEFAs regler sier at det kun er spillerne som var registrert til kampene i desember som kan spille denne kampen. For Vålerengas del betyr det man ikke får erstattet verken Sherida Spitse eller Ajara Njoya som har forlatt klubben.

Les også:

2 kommentars på “Vålerenga må reise til Kypros for å møte Brøndby

 • 27. januar 2021 i 19:26
  Permalink

  Her burde NFF bidfa økonomisk men det er kanskje for mye å kreve fra NFF? 🤔

  Svar
 • 27. januar 2021 i 19:46
  Permalink

  Klart NFF / Staten må gi økonomisk støtte !
  Dessuten bør unntakssøknad om å få benytte nye spillere for å erstatte de som ikke lenger er i laget bli godtatt. Det er jo ikke Vålerengas feil at Brøndby ikke kom mens vi hadde et topp og samspilt vinnerlag.
  Har selvsagt trua på resten av troppen, men det er svært viktig å gå videre.
  Lykke til 👍

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *