Angsten brer seg

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Jeg liker ikke derbyer jeg. Særlig ikke de mot Lyn, men det er kanskje fordi vi tapte ca hele tida. Det er noe med at de kampene er verre å tape enn deilig å vinne. Såfremt du ikke cruiser til seier eller avgjør dramatisk ala Bård Finne i siste sekund. Det var ganske fett.

Men stort sett er derbyer forbundet med bekymring. Og nå er alt oppskrudd til maks. Også bekymringene.

Vålerenga har levert 7-1-0 på de siste åtte. En av de beste periodene i klubbens historie – noe som i seg sjøl sier litt. Men er det en ting vi vet om Vålerenga så er det jo at når fallhøyden er stor, så rakner det. Spørsmålet er bare hvor stor ballongen blåses opp før den sprekker. Og nå er den jævlig stor.

For det er mye som ligger til rette for at dette går til helvete nå.

For det første det helt åpenbare. At Vålerenga choker når hypen kommer. Hver gang vi trekker mye folk på en hjemmekamp så taper vi. Hørte noe om at sist gang vi vant en kamp med over 17.000 så tapte vi seriegullet på målstreken i 2004. Nå er det ikke over 17 denne gangen, så kanskje vi dodger den forbannelsen. Men kampen ble faenmeg utsolgt allerede onsdag. Det er ca helt uhørt i seg selv. Særlig når det er 20-kamp på søndag. Der skal Mehran og gjengen ha en takk, men det er først og fremst at laget har levert på banen over tid. Så hvor langt kan man tøye den strikken da? Kan man gå enda en kamp uten tap? I en kamp hvor hypetoget kjører på maks hastighet?

Også med den skadesituasjonen da. Jeg har nesten ikke tenkt på noe annet denne uka. Er Zuta frisk etter kampen mot voldslaget Viking? Hvis ikke må vi kjøre Juklerød, rett inn fra Belgia nesten uten trening med laget på venstrebacken? Vi må vel sette Petter Strand på høyrebacken, siden Hedenstad er ute med karantene fordi han dommeren i Stavanger var dritings. Med Bjørdal ute med skade har vi da mistet begge løpsmaskinene på midtbanen. Da ligger det til rette for Oldrup, Thiago og Christensen. Ikke i nærheten av like løpssterkt eller duellsterkt, som er det man trenger i derby. Amor Layouni har brekt arm og spiller neppe. Så da er det Dicko og Osame på hver sin kant da kanskje? Ikke til forkleinelse for de, men jeg er litt redd for helsa dems. Bøfla kommer til å gå for å skade. Også prøvde Udahl seg for Vålerenga 2 og måtte halte av banen på mandag. Er han klar? Får han spille hvis han ER klar? Vi trenger en fyr med hans innstilling i derbyet!

Også har vi dommeren da. Svein Oddvar Moen, som jeg er redd ikke har autoriteten til å holde kontroll på dette. Vi har det lettbeinte, spillende laget her. Og vi husker hvordan det gikk da han dømte oss i 2019, og overså to klokkeklare røde kort til LSK i starten av kampen. De sparka oss opp og ned banen, og vi tapte så det sang. De endte kampen med ETT gult kort, vi tre og ett rødt. Og vi fikk skadene. Det kan skje igjen her.

I den kampen ble vi senket av Lehne Olsen. Gjett hvem som er tilbake for Lillestrøm og garantert starter her?

Nylig form spiller ingen rolle i denne kampen. Derfor er norsk tipping helt på jordet når de har oss som klare favoritter på oddsen. Men det er mye penger å hente for den som vil.

Også er det den for statistikknerdsa. Akkurat der er ikke jeg så bekymra, men hvis du tror på tallmagi og denslags, så er altså statistikken ganske sjuk innbyrdes nå. 27 seire, 27 uavgjort, 27 tap. Målforskjell: 93-93.

Jeg får så dårlige vibber av dette at jeg blir fysisk sjuk. For igjen står vi med muligheten til å sjarmere det kresne Oslo-publikummet, og være med på den økningen i interesse det ser ut til å være for norsk ball i øyeblikket.

Det kan jo ikke gå?

5 kommentars på “Angsten brer seg

 • 3. september 2022 i 14:21
  Permalink

  Det er bare å håpe at spellera ikke har den samma innstillinga til kampen som denna nevrotiske skribenten her, makan…..😖. Pust med magan, når alt kommer til alt, så ære 3 poeng det står om, og dem blir i byn💪👊🤞

  Svar
  • 4. september 2022 i 03:23
   Permalink

   D er slutt på Kollapsene nå, 8-1-0 og 28-27-27 + 100 -95 i mål og 3 x Børven, 2 x Osame, Thiago og Udahl på Overtid, Såå Jævla ENKELT! Molde har allerede vunnet serien, ENGA Fortsetter Seiersrekken mot SØLV og RÆVBK og Fugla blir 4 og 5 samt at Nordlendingene Glimt’er til med Bronse. 6 plass til Viging? 😅

   Svar
 • 3. september 2022 i 17:26
  Permalink

  Har følt litt på det samme som skribenten her, men jo nærmere vi kommer kampen desto sikrere er jeg på seier (tross skader og karantene). Dette blir en kamp man i ettertid vil snakke om før og etter. Det blir seier 3-1, Enga-toget suser mot toppen og Champions Leauge-spill om noen få år.

  Svar
 • 5. september 2022 i 17:53
  Permalink

  Det ble 3-1…som jeg forutså.
  Savner bare Aperopets analyse og spiller-karakterer nå.
  Dere pleier å være på hugget kort tid etter kamp.

  Svar
 • Tilbaketråd Vålerenga – Lillestrøm 3-1: Gutta leverte! – Aperopet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *