Vålerenga – Lillestrøm 3-1: Gutta leverte!

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Herregud så sjukt. Det gikk! (Her skulle det vært en plakat av Osame og det vanlige greiene, men grafikeren vår har gått AWOL i Frankrike).

Den observante leser har kanskje lagt merke til at denne er ca et døgn forsinket. Det er lett å skylde på 20-kamp, men det skal vel sies at det ble litt sent, og ganske vanskelig å få ræva opp av senga i dag morges. Takk og lov for hjemmekontor.

Så hva skal man si? Alle dystre spådommer ble gjort til skamme. Vålerenga er i tidenes form, og et kresent Oslo-publikum fikk det som må ha vært, for mange av de, sin største opplevelse fra tribuneplass noensinne. Fra tifoen til trøkket, til spillet som spilles av ekte mennesker i kjøtt og blod du ser foran deg. Det er klart dette er en helt annen type opplevelse enn å sitte å se på TV-ball?

Har noe lag noensinne hatt en sånn snuoperasjon i en sesong? Når var sist Vålerenga det desiderte formlaget i Eliteserien?

Denne kampen huskes lenge. Samtidig er markedsgamet i full sving. Alle folka som var der igår fikk SMS med snartilbud om å løse billett til spesialpris for å komme tilbake om to uker. Smart!

Nå er det bare gode vibber, alle trekker i samma retning. Vi kan se oppover tabellen og registrere følgende: Vi har faktisk muligheter til å komme oss til Europa. Kan det gå? Kan vi få en europa-tur uten korona og drit? Folk snakker om medalje, men det er ikke så viktig. Joa gøy det, men fjerdeplasen holder lenge for meg – Da trenger vi bare passere ett lag. Og gjett hvem det blir. Joa – Gjengen som hadde muligheten til tidenes europatur til Antwerpen, men som var så utrolig atale på bortekamp i Finland at UEFA bannlyste dem fra neste bortekamp.

Nå er det bare å flytte dere, bøfler, for nå kommer Enga-toget dundrende!

Ok, så for å være litt edruelig: Det er lett å la seg lure av at vi hadde masse ball, for jeg tror LSK la opp til det. Det er gøy å se på det, men LSK lå dypt og var skikkelig gufne på kontringer. Lehne Olsen var farlig frempå flere ganger, men de hadde lite annet å komme med. Problemet dems var at de ikke klarte å forsvare seg for Osame når de lå dypt. De står i etablert forsvar og blir rundspilt. Det er klart det var Osame som var forskjellen.

Den defensive jobben gutta gjorde var helt outstanding og lett å overse. Når vi står høyt og LSK kontrer så er gutta på alerten og stormløper hjem med Petter Strand som fremste eksponent, men også Osame og flere. Det er minst like viktig, ellers hadde de kontra oss i senk. Og da nyter vi at Osame gir høyresida dems traumer.

Deilig!

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng 5 – Ser ut som han gir en retur på målet til LSK. Har også en litt skummel inngripen på en heading i 2. omgang. Ellers bra i feltarbeidet, samarbeidet med forsvaret sitter.

Simen Juklerød 6 – Rett av flyet og inn i derby, har ikke spilt kamp siden før sommeren. Så helt uaffisert ut. Litt rusten på innlegg, men samarbeidet med de andre sitter og får den hjelpen han trenger defensivt av Osame. Blir vel ikke satt på de store prøvene. Kommer tilbake med langt mer fysikk enn når han dro virker det som.

Jonatan Tollås Nation 7 – Solid kamp, leser hva LSK skal gjøre før de vet det selv. Ser ut som han har spilt med Strandberg i årevis.

Stefan Strandberg 8 – General med stor G. Går i krigen, kjefter og smeller, vinner stort sett alt av dueller, og legger smarte pasninger fremover. Rolig under press, stålkontroll. Gjør Tollås bedre. Kandidat til BB.

Leonard Zuta 6 – Spiller høyreback i dag, uten at det ser ut til å gjøre noe, bortsett fra at han vel rota det til en gang. Ganske likt Juklerød.

Tobias Christensen 7 – Grei kamp som indreløper. Kanskje den minst markante av de tre, men gjør en verdifull jobb og er med å bygge opp angrep etter angrep, samt tar de defensive løpene.

Odin Thiago Holm 7 – Ligger og styrer midtbanen, strør pasninger, snapper opp pasninger. Spiller av seg fremadstormende bøfler med letthet og er uredd i dueller. Hadde en mer dyp rolle i dag, løser det utmerket. Ut 74.

Petter Strand 8 – Ser ut som det er minst to av han av på banen. Takler, vinner ballen, skjermer ballen, gjør livet dritsurt for dem på generell basis. Må ha lagt ned sjukt mange kilometer. Hans beste kamp i VIF-drakta? Kunne vært BB men umulig å se bort fra Osame.

Osame Sahraoui 9 BB – Er rett og slett outstanding. 2+1, og de klarer ikke håndtere han. Eneste forsvaret er å felle han før han kommer inn i 16. Får forsvarere ut av balanse bare med kroppsfinter og tyngdeoverføringer. Gjør en enorm defensiv jobb i tillegg. Kriger og matchvinner. ut 82.

Torgeir Børven 7 – Begynner å ligne på noe nå Torgeir. Får seg en scoring hvor han løper inn og tar innlegget til Osame, riktignok mens LSK-forsvaret ballwatcher så det ljomer etter. Men han er på rett sted til rett tid. Gjør en bra førsteforsvarer-jobb. Ut 74.

Jacob Dicko Eng 6 – Vanskelig å være så markant som Osame offensivt, men han gjør en ok + kamp der. Gjorde en veldig solid defensiv jobb. Ut etter 59.

Innbyttere:

Seedy Jatta 5 – Inn for Eng etter 59. Får egentlig ikke til så mye, men det var morsomt å se han løpe fra en LSK-spiller som hang etter han som et flagg.

Fredrik Oldrup Jensen 6 – Inn etter 74 for Odin, og er med å sikre at det ikke er noen vei tilbake for LSK.

Henrik Udahl 6 – Inn etter 74 for Børven. Blir ikke så mye involvert fremover, men gjør en bra førsteforsvarer-jobb. Vi hadde akkurat gjort 3-1 når disse gutta kom inn.

Magnus Bech Riisnæs inn etter 82 og går inn som indreløper. Bytter vel plass med Tobias? Synes han gjør et meget godt innhopp. Spiller med lave skuldre, skaper farligheter og løser det veldig bra defensivt. Sønnen til faren sin!

Èn kommentar på “Vålerenga – Lillestrøm 3-1: Gutta leverte!

  • 5. september 2022 i 19:53
    Permalink

    4.plass gir kun Europa om en fra topp 3 vinner cupen. Så vi må i såfall vente nesten et halvår i spenning

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *